Serieledarna Huddinge Hockey i Björkängshallen. Det är vad som bjuds Väsby Hockey onsdag kväll i en uppgift som nog inte blir mycket svårare än så hösten 2017. Huddinge är laget som siktar uppåt i seriesystemet och som med all önskvärd tydlighet visat att laget är kapabla att blicka mot Allsvenskan. Senast pulvriserade laget Nacka HK sönder och samman genom att vinna med hiskeliga 1-11 på bortais.

 

När det stämmer för laget är man en segermaskin och det visade laget om inte annat på bortaisen i Vilundahallen i den första perioden senast vi möttes. Om jag ska vara ärlig hade vi då, till en början, inte skuggan av en chans. Om man inte ligger på laget stenhårt och krymper passningsytorna och deras tid med pucken är man chanslösa. Det gjorde inte Väsby under de första tjugo minuterna och hade inte målvakt Linus Ryttar då spelat så fenomenalt som han gjorde, hade matchen varit avgjord redan där.

 

Men därefter blev det en helt annan match och det var för att Väsby låg tätt på Huddinge. Om de inte ges tid och ytor blir de ändå mänskliga och det var därför som Huddinge endast fick med sig en poäng från Upplands Väsby.

 

Nu lär laget var extra revanschsugna just därför. De vill nog inte förlora mot Väsby en gång till och lär komma ut likt hungriga tigrar i sin egen hemmaarena. Väsby måste vara på tårna per omgående för att det ska kunna bli en rolig onsdagskväll.

 

Roligt på isen hade Väsby annars stundtals i lördags mot Hammarby. Trots den sena segern spelade laget i mångt och mycket bra och hade stor finessrikedom och fart i spelet. Felix Fjällkeborn personifierar mycket av det spelet och han har jag tagit några ord med inför matchen och hans tankar inför den är enligt följande.

 

Hej Felix! Vilken skön seger vi tog i lördags när pucken slogs in tjugofem sekunder före slutsignalen. Berätta lite om dina känslor i den stunden?

Tjena Krister! Det var en underbar känsla när vi gjorde sista målet och det var skönt att vi aldrig gav upp.

 

Det var ju en väldigt svängig match där vi släppte in dem i matchen ganska så onödigt sett till matchen. Håller du med och hur skulle du vilja summera tillställningen?

Tycker vi bjöd in dem i matchen flera gånger men kändes som vi hade allt under kontroll och litade på varandra till 100 %.

 

Du hade en ny omgivning i lördags och såg ut att trivas som fisken i vattnet. Vad säger du om den omgivningen och vad gjorde att ni passade så bra ihop?

Har spelat med Maier och Gozzi flera gånger den här säsongen och tycker att det går hur bra som helst. Vi använder mycket fart och det är därför vi skapar mycket chanser under matchen.

 

Du gjorde ett mål men kunde med lätthet ha gjort minst två till. Känns formen på väg att toppas upp?

Det kändes riktigt bra i lördags. Jag försöker bara att bli bättre för varje dag och bidra med det jag är bra på till laget.

 

På onsdag väntar kanske seriens svåraste match när Huddinge tar emot i Björkängshallen. Vad är dina tankar inför den matchen?

Vi möter ett väldigt starkt lag som är svårt att vinna mot, men spelar vi vårt spel så blir det svårt för Huddinge att möta oss

 

När man möter Huddinge där, vad blir viktigast att fokusera på för vår del då anser du?

Spela efter våra grunder och använda vår fart för när vi använder farten är vi ett farligt lag.

 

Vi slog dem ändå i Vilundahallen och visade att vi, i våra bästa stunder, kan matcha dem. Hur kan vi göra det på nytt?

Vi måste komma ut som ett lag och jobba stenhårt i tre perioder.

 

Vad i vårt spel från i lördags tycker du att vi kan ta med oss då?

Farten och hur vi forecheckar blir viktigt.

 

Slutligen Felix, hur går det på onsdag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Det kommer att vara en jämn match men vi kommer att dra det längsta strået och vinna med 4-3. Jag bidrar med min fart och min starka inställning!

 

// # 21 – Felix Fjällkeborn

 

Senast vi möttes drabbades hårdingen och målsprutan Dennis Nordström av ett matchstraff. Något som han tyckte var felaktigt och som kanske fick till följd att vi klarade oavgjort efter full tid. När Dennis är inne på isen är han nämligen alltid ett vasst och svårstoppat vapen och det är något som vi nog lär bli varse om i Björkängshallen. Dennis har jag tagit en pratstund med och han säger så här inför bataljen.

 

Hej Dennis! Ni bjöd Nacka på en riktig smällkaramell i deras egen ishall efter en 11-1 viktoria för er del. Berätta lite om överkörningen!

Tja!! Det var väl lite islossning för oss, puckarna gick vår väg helt enkelt och det var ett resultat som speglade matchen.

 

Ni har ju enligt alla förhandstips gått som tåget under grundserien. Hur pass starka känner ni er i dagsläget?

Vi känner oss starka, absolut, det är bara spelet som vi vill ska klicka lite oftare.

 

Ni har inte förlorat många matcher i år men i Vilundahallen förlorade ni efter straffar. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Haha det jag minns är väll matchstraffet jag fick för en klockren tackling…

 

Hur uppfattade du oss då och vad tror du väntar er nu i returen i er egen ishall?

Jag tyckte att ni försöker spela ett kompakt spel i försvarszon och ställa om snabbt, det får vi akta oss för i returen.

 

Ni har ju haft en del skador och sjukdomar under resans gång. Hur är läget nu, är alla tillgängliga för spel?

Nej vi har ju fortfarande Robin Sjörén och Jesper Eriksen på skadelistan, annars är nog de flesta hela och friska.

 

Vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

Ni ska definitivt kika in Adam Hansen, han är sjukt bra.

 

Slutligen Dennis, hur går det på onsdag och vad tror du fäller avgörandet?

Jag tror såklart att vi vinner och att avgörandet hänger på PP/BP.

 

// # 13 – Dennis Nordström – Huddinge Hockey

 

I Väsbys lag är alla tillbaka i matchspel igen. Konkurrensen är benhård och inte blir den lättare utav av en viss Lubomir Fetkovic är tillbaka och onsdag kväll glädjande nog gör comeback och det i tröja # 22.

 

Nu kör vi Vilda Väsby!!

[sg_popup id=1]