De tuffa matcherna för Väsby Hockey avlöser varandra och laget är minst sagt inne i ett tätt matchschema. Efter en lång tripp med bortamötet mot Nybro i onsdags väntar nästa motståndare redan fredag kväll när Hudiksvalls HC kommer på besök till Vilundahallen.

 

Hudiksvall är en motståndare som vi känner väl till efter alla våra möten de senaste säsongerna. Skillnaden på Hudik i år kontra tidigare säsonger är dock att laget spänt bågen än högre. Föreningen har gjort en ordentlig satsning vilket även burit frukt hitintills med tanke på att laget efter sina fyra spelade matcher i Allettan än så länge är obesegrade efter full tid. Det är endast mot Valbo som laget inte tagit en fullpoängare men i övrigt har hälsingarna kammat hem full pott.

 

Det är egentligen helt i linje med förväntningarna och att laget endast släppt in nio mål på de fyra spelade matcherna visar också var laget har sin största styrka. Det är helt enkelt i defensiven som kryddats seriens, kanske Hockeyettans bästa målvakt i form av Magnus Åkerlund och där framför honom finns ett koppel av kompetenta och välmeriterade backar.

 

Men trots att laget verkar ha fokuserat en del på sitt försvarsarbete är laget ändå väldigt spetsigt framåt. Det finns potentiella målgörare i lagets samtliga linor så det här blir verkligen något rejält att bita i för Väsby Hockeys hockeykrigare.

 

Väsbys målvakt Måns Johansson fick även något rejält att bita i mot Nybro i onsdags. Han spelade då så oerhört bra att han nästan själv räddade en poäng till Väsby. Vad Måns själv har att säga om det samt hans tankar inför fredagen kan ni läsa här.

 

Hej Måns! Vilken form du visar upp! Du höll nollan under drygt två perioder mot Dalen och mot Nybro stod du stundtals på huvudet. Hur känns formen?

Tjenare, formen känns väl stigande vilket är bra den här tidpunkten på säsongen!

 

Men det blev en tuff match mot Nybro i onsdags. Vi krigade till oss en poäng vilket måste anses som bra med tanke på det tryck som Nybro stundtals satte upp. Hur skulle du vilja summera vår insats?

I och med att de fick två snabba mål och att vi hamnade i underläge var det bra att vi fick med oss en pinne hem men vi skulle självklart helst ha stängt igen och tagit med oss alla tre.

 

Vad tycker du ändå vi gör bra i matchen som vi kan ta med oss inför fortsättningen?

Jag tycker vi ska ta med oss att när vi spelar med hög intensitet och sätter fart på pucken så händer det bra saker!

 

Och i den närmsta fortsättningen väntar så Hudiksvall. En förening som du kan väl efter din tid hos dem. Vad är känslorna inför den matchen?

Har väl inga speciella känslor mer än att vi ska ha tre poäng på hemmaplan.

 

Det känns som att vi behöver upp lite i nivå från i onsdags för att kunna lugga även dem på poäng. Vad anser du vara nycklarna för en bra insats från vår sida då?

Absolut måste vi det, Hudiksvall är ett bra lag. Minimera misstagen bakåt och våga ta chanserna framåt!

 

Vi kan ju Hudiksvall rätt bra efter alla möten mot dem. Vad i deras spel tycker du framförallt att de gör bra?

Dem har många bra utespelare och jag tycker framför allt dem är bra när dem får tid att lira pucken mellan varandra.

 

Slutligen Måns, varför kommer vi att göra en bra match på fredag och vad tror du till slut fäller avgörandet?

Vi är väldigt revanschsugna efter två tappade poäng i Nybro!

 

// # 30 – Måns Johansson

 

Ni som inte har möjlighet att komma ner till Vilundahallen för att se matchen på plats finns alltid en möjlighet att se matchen via nätet. Matchen direktsänds och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5119

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!