Nu kan det avgöras eller rättare sagt, onsdag kväll kommer det att ha avgjorts vilket av Väsby eller Valbo HC som kommer att vara klara för spel i Allettan vårsäsongen 2018. Tabelläget inför omgång 20 av 22 ser ut enligt följande:

 

  1. Valbo HC 33 poäng + 15
  2. Väsby Hockey 33 poäng + 10
  3. Nyköping Gripen 27 poäng -4
  4. Nacka HK 27 poäng -18

 

Valbo sitter skönast i förarsätet inför avgörandet tack vare sin fina målskillnad som laget skaffade sig i söndags genom att målmässigt köra över Vallentuna Hockey med siffrorna 7-0. Eftersom det skiljer sex poäng ned till såväl Nyköping som Nacka med nio poäng kvar att spela om, säger det sig självt att vinnaren av mötet i Vilundahallen i princip är klara för spel i Allettan. Raffinerat värre va!

 

Valbo och Väsby kommer till mötet med varsin seger i bagaget. När Valbo krossade våra grannar i öst, stod måltjuven Joakim Axman för ett hattrick. Joakim leder målligan och blir ett tufft hot mot Väsby och en orsak till att vi kanske vann senast vi möttes i NickBack Arena, var att denna unga herre då inte kunde vara med.

 

Joakim har jag tagit ett snack med men först ut är Måns Johansson som stod för en fin insats senast mot Sollentuna och hans tankar inför onsdagens viktiga match är så här.

 

Hej Måns! Det blev ännu en seger i mötet med Sollentuna trots en onödigt tufft mot slutet. Hur skulle du vilja summera matchen?

Hej Krille! Jag tycker väl inte att vi spelade jättebra men vi vann matchen och det är väl det som vi tagit med oss från i onsdags.

 

Det kändes som om vi hade matchen under full kontroll med ledning 4-1 men ändå blev det rejäl nerv mot slutet. Vad tycker du vi gjorde galet då och som vi måste förbättra på onsdag?

Ja, kontroll och kontroll men vi ledde väl i alla fall. Tycker det var ganska jämnt. Vi blev ganska passiva i slutet tycker jag och vi får ta med oss att fortsätta spela hela matchen ut.

 

Du var tillbaka i kassen efter några matcher från sidan. Hur tycker du det kändes rent personligt i matchen?

Ja, precis! Det kändes väl helt okej, jag kan bättre om man säger så. Man får försöka göra sitt bästa när man får spela helt enkelt.

 

Tack vare segern och Nyköpings förlust är vi ett steg närmare spel i Allettan. Varför kommer vi greja platsen dit tror du?

För jag tycker vi har så pass bra lag att vi inte skall kunna missa en Allettan i år.

 

Faktum är att efter onsdagens match så kan allt vara klart. Gör det att matchen känns extra viktig på onsdag tycker du?

Precis, det är två lag på onsdag som kan fixa Allettan platsen, vi och Valbo så det kommer nog bli en riktig nagelbitare!

 

Då i Vilundahallen väntar för oss Valbo som krossade VBK i söndags med 7-0. Vad är dina känslor inför den matchen?

Dem är väl bra tycker jag! Valbo är ett bra hockeylag som har gått ganska bra i år. Sen att dem vann mot Vallentuna med 7-0 är väl bra gjort av dem men det är ingenting som har någon speciell betydelse för onsdagens match.

 

Vi vann uppe i Valbo med 1-4. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Kommer inte ihåg så mycket mer än att det är svinkallt i deras ishall.

 

Hur skulle du vilja beskriva Valbo och vad i deras spel måste vi framförallt vara vaksamma på?

Oj, dem är väl ett bra gnuggar gäng med ett par vassa spetsspelare. Jag själv brukar inte lägga så stor vikt på andra lag så jag säger att vi måste ha huvudet med oss och komma till matchen förberedda.

 

Vad är då nycklarna för poäng?

Att vi spelar konsekvent hela matchen igenom och gör fler mål än Valbo.

 

Slutligen Måns, hur går det på onsdag?

Vi vinner!!

 

// # 1 – Måns Johansson

 

Så är det dags för målkungen Joakim Axman att berätta sina tankar inför avgörandets stund.

 

Hej Joakim! Det verkar som om ni firade lilla julafton i söndags mot Vallentuna. Hur skulle du annars vilja beskriva målkrossen med 7-0?

Hej! Ja, det rullade på bra där, vi höll oss till vårt spel och gnuggade hela matchen vilket resulterade till ett ovanligt stort resultat från vår sida. Kul!

 

Du hade även stor del i segern tack vare ett hattrick och där alla tre kom i andra perioden då ni gick från mållöst till hela 4-0. Krutet är torrt eller?

Haha…ja, det var kul. Härligt att få lite utdelning!

 

Annars har ni haft en aningen svajig andra halva av grundserien där ni förlorat en del matcher. Vad tycker du skiljer den halvan åt mot er första där ni vann det mesta?

Det har gått lite upp och ner som du säger, men så är det väl lite för alla lagen att man hamnar in någon form av svacka. Det gäller bara att ta sig ur den och hitta tillbaka så fort som möjligt!

 

Tack vare segern och Nyköpings förlust är ni nu nära spel i Allettan. Känns det klart nu, eller vad tror du?

Klart är det inte men om vi skulle gå dit betyder det otroligt mycket för Valbo som klubb och för oss grabbar laget. Det betyder att föreningen mår bra och att den uppbyggnad som vi gjort tillsammans är på god väg. Det skulle vara otroligt skönt om allt skulle vara klart efter onsdag, så man kan börja fokusera på lite små detaljer inför den andra serien.

 

Då i Vilundahallen väntar för er Väsby Hockey. Du missade matchen i er arena då vi vann med 1-4. Har du något kring den matchen från någon i laget?

Jag har tyvärr inte hört så mycket från den matchen förutom att Max Pålholm gjorde ett fint mål i powerplay.

 

Vad har du för förväntningar på matchen och vad tror du väntar er då?

Det kommer bli en tuff match, det är det alltid mot Väsby!

 

Hur ser annars skade- och sjukdomsläget i ert lag ut, är alla med på onsdag?

Vi har några skador som är på väg tillbaka men det ser bra ut ändå.

 

Vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

Jag tycker ni ska hålla koll på vår superback, #4 – Nicklas Strid. Han har varit otroligt het denna säsong som back.

 

Slutligen Joakim, hur går det på onsdag och vad tror du fäller avgörandet?

Jag tror det blir tajt, 2-3 och jag tror att special teams kommer att bli viktigt!

 

// # 27 – Joakim Axman – Valbo HC

 

Vilda Väsby kommer till matchen med full styrka och är laddade till tänderna. Nu hoppas vi på en stor hejarklack som kan hjälpa Väsby fram och säkra en starkt hägrande plats till Allettan.

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!