Väsby Hockey bjöd på en riktig klang och jubel föreställning när laget slog tillbaka Visby-Roma med hela 7-2. En bättre avslutning på serien än så kunde Väsby knappast få och gotlänningarna kommer nog att ha respekt för Väsby i den kommande Allettan.

– Vi avslutar grundserien väldigt bra säger tränare Markus Odén. Är imponerad av vår attityd och hur väl vi matchar deras fysik, för det blev en väldigt fysisk tillställning. Jag och Viktor är stolta över grabbarnas insats i grundserien. Nu väntar en ännu större utmaning och södra Allettan. Det blir några dagar med förberedelser innan seriestart den 27/12. Vill passa på att önska alla Väsbysupportrar en god jul och hoppas vi ses i Svinstian under mellandagarna!

 

Som tränare Markus Odén säger blev det en väldigt fysisk tillställning mellan de båda kommande motståndarna i Allettan Södra. En riktigt klassisk tuppfäktning skulle man till och med kunna säga, åtminstone om man ska försöka sig på att beskriva gotlänningarnas spel i de två avslutande perioderna.

 

Det var mer fokus på det fysiska spelet än vad det var av spelet på isen kändes det ett tag nästan som och Visby-Roma avslutade matchen väldigt grinigt med många onödiga efterslängningar. Ett spel som straffade sig eftersom Väsbys spel i numerärt överläge klaffade riktigt ordentligt och laget gjorde ikväll hela fyra mål i dessa moment.

 

Spelmässigt var det annars en jämn första period där Visby-Roma fick en smakstart när laget tog ledningen redan efter arton spelade sekunder. En sargstuds fick en konstig riktning och sedan hamnade pucken till slut framför notoriska målskytten Nick Hedemyr som nära mål hittade en lucka förbi Måns Johansson.

 

Väsby kvitterade Visbys ledning redan i den femte minuten och då klev Daniel Thelin fram och med sitt första mål för säsongen sköt han in 1-1. Stort grattis till det Daniel!

 

Just nämnda målskytt fick dock strax därefter sätta sig i botbåset och då var det gästerna som först fick visa hur ett spel i numerärt överläge skulle omsättas till mål. Pucken gick snabbt mellan Visby-Roma spelarna och sedan hamnade pucken hos Oskar Lundberg som återigen hittade vägen förbi en chanslös Måns Johansson.

 

Men det blev sista gången han behövde vittja nätet för aftonen. Måns Johansson visade sig nämligen därefter riktigt på styva linan och Väsby reste sig ordentligt efter de tidiga baklängesmålen och känslan var god i Väsbylägret efter den första periodens spel.

 

En känsla som dock skulle bli bättre efter en ren målexplosion under mittakten. Perioden vann Väsby med hela 4-0 efter ett spel som det fullkomligen slog gnistor om. Det var här som gästerna på allvar började tappa humöret och öppnade säcken som Väsby sedermera knöt ihop.

 

Men kvitteringen sköts in i spel med lika många spelare på isen. Nicklas Lindholm-Schmidt spelades ett friläge och i det var han klinisk när han sköt in pucken vid sidan om den holländska målvakten i Visby-Roma.

 

Det skedde i början av mittakten och vid mitten av densamma drog Visby-Roma på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen. Den utvisningen varade i en dryg halv minut innan duon Holmblad och Lundin samarbetat sig fram och sedan hittat fram till Johan Sellerstrand som tog Väsby till ledningen för första gången i matchen.

 

Vid nästa besök i botbåset för gästernas sida höll de ut aningen längre. Men resultatet blev trots det detsamma men nu var det omvänd ordning på målskytt och passningsläggare eftersom Jacob Lundin blev sista man på pucken när han på ett aningen avigt sätt fick in pucken efter att Sellerstrand där innan framgångsrikt bökat fram pucken framför mål.

 

Perioden avslutades sedan med Väsbyutvisningar men ett vid det tillfället helt desillusionerat Visby-Roma, tappade då allt vad markeringar hette och Väsby fick i numerärt underläge nästan komma tre mot noll. Puckbärande Fredrik Falk hade dock så hög fart att han åkte sig igenom själv och sedan var han hänsynslös i avslutet som satt högt upp och tog även vägen via stolpen/ribban in.

 

Med en tremålsledning i ryggen kunde Väsby sedan närmast defilera in till slutsignalen. Visby-Roma satsade all kvarvarande energi på att mest vara griniga och när de till slut hamnade i botbåset just på grund av denna negativa energi, passade Väsby på att hamra in ytterligare två mål i numerära överlägen.

 

Avsluten var snygga och dessutom kliniska där Felix Fjällkeborn först sköt in 6-2 via ett skott upp i krysset och sedan satte Nicklas Sjölund punkt för tillställningen när han smällde in 7-2 efter ett stenhårt direktskott.

 

Så mycket snyggare och bättre än så kunde Väsby knappast avsluta grundserien och formen har varit stigande allt sedan debaclet i Pinbackshallen för sex omgångar sedan. Avslutningen på serien har varit såväl snygg som effektiv och bådar minst sagt gott inför starten på Allettan som blir onsdagen den 27 december.

 

Grisligan

 

Det är sannerligen en grannlaga uppgift att försöka plocka ut tre spelare ur ett starkt Väsby där ingen, verkligen ingen föll ur ramen. Jag har dock fastnat för följande trio som kanske utmärkte sig något mer över mängden.

 

Tre grisar vill jag ge till vinthunden Johan Sellerstrand som var på bettet från första till sista minut. Insatsen kröntes även med en 1 + 1 meny och därmed blir han min matchens lirare.

 

Två grisar tilldelas backen Nicklas Sjölund som spelar med ett oerhört stort självförtroende för stunden. Är otroligt pucksäker och dessutom följsam i sitt offensiva spel och fick krydda en fin insats med att hamra in matchens sista mål med en riktig rackarrökare.

 

Sista grisen ges slutligen till målvakt Måns Johansson som spelade lugnt och säkert och trots en jobbig inledning för honom med två insläppta mål alldeles i matchens inledning, så verkade det inte bekomma honom ett dyft.

 

Men jag vill återigen betona att samtliga i laget gjorde sitt till segern och extra kul att hela truppen i denna seriens sista match även fick luftas och känna på matchspel.

 

Allettan startar som jag redan nämnt den 27 december men innan den och innan julen tar vid kommer Väsby nu på måndag den 18 december att få mäta sina krafter med Lettlands A-landslag.  En kraftmätning av modell större och svårare motstånd än så kan nog Väsby inte få så det är väl passande att ladda inför den tuffa Allettan Södra med ett ordentligt tufft motstånd.

 

Foto: Arne Rundlöf