Nu är det tätt om given och så kommer så även att vara den närmsta tiden för lagen i Allettan Södra. Match i onsdags och fredag kväll klockan 18 är det match igen och då har Väsby Hockey tagit bussen ner till Småland och Vimmerby för ett härligt möte mot ”Tigrarna”.

 

Det blir en ny bekantskap för Väsby som aldrig tidigare har mött Vimmerby i seriesammanhang, åtminstone inte i modern tid. Enda gången lagen möts var i en träningsmatch hösten 2012 då Väsby laddade inför comebacken i Hockeyettan. Den matchen blev ingen rolig historia men det finns ingen spelare från den tiden kvar i Väsbys trupp så detta blir en ny bekantskap för i princip alla.

 

Vimmerby är ett lag som oftast vinner tack vare sina fina offensiv. Det är ett frejdigt lag som spelar en offensiv hockey och som har ett gäng herrar i sitt lag som vet var målet är beläget. Det finns framförallt en kedja som sticker ut hos smålänningarna och det är den med Jesper Kokkonen och Markus Modigs på kanterna vilka centras av den kloka hemmaprodukten Jakob Karlsson som har en diger meritlista med bland annat allsvenskt spel.

 

Annars kännetecknas Vimmerby av att laget vimlar av Stockholmskillar. Sportchefen Daniel Stolt har haft en fäbless för dessa sådana spelare och i truppen finns inte mindre än sex spelare som spelat i Stockholm med dess omnejd och av dessa känner vi i Väsby Hockey främst igen kvartetten Jesper Kokkonen, Robin Kokkonen, Mattias Wigley samt Hampus Harlestam som ju alla tidigare spelat för Hammarby med stor framgång. Deras framgångsrika spel har även fortsatt i den svartgula Vimmerbydressen och räkna med att någon ur denna kvartett kommer att vara framme och oroa i Väsbys försvar under fredagskvällen.

 

För Väsbys del handlar det framförallt om att vara med från start och försöka hitta det snabba och vägvinnande spel som laget först under matchens sista tjugo minuter hittade fram till mot Huddinge. Men den kanske viktigaste biten är att vara mer noggrann i den egna zonen. Vimmerby lär försöka sätta hård press mot Väsbys backar och då gäller det att hitta snabba vägar igenom denna förmodade press för att inte bli fastspelade i den egna zonen.

 

Spelarmässigt åker två målvakter, sju backar och tolv forwards med på bussen. När matchschemat är tajt gäller det att man spelar brett för att orka och med tanke på hur bra Väsby tränat under säsongen så lär det inte bli något problem med just orken.

 

Matchen sänds live direkt på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/4933

 

Nu kör vi Vilda Väsby!!