Väsby Hockey pressade Visby-Roma länge och väl men det vanliga mönstret upprepade sig på ön och hemmalaget kunde med två relativt sena mål gå iväg från 4-4 till 6-4 och trots hård forcering mot slutet från Väsby blev det ännu en hedersam förlust att lägga till handlingarna.

 – Vi har lägen att vinna matchen men får inte till det idag säger tränare Markus Odén. Vid en lika ställning sent i en match kan vad som helst hända och idag vann andra laget. Hockey handlar om att tävla. Inget lag kommer ge oss poäng och vi måste kunna tävla ännu hårdare om vi ska vara med i toppen. Nu riktar vi fokus mot Huddinge på onsdag.

 

Så är då Allettan igång och premiärmotståndaren Visby-Roma blev än en gång Väsby övermäktiga i en match som i mångt och mycket blev en riktigt svängig historia.

 

Väsby inledde matchen piggt och när hemmalaget drog på sig två utvisningar i matchens femte minut tog det inte ens en minut innan Rasmus Sörgardt snärtade in ledningspucken raka vägen upp i krysset.

 

Utvisningar var annars temat för perioden för därefter var det Väsbys tur att besöka botbåset vilket laget fick göra vid tre tillfällen under den första perioden. Att ge ett passningsskickligt Visby-Roma den möjligheten är att be om för mycket och till slut straffade det sig när lagkaptenen Mikael Adamsson styrde in kvitteringspucken i periodens trettonde minut.

 

Andra perioden inledde hemmalaget starkt samtidigt som Väsby blev aningen ståendes på hälarna. Under de fem inledande minuterna var det i princip en enda lång press mot Väsby och till slut satt den rättmätiga ledningen till 2-1 bakom Linus Ryttar som till slut inte kunde stå emot längre.

 

En utvisning på hemmalaget minuten efter bjöd dock in Väsby i matchen igen. Tolv sekunder in på det överläget var det även kvitterat efter att Rasmus Sörgardt för andra gången i matchen blev målskytt. Nu var det dock ingen pärla till avslut utan mer än ”myra” men som tog vägen in bakom en förmodligen skymd hemmamålvakt.

 

Målet blev vändningen för Väsby som därefter spelade upp sig betänkligt. Sakta men säkert tog man även tag i taktpinnen och därför kändes det inte alls oväntat att laget i den artonde minuten gick upp i ledningen för första gången i matchen.

 

Målet startade med att hemmalagets målvakt bjöd Albin Karlsson på pucken bakom eget mål och därefter spelade Albin fram pucken till Linus Pellfolk som var kall nog framför mål och väntade ut målvakt Sammy Gustavsson innan han vispade upp pucken till 2-3.

 

Men glädjen blev kortvarig för Väsby. Inte ens halvminuten senare var ledningen uppäten efter ett snabbt anfall där en påfyllande Visbyback fick alldeles för mycket yta och tid för att kunna sikta och överlista Linus Ryttar med ett högt avslut.

 

Värre skulle det även bli innan perioden var till ända och det hela startade när Christoffer Gozzi fick sätta sig i utvisningsbåset. När dessutom Nicklas Sjölund via en puck uppskjuten över plexiglaset fick sätta sig bredvid honom, blev det hett värre i Väsbys zon. Det blev så brännhett att hemmalaget med tolv sekunder kvar av perioden kunde prickskjuta in 4-3 strax över axeln på Linus Ryttar vid hans första stolpe.

 

I den sista perioden tog Nicklas Sjölund en snabb revansch på sig själv efter den uppskjutna pucken på läktaren när han i periodens femte minut kvitterade Visbys ledning efter ett väldigt fint avslut och där Väsby hade två spelare framför mål som skymde sikten för målvakten.

 

Matchen gick sedan in i ett dödläge med ställningskrig där Väsby hade väl så mycket av spelet som hemmalaget. Men tyvärr för Väsbys del så blev avslutningen lik den som skett så många gånger förr i Visby Ishall.

 

I den trettonde minuten tilläts en hemmaspelare ännu en gång få vinna pucken på Väsbys blålinje och därefter prickskjuta in ett mål. Två minuter senare tillspelades kapten Mikael Adamsson ett friläge som han utnyttjade utan pardon och hemmalaget hade där hastigt men mindre lustigt, gått iväg från likaläge 4-4 till 6-4 och det blev en smäll som Väsby sedermera inte kunde resa sig från.

 

Men laget gjorde ändå ett tappert försök och med mer än två minuter kvar av matchen plockades Linus Ryttar ut till förmån för en extra utespelare och sedan var det i princip en press mot hemmalaget ända in på mållinjen. Men den fram till dess något darriga hemma målvakten Sammy Gustavsson, spelade därefter spiksäkert och gav aldrig Väsby någon möjlighet att närma sig Visby-Roma målmässigt.

 

Det blev till slut ännu en i raden av hedersamma förluster mot Visby-Roma men det Väsby kan ta med sig inför fortsättningen är att laget återigen pressade och störde ett förmodat topplag i serien. Negativt från kvällen var att Väsby för ofta tappade egen blålinje och slarvade lite för mycket i egen zon vilket gjorde att Visby-Roma stundtals kunde etablera hårt tryck.

 

Grisligan

 

Överst upp på listan i Väsby hamnar idag Rasmus Sörgardt. Föga oväntat med tanke på de två inskjutna målen men utöver det spelade Rasmus rejält och stadigt likt han gjort i princip under hela säsongen.

 

Två grisar tilldelas Linus Pellfolk som var stark i spelet och som därtill visade upp härlig känsla när han trädde Väsby till ledningen i matchen.

 

Sista grisen ges slutligen till krigaren Johan Sellerstrand som växte ju längre matchen led och som krigade hårt ända in till sluttampen.

 

Detta var nu årets sista match och på onsdag den 3 januari spelas 2018 års första hemmamatch vilket då blir mot starkt favorittippade Huddinge som ikväll överraskande gick på pumpen mot HC Dalen. Det blir något att se fram emot men innan det vill jag passa på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

 

Foto: Arne Rundlöf