Det är dags för andra raka bortamatchen när Väsby Hockey lördag eftermiddag styr kosan söderut på E4:an, svänger av vid Mälarhöjden för att parkera bilarna i Sätra och där ta sig an Hammarby Hockey. Ett sannerligen klassiskt möte väntar då för Hammarby vs Vilda Väsby andas sannerligen nostalgi. Dock ska ju matcherna ju spelas på Hovet och inte i Sätra för att den rätta nerven ska infinna sig men nog kommer det ändå andas en hel del nerv i mötet.

 

Väsby Hockey måste rycka upp sig efter ett par mindre bra insatser utanför Vilundahallen. Tempot behöver drivas upp såsom det görs på hemmaisen och det i större utsträckning än vad som varit fallet i såväl Vallentuna Ishall som i Pinbacken. Där har mindre skickligare lag krigat ner Väsby och det är inte det Vilda Väsby som vi känner igen. Väsby ska kunna orka jobba hårdare än de flesta lag i denna serie och nu är det lite upp till bevis om inte närmast jagande duon Nacka och Nyköping snart ska vara ikapp.

 

Fler spelare måste kliva fram i Väsbys lag och en som brukar göra det och även vet vad som gäller på lördag eftermiddag är backen Fredrik Falk. Fredrik som nu till helgen gör sin tredje match i Väsbytröjan säger så här inför matchen.

 

Hej Fredrik! Först och främst, varmt välkommen tillbaka! Hur känns det att vara tillbaka i Väsbydressen igen?

Tack så mycket! Det känns väldigt bra att vara tillbaka och att dra på sig Väsbydräkten igen. Jag fick en tung start på säsongen p g a körtelfeber och jag är glad och tacksam för möjligheten att starta om i Väsby.

 

Två matcher har det blivit för din del och tyvärr lika många förluster. Vad säger du om din comeback hitintills?

Det blev en rivstart mot Hudik, står i tacksamhetsskuld till tränare och sportchef som ger mig stort förtroende direkt. Men det kändes i lungorna, har inte riktigt fullt matchtempot i kroppen än men vi har tränat på bra sen dess så snart ska det vara på topp igen. Rent spelmässigt kändes det bra med än gång, personligen är jag nöjd med min insats, kände att jag var med och bidrog men hockey går ut på att vinna matcher så naturligtvis är jag missnöjd med två torsk.

 

Det blev en snöplig förlust mot Wings i söndags. Hur skulle du vilja summera drabbningen?

Riktigt segt, vi skapade målchanser, även jag hade två bra lägen men pucken ville inte in i mål.

 

Mot Hudiksvall gör vi spelmässigt en väldigt fin insats och matchar dem helt men i söndags mot Wings var det ett helt annat Väsby ute på isen. Håller du med och varför blir det så?

Jag håller med men varför det blir som det blir mot Wings vet jag inte riktigt. Jag har ju bara varit med laget i knappt två veckor så jag kan bara spekulera i att bortaplan kan påverka med tanke på torskarna mot Vallentuna och Wings. Vi kanske har lättare mot topplagen som förväntas vara de mer spelförande och vi kan slå lite från underläge?

 

Vad kände du inte riktigt kuggade i mot Wings och vad behöver vi göra för att få mer fart i spelet?

Vi måste bli noggrannare och mer bestämda i alla moment ute på isen för att helheten ska bli bra. Vi tappade många teckningar mot Wings och det är tungt att aldrig få börja med puck, i anfallszon är det en förlorad målchans. Förlorade också för mycket i kampen en mot en.

 

Vad kan vi dra för lärdom av tillställningen och kan vi ta med oss något till matchen mot Hammarby på lördag?

Vi har varit inne på det, noggrannheten och fokus ska upp inför nästa match och vi tar med oss en stark revanschlusta efter de senaste förlusterna.

 

Och där väntar alltså ett svårt motstånd med positiv formkurva efter två raka segrar. Vad blir viktigast att fokusera på vår del då anser du?

