Streckstriden fortsätter på söndag och med två omgångar kvar ser tabelläget ut enligt följande.

 

  1. Väsby Hockey 36 poäng + 14
  2. Valbo HC 33 poäng + 11
  3. Nyköping Gripen 30 poäng -3

 

Som ni kan utläsa från detta är att Väsby Hockey har ett väldigt fint läge inför avslutningen. Laget har sex poäng och sjutton plusmål tillgodo mot sörmlänningarna och det ska mycket till om Väsby ska tappa detta nu. Men på söndag kommer Nyköping Gripen att göra sitt absolut bästa för att vinna och även minska avståndet rent målmässigt mellan lagen. Varje mål blir ju dubbelt värt i mötet eftersom Nyköping vinner ett mål och Väsby tappar motsvarande ett och då går det ju ganska snabbt att hämta ikapp försprånget om siffrorna skulle råka rinna iväg söndag eftermiddag.

 

Nu är dock inte laget som spelar i seriens finaste Arena – Rosvalla, inte direkt kända för att  spruta in mål. Snarare är det en ramstark och tät defensiv som gjort att laget i sin nykomlingssäsong fortfarande är med i racet om en plats till Allettan. Nu måste dock nykomlingarna ånga på framåt för tre poäng är ett måste om de fortfarande ska ha chansen kvar inför sista omgången. Det borde göra att matchen öppnar upp sig och chansen till att skåda en trevlig match ökar då givetvis.

 

För Väsbys del är det helt enkelt bara att fortsätta i det fina spåret som laget nu gjort allt sedan segern borta mot Hammarby för några veckor sedan. Laget har verkligen lyckats få ur energin ur kropparna och jag ser ingen anledning till att laget inte ska fortsätta med det. All press är mot hemmalaget som verkligen måste vinna så för Väsbys del är det bara att hålla koncentrationen och farten uppe så ska hemmalaget på söndag få jobba ordentligt hårt för att slå Väsby Hockey på fingrarna.

 

Pontus Karlsson har likt hela laget verkligen kommit igång på sistone och i onsdags mot Valbo var han het värre. Hans summering från i onsdags och hans tankar inför söndagen finner ni här.

 

Hej Pontus! Vilken härlig match det blev i onsdags mot Valbo. Hur skulle du vilja summera matchen?

Hej! Matchen i helhet gör vi bra. Vi har bra fart på pucken och då är vi farliga.Sedan är Ryttar säker i målet och det ger oss ett lugn i försvarspelet.

 

För dig personligen kändes även matchen riktigt bra tycker jag. Tycker att du var riktigt het och det var egentligen bara avslutningarna som kunde varit bättre. Vad säger du själv om insatsen?

Som sagt var det målen som fattades haha… Jag får extremt mycket bra passningar av Holmblad och Sandberg. Så det kändes bra!

 

Du har nu spelat med oss i en dryg månads tid. Hur känns det att spela seniorhockey och om du jämför med spel i Superelit som du också har i färskt minne, vad skiljer sig åt?

Den stora skillnaden är väl att i J20 kör man mer och tänker inte så mycket, medan seniorhockey är mer strukturerad och spelarna här är smartare.

 

Segern mot Valbo gör att en plats till Allettan är nära. Men än är vi inte där och hur snurrar tankarna i ditt huvud inför det fina läge som vi nu har inför avslutningen?

Vi ser på uppgiften med störta ödmjukhet och försöker ta en match i taget. Även fast tankarna ibland springer iväg.

 

Nyköping är det enda laget som kan ställa till det för oss och de möter vi nu på söndag. Vad är känslorna inför den matchen?

Det känns spännande att ha just Nyköping nu på söndag, just för att vi tävlar mot dem om en Allettanplats.

 

Vad kan vi ta med oss från insatsen i onsdags till matchen i Nyköping?

Jag tycker vi ska ta med oss farten vi hade både på pucken och passningarna och sen får vi absolut inte glömma vårt fina spel och specialteams.

 

Slutligen Pontus, hur går det på söndag och på vilket sätt kommer du vara bidragande till det?

Vi vinner med 4-2 och jag kommer bidra med fart och fysiskt spel!

 

// # 17 – Pontus Karlsson

 

I Nyköping Gripen sticker framförallt en kedja ut. Det är den kedjan som leds av Albin Ivarsson-Hamberg och som flankeras av John Moberg och Philip Larsson. Denna enhet har nästan stått bakom hälften av lagets mål så det är klart att nyckeln till poäng är att stoppa denna farliga enhet.

 

Jag har tagit några ord med Albin vars tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Albin! Ni grep sista halmstrået i onsdags genom att vinna hemma över Wings med 4-3. Hur skulle du vilja summera den matchen?

– Hej, det var en match där det byttes mycket chanser med varandra där båda lagen ville spela anfallshockey, så en väldigt svängig match.

 

Det känns som att många matcher som ni spelar är väldigt jämna. Det är sällan det drar iväg i målprotokollet åt något håll. Hur skulle du vilja kommentera varför det blir så i era matcher?

– Det är väl både positivt och negativt att det är så. Mot topplagen har vi ofta bitit oss fast och det har väldigt sällan varit avgjort inför sista perioden. Samtidigt som vi kanske haft svårt att avgöra och stänga andra matcher. Vad det beror på är svårt att svara på.

 

Ni måste nu vinna era två sista matcher för att drömmen om Allettan ska infrias. Vad sätter ni då fokus på i ert spel?

– Vi ska hålla oss till våran hockey och försöka vara grymt effektiva, det kommer vara våran chans.

 

Nu väntar Väsby Hockey för er del på söndag. Vad är dina känslor inför den matchen?

– Känslan är bra, det kommer vara ett laddat Gripen och en taggad publik som Väsby kommer ställas emot.

 

Senast vi möttes vann ni en tät match med uddamålet 1-2 efter att ni avgjort i den andra perioden. Vad kommer du ihåg från det mötet?

– Jag kommer ihåg att vi hade en del flyt som fick med oss 3p från den matchen. Samtidigt var vi väldigt täta bakåt och satte dit de flesta målchanserna vilket ofta är en bra kombo.

 

Med den matchen på näthinnan, hur uppfattade du oss då och hur ska ni möta oss nu tror du?

– Uppfattade Väsby som ett skickligt och skridskostarkt lag som garanterat kommer bjuda upp till en kanonmatch på söndag. Vi måste spela tight försvarsspel och försöka bita oss fast nere i deras zon. Närkampsspelet har även varit riktigt bra på slutet så jag tror det kommer smälla en del.

 

Vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

– John Moberg tycker jag sett stark ut på sistone, sen även våra keeprar som gått riktigt bra.

 

Slutligen Albin, hur går det på söndag och vad tror du fäller avgörandet?

– Det lag som är mest effektivt kommer dra det längsta strået, vi vinner med 3-2.

 

// # 23 – Albin Ivarsson-Hamberg – Nyköping Gripen

 

Vilda Väsby kommer till matchen med full styrka och är fortsatt laddade till tänderna. Nu gäller det bara att bibehålla inslagen väg och jobba ända in i kaklet.