Det är dags för hemmapremiär i Allettan och tillika 2018 års första match. För motståndet står Huddinge Hockey och det innebär i princip svårast möjliga motstånd det.

 

För vi vet ju alla att Huddinge räknas som det största hotet av alla Hockeyettan lag för de två allsvenska lagen som kommer att kämpa för sin Allsvenska existens. Nu är förvisso vägen dit lång för det södra förortsgänget men nog sitter de på ett lagbygge som har alla ingredienser för att kunna ta laget en bit om inte hela vägen upp till Allsvenskan.

 

Ett starkt Huddinge blev under de sista dagarna av år 2017 ännu starkare när den skridskostarke och ungdomslandslagsmeriterade Henrik Nyberg anlände från Södertälje SK. Det gör att den sista pusselbiten för Huddinge föll på plats och att laget numera kan mönstra fyra starka formationer.

 

Men trots det faktumet bjöd 2017 års sista match i Björkängshallen på en skräll av modell större när HC Dalen nollade Huddinge på deras egen hemmais och därtill slog till med fyra mål framåt. Det gör att Huddinges dubbla möten med Dalen inte gav mer än tre poäng och det är så klart en missräkning för ett lag av Huddinges kaliber.

 

Varför laget blev nollade och hur de nu ska försöka vänta på skutan berättar Huddinges målvakt Daniel Fahlström enligt följande.

 

Hej Daniel! Efter en storseger i onsdags så åkte ni rejält på pumpen i fredags mot HC Dalen efter 0-4 på er egen hemmais. Vad hände i Björkängshallen egentligen?

Hej Krister! Nej, det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss i fredags. Ja, vad ska man säga egentligen, vi hade inte riktigt dagen i fredags och kom aldrig upp i den nivån som vi brukar göra. Inte för att det finns något att skylla på direkt.

 

Var det någon form av underskattning från er sida eller var det helt enkelt så att Dalen gjorde en betydligt bättre match då mot från premiären?

Nej, jag skulle inte säga att vi underskattade dem. Vi vet att alla matcher i den här serien kommer vara tuffa. Jag tror att det vart en kombination utav att vi inte kom upp till den nivå som vi kan och ska vara på samtidigt som Dalen gjorde en topp prestation utifrån deras sida.

 

Hur pass hungriga är ni nu på att revanschera er själva och på vilket sätt tror du att vi kommer att få erfara det på onsdag?

Vi är otroligt sugna på revansch och Väsby kommer att få betala dyrt för att vi aldrig kom upp i nivå senast.

 

Ni har ju en klar målsättning över att ta er till Allsvenskan. Vad i ert spel från i fredags behöver ni då framförallt förbättra till fortsättningen?

Från i fredags så behöver vi egentligen bättra på allt som tillhör vårt spel både med och utan puck. Framförallt hitta tillbaka till den effektiviteten som vi hade i första mötet mot HC Dalen.

 

Vi har ju möts två gånger tidigare under säsongen i två möten som varit väldigt jämna. Vad kommer du ihåg från dessa?

Ja båda mötena mot Väsby har varit väldigt jämna i år. Första mötet var det straffar som fick skilja oss åt. I det andra mötet så hade ni oss lite på gaffeln med ett ledningsmål i tredje perioden men då visade vi stark moral och lyckades vända i slutet med två snabba mål.

 

Med dessa matcher på näthinnan, hur uppfattade du oss då och hur ska ni möta oss nu tror du?

Jag upplever att Väsby spelar likt som förra året. Mycket fart framåt med snabba omställningar samtidigt som man jobbar hårt med backcheckingen.

 

Är alla friska i ert gäng och vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

Ja, så vitt jag vet så är alla friska förutom de spelare som är långtidsskadade. Patrik Kallmert och Adam Hansen är heta just nu så kika in dem lite extra tycker jag.

 

Slutligen Daniel, hur går det på onsdag och vad fäller avgörandet?

Vi vinner på grund utav vår stora revansch lust! Vi ska komma upp i nivå och visa att det som hände i fredags bara var en engångsföreteelse.

 

// # 35 – Daniel Fahlström – Huddinge Hockey

 

Väsby Hockey kommer att behöva jobba hårt för att överlista denna stora och täta målvakt. Det har dock killarna klarat av tidigare under säsongen och en i Väsbys lag som säkerligen kan berätta ett och annat om Daniels målvaktsspel, är vår ständigt hårt arbetandes center Christoffer Gozzi som ju spelade två raka säsonger i Huddinge innan han anlände till Väsby inför säsongen.

 

Christoffer och hela Väsby är ute efter revansch efter förlusten mot Visby-Roma i premiären och hans tankar inför 2018 års första hemmamatch är enligt följande.

 

Hej Christoffer! Ännu en match på Gotland och ännu en tung men hedersam förlust. Hur skulle du vilja beskriva tillställningen?

Hej! Det var en väldigt svängig tillställning och vi blandar väldigt mycket bra med slarvigt spel tyvärr.

 

Matchen var svängig men vid likaläge 4-4 kunde ju vad som helst hänt. Vad är det enligt ditt tycke som gör att Visby-Roma kan göra två mål och vinna matchen?

Tycker att ska kunna vara bättre på att spela tråkigt när vi inte kan vara så kreativa så att inte Visby får gratis chanser av oss. De straffar oss hårt när vi tappar pucken på fel ställen.

 

Efter denna tuffa bortamatch väntar ännu en stekhet match på onsdag när ditt gamla Huddinge Hockey kommer på besök. Du om någon vet ju vad som väntar då och vad tror du om våra chanser mot Huddinge?

Vi har väldigt stora chanser mot Huddinge eftersom vi är väldigt starka på hemmaplan .

 

Att de nu överraskande gick och förlorade mot Dalen i fredags, tror du det gör att tränare Mälberg kommer att piska laget än hårdare än vanligt inför onsdagen?

Det har nog ingen betydelse för vår match. Jag tror att vår revanschlust kommer vara större efter vår förlust mot Visby.

 

Vi har ju gjort två bra insatser mot Huddinge i grundserien. Varför tror du att vi kan göra en lika bra insats igen?

Vi kommer vara väldigt sugna på att göra en bra hockeymatch och sedan brukar det alltid vara kul att möta ett spelande Huddinge.

 

Du har nu spelat i lite mer än en halv säsong med Väsby Hockey. Vad tycker du kännetecknar Väsby som klubb och är du nöjd med din egen insats så här långt?

Väsby som klubb kännetecknas av väldigt mycket hårt jobb. Jag ger mig själv godkänt så här långt men det finns mer att ta av.

 

Vad känner du att du kan bidra med i vårt spel nu på onsdag?

Jag ska bidra med ett smart center spel och väldigt stor vilja över att vinna!

 

Slutligen Christoffer, hur går det på onsdag?

Det blir vinst med 4-2!

 

// # 24 – Christoffer Gozzi

 

Från och med Allettan kommer nu Väsby Hockey att direktsända matcherna via streaming och länken till onsdagskvällens match finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/5094

 

Väsby Hockeys trupp är laddad och förhoppningsvis så fulltalig som den bara kan vara. Nu hoppas vi bara att publiken strömmar till.

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!