Arton olyckliga sekunder förstörde den tänkta segerfesten för Väsby borta mot seriesuveränen Huddinge Hockey. Ynka arton sekunder tog det nämligen bara för hemmalaget att dryga sex minuter före full tid att inte bara kvittera till 3-3 utan även att sätta ledningspucken till 4-3. Det blev också matchens sista mål för ett Väsby som matchen igenom skapade många chanser men där Huddinge i slutändan visade bäst skärpa.

Vi gör flera saker väldigt bra idag säger tränare Markus Odén. Tyvärr räcker det inte hela vägen och om man ska ta poäng av topplagen i den här serien måste man vara påkopplad i sextio minuter. Vi tror på det vi gör och processen. Nu laddar vi om med träning imorgon och lördag innan vi tar emot Sollentuna hemma på söndag.

 

Det börjar bli en jobbig vana för Väsby Hockey när laget på bortaisen i Björkängshallen möter Huddinge Hockey. Laget gör ofta väldigt fina insatser där, håller en sen ledning men lik förbannat vänder Huddinge på steken och står där som vinnare i slutändan.

 

Kvällens möte blev inte undantaget från regeln även fast det inte alls var långt borta att så blev fallet. Väsby inledde matchen bra och trots ett tidigt tre mot fem underläge var det ändå Väsby som kanske hade det vassaste läget när Albin Karlsson åkte fri, missade läget men som ändå fångade in pucken och spelade bakåt till en helt ren Ludvig Wiita-Adamsson som dock tyvärr inte fick upp pucken över benskydden på målvakten i Huddinge.

 

Med ledningspucken skulle ändå komma och det var när Väsby därefter fick spela sitt första numerära överläge i matchen. Väsby spelade då enkelt och det tog inte längre än nio sekunder in på överläget innan Christoffer Gozzi petade in en retur efter att Rasmus Sörgardt hade avlossat sin kanon.

 

Hemmalaget tog därefter över matchen och det var inte direkt oväntat när laget mot slutet av perioden satte kvitteringen till 1-1 efter att Måns Krüger prickat klykan bakom Linus Ryttar.

 

Mittakten fick Väsby efter några minuter inleda i numerärt överläge. I andra raka överläget satt också andra raka målet och nu var det Felix Fjällkeborn som fick äran att sätta pucken till 1-2 efter att Christian Holmblad hittat fram med en fin passning.

 

Den andra perioden blev sedan aningen som den första perioden var där Huddinge hade mestadelen av puckinnehavet men där Väsby var blixtsnabba i sina omställningar. De fina lägena radades upp men om inte målramarna var i vägen så var det något tafatta avslut som ofta fångades in kring magtrakterna av målvakt Daniel Fahlström. Huddinge hade så klart även de sina beskärda delar av lägen men Väsbys kändes ändå något vassare.

 

Mer skarpa var dock hemmalagets avslut vilket kvitteringspucken till 2-2 blev ett bra bevis på. Ett direktskott från Alexander Anderberg dundrades nämligen in i taket bakom Linus Ryttar som inte kunde göra annat än se sig besegrad av det hårda och välriktade avslutet.

 

Sista perioden fick Huddinge inleda i numerärt överläge. Albin Karlsson visade då för tredje gången i matchen vilket hot han är mot motståndarna i just dessa underlägen. För tredje gången åkte han till sig ett fritt läge och i tredje försöket var han iskall när han väntade ut Huddinges målvakt innan han åkte runt densamma och tog Väsby till ledningen.

 

Det var sedan en ledning som Väsby bevakade tämligen väl och där laget mycket väl hade kunnat rycka iväg ytterligare i målprotokollet om bara två snabba omställningar, tre mot en respektive två mot en, hade haft lite bättre avslutningar.

 

Istället kom så de arton olyckliga sekunderna där 2-3 blev till 4-3 och där samme man, poängkungen Björn Jonasson var sist på pucken bägge gångerna.

 

Det blev en chock för Väsby som man sedermera aldrig repade sig från. Huddinge kunde hålla undan och Väsby fick återigen åka hem från Björkängshallen molokna med känslan av att man nästan fick poäng.

 

Sammanfattningsvis så känns det direkt så här efter matchen otroligt surt att förlora när laget var så nära att vinna. Att inte ens få med sig en poäng efter alla brända chanser gör ju inte saken lättare men vetskapen om att laget ändå gjorde en väldigt fin insats värmer åtminstone en tung kväll som denna.

 

För Väsby gjorde en spelmässigt fin match där laget riktigt ordentligt störde ett Huddinge som verkligen fick kämpa för sina tagna poäng.

 

Grisligan

 

Tre grisar ges till Albin Karlsson som imponerade stort med sin fina arbetskapacitet. Tre frilägen jobbade han sig till och till slut fick han även utdelning och hade mycket väl kunnat bli den matchvinnare som han hade gjort sig förtjänt utav.

 

Två grisar tilldelas Andreas Maier vars form fortsätter att stiga. Han bjöd på några individuellt läckra nummer och hade matchen igenom ett härligt samspel med Christoffer Gozzi och Felix Fjällkeborn.

 

Sista grisen ges till Robin Karlsson som även han fortsätter sitt fina backspel och som idag även stod för två passningspoäng och visade att han är en viktig spelare i Väsbys numerära överlägen.

 

Men hela laget kämpade väl mot Huddinge. Om man lyckas störa seriesuveränen så pass bra som Väsby gjorde ikväll har man gjort det bra och med lite mer skärpa och kyla i avslutningarna hade laget mycket väl kunnat styra hemåt med såväl en som fler poäng i bagaget.

 

Foto: Arne Rundlöf