Hammarby kommer få lida för att par sura torskar. Vi ska vara tokladdade, vi ska försvara och behålla vår Allettanplats. All fokus på att bryta den negativa trenden, dags att vinna igen!

 

Slutligen Fredrik, hur går det på lördag och på vilket sätt är du bidragande till det?

Viktigaste är att vi vinner, tippar 4-2 till oss. Dags för mig att bidra med lite poäng också!

 

// # 5 – Fredrik Falk

 

Noggrannhet och att vara bestämda, det är sannerligen de rätta orden från Fredrik och vi får hoppas att ord kan omsättas till handling av samtliga inblandade i Väsbys lag.

 

För Hammarby är ett gäng i medgång efter två raka segrar och lär komma rejält taggade till sin hemmapublik för att försöka ta sin tredje raka seger. En som är med och bidrar i offensiven tack vare sin fina fart är forna Wingsspelaren, Johannes Yucel. Han är alltid ett hot i offensiv zon och hans tankar inför matchen är så här.

 

Hej Johannes! Efter en ganska tung för er del verkar ni vara på gång efter två raka segrar. Vad säger du om er för närvarande form och berätta även lite om matchen mot Nacka?
Tjena! Ja, det känns skönt! Känslan är att vår form håller i sig. Träningarna känns bra och vi är taggade för revansch på hemmaplan. Nacka matchen, tjae – det blev tre sköna poäng!

 

Den här säsongen var ju tänkt att ni på allvar skulle vara med och konkurrera om en plats till Allettan. Men den känns ganska långt borta för er. Vad är det enligt dig som inte riktigt till hundra procent fungerat?

Ja det stämmer. Vi har inte riktigt haft det flyt vi ville ha tyvärr. Men det är bara att en match i taget och fokusera på det vi ska göra.

 

Men ni kanske har hittat ert spel nu med tanke på två raka segrar. Är det något specifikt som ni ändrat i ert spel som gjort er till ett vinnande gäng?

Absolut det tycker jag! Men nej tycker inte att vi ändrat något speciellt. Vi har hittat glädjen igen och jag tror just det är en stor del till att det har börjar lossnat för oss!

 

På lördag väntar ännu ett klassiskt möte mellan Hammarby vs Vilda Väsby. Vad har du för förväntningar på den matchen?

Ja, revansch!!! Jag tror det kommer bli en tuff och fartfylld match med mycket kämpaglöd både på isen och på läktaren.

 

Senast vi möttes vann vi hemma i en tät match där matchen i stora delar stod och vägde. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Ja den var jämn och bra fart på isen, kul och spela. Bra drag på läktarn med. Det som man kommer ihåg mest var väl målet som dömdes inkorrekt av domarteamet till Väsby. Surt för oss!!!

 

Hur uppfattade du oss då och vad tror du väntar er nu i returen i er egen ishall?

Ni är ett skridskosnabbt lag som sätter hårdpress framåt hela tiden.Ni har bra målvakter så det gäller och ha fokus och bra avslut. I nu läget så är alla matcher viktiga så jag tror det blir kamp ända till slutsignalen!

 

Vad blir viktigast att fokusera på för er då tror du?

Fullfart framåt och hålla tätt bakåt! 🙂

 

Vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

Svårt att säga, men vi ger och tar allihop i vårt lag. Våra målvakter om jag ändå säga några, oavsett vem som står!

 

Slutligen Johannes, hur går det på lördag och vad tror du fäller avgörandet?

Hammarby vinner såklart! Vi har helt grymma supportrar, vår sjätte utespelare! 🙂

 

// # 93 – Johannes Yucel – Hammarby Hockey

 

Så där, uppsnacket är över. Nu är det bara att tagga upp, ladda batterierna och se till att få ur all energi ur kropparna. En sak är säker, Vilda Väsby ger aldrig upp och kommer inte att vika ned sig i SDC-Hallen.