Väsby Hockey var två minuter och fyrtiofyra sekunder från tre poäng hemma mot Huddinge. Laget var två minuter och fjorton sekunder från delad poäng men dessa trettio sekunder blev istället starten på en målkavalkad som inte var slut förrän ytterligare två Huddingemål fallit i öppen kasse efter att Väsby satsat allt på slutet för att försöka jaga ikapp.

– När man möter Huddinge måste man vara påkopplad i sextio minuter säger tränare Markus Odén. Linus Ryttar håller oss kvar i matchen till sista perioden och i minut fyrtio börjar vi ta för oss mer och lita mer på vårt spel. Tyvärr räcker det inte och återigen är det tillfälligheter som avgör. Nu laddar vi om med träning imorgon och innan vi åker söder ut mot Vimmerby på fredag.

 

2018 års första hockeymatch var på god väg mot en fullbordad succé för Väsby när laget vände underläge 0-1 till ledning 2-1 och även 3-2 men ett duktigt Huddinge Hockey blev till slut ändå Väsby övermäktiga efter deras sena vändning i matchens femtioåttonde minut med två mål inom loppet av trettio sekunder.

 

Det är så klart jobbigt att tappa en sen ledning och det framförallt efter att Huddinge gjorde sitt 3-4 mål efter ett mål som måste betecknas som ett ytterst turligt sådant där avslutet träffade besynnerligt på Huddingespelarens klubba och där pucken flög i en hög bana och sedan in bakom en väldigt olycklig Linus Ryttar som annars storspelat matchen igenom för Väsby.

 

Men sett till hela matchen är segern för Huddinge inte speciellt mycket att säga om framförallt om man ske se till spelet under matchens två första perioder.

 

Huddinge visade där och då med eftertryck att laget till hör seriens bättre om inte bästa lag efter ett imponerande rörligt och kvickt spel där laget stundtals parkerade i Väsbys zon.

 

Väsby var inte på något sätt dåliga under dessa två första perioder men blev dock aningen passiva och hade vissa problem i passningsspelet vilket gjorde att Huddinge aldrig blev satta på något prov.

 

Väsby fick arbeta så hårt i defensiven att laget aldrig riktigt orkade anfalla i annat än ytterst sporadiska tillfällen under dessa inledanden fyrtio minuter.

 

Väsby fick då, precis som tränare Markus Odén i inledningen sade, tacka Linus Ryttar för att laget fortfarande var med i matchen.

 

Men när Väsby endast tjugofem sekunder in i sista perioden spräckte målnollan efter att Jacob Lundin framför mål förtjänstfullt krigat in kvitteringen till 1-1 i krysset blev det ett helt annat Väsby ute på isen i den sista perioden.

 

Laget fick nämligen då äntligen igång ett anfallsspel värd namnet och när Johannes Sandberg mycket vackert trädde in 2-1 i Daniel Fahlströms vänstra kryss började nog stor del av de över sexhundra åskådarna i Vilundahallen tro på en skräll.

 

Huddinge kvitterade dock Väsbys ledning i sista periodens sjunde minut via ett hårt direktskott där en något skymd Ryttar inte såg pucken förrän den satt hårt bakom honom.

 

Men sedan kom ännu ett vackert anfall av Väsby där Rasmus Sörgardt och Andreas Maier först kombinerade sig fram och där Rasmus därefter med en fin droppassning hittade tillbaka till Maier som slog till direkt och sköt Väsby till ännu en ledning.

 

Sedan jobbade och slet Väsby för att hålla ett desperat Huddinge stången och det gick väl ända till den artonde minuten tickade in. Då klämtade tyvärr klockan för Väsby och sedan kom två snabba Huddingemål där ett fint anfall först avslutades via en styrning som innebar kvittering till 3-3 och sedan blev ett missförstånd i Väsbys zon mellan två Väsbyspelare i egen zon ödesdigert. Det eftersom pucken till slut hamnade hos Anton Kalte i Huddinge och hans miss på direktskottet blev ju till slut till en träff vilket gav det ödesdigra avslutet som innebar 3-4 på resultattavlan.

 

Väsby sista desperata försök att jaga ikapp med uttagen målvakt till förmån för en extra utspelare gav endast resultatet att Huddinge kunde pricka in ytterligare två mål i den tomma kassen vilket till slut gav resultatet 3-6.

 

Resultatmässigt en till synes storförlust och det är klart, att sett till spelet över hela matchen vann Huddinge rättmätigt men när Väsby ändå var så nära seger och poäng så känns det så klart bittert att falla på yttersta sluttampen.

 

Men Väsby får ta med sig till fortsättningen att laget återigen var nära att fälla ännu ett topplag och med lite mer noggrannhet och lite mer beslutsamhet så får vi hoppas att laget nu när de till helgen ställs mot nya bekantskaper i form av Vimmerby på fredag och mot HC Dalen på söndag, kan hitta en väg att vinna med sig poäng.

 

Grisligan

 

Johannes Sandberg gjorde ikväll nog sin bästa insats för säsongen och blev tack vare det även vald till bästa Väsbyspelare av dagens matchvärd. Hemsidan vill inte vara sämre och ger Johannes tre grisar efter en fin insats som även gav 1 + 1 i poängmenyn.

 

Två grisar tilldelas Andreas Maier som var den forward i Väsby som rörde sig bäst över hela isen och som var den i Väsby som bröt flest mönster i Huddinges zon. Han höll dessutom på att bli matchvinnare efter sitt 3-2 mål men får i slutändan endast nöja sig med att bli två i dagens grisliga.

 

Sista grisen ges slutligen till bästa Väsbyförsvaren för dagen i form av Robin Karlsson som sin vana trogen slet föredömligt och som var bekväm med pucken matchen igenom.

 

Men ett särskilt utnämnande måste ju så klart även ges till målvakt Linus Ryttar som stundtals var fenomenal men fyra insläppta mål gör att han föll på mållinjen att hamna med på dagens grisliga.

 

Foto: Arne Rundlöf