Väsby Hockey förlorade derbyt borta mot Wings i en match där hemmalaget vann rättvist med 3-0 efter att laget kontrade in 2-0 sent och sedan satte 3-0 i öppen kasse med en sekund kvar av matchen.

– Vi är absolut inte nöjda med insatsen och kan bara gratulera Wings som presterar bättre än vad vi gör idag säger en besviken Markus Odén, tränare i Väsby Hockey. Vi måste bli rejälare i allt vi gör och redan ikväll börjar förberedelserna inför lördagsmatch borta mot Hammarby.

 

Väsby Hockey är helt klart nere i en svacka. I afton kom tredje raka förlusten i en insats som var långt ifrån den standard som laget behöver hålla för att bevara platsen som leder till Allettan.

 

Pånyttfödda Wings HC, Arlanda stod för motståndet i Pinbackshallen och det var ett lag som stundtals visade varför de plockat en del på poäng på sistone.

 

Väsby började matchen bäst men skapade trots en del puckinnehav inte speciellt mycket som var direkt farligt. Istället var det hemmalaget som tog tag i matchen riktigt rejält under den avslutande halvan av första perioden där laget stundtals tryckte ner Väsby i försvarszonen.

 

Linus Ryttar fick jobba duktigt och hade samtidigt hjälp av sina stolpar och ribban som träffades hela tre gånger när hemmalaget surrade på som allra bäst.

 

Andra perioden blev inledningsvis om möjligt ännu sämre för Väsbys del som under första halvan inte hade speciellt många rätt ute på isen. Något som särskilt visade sig i den femte minuten då Väsby missade helt i ett byte och även i markeringsspelet vilket innebar att Wings back Filip Hedberg blev helt rent från Väsbys blå linje. Med det rena skottfältet och helt utan press kunde han avancera framåt och trädde sedan in pucken högt upp vid sidan om en hjälp- och chanslös Linus Ryttar.

 

Men precis som den första perioden hade två ansikten, så hade mittakten densamma av varan, fast med ombytta roller. Wings som dominerade nästan totalt under första tio blev nu ordentligt akterseglade av ett för stunden äntligen vilt spelandes Väsby som under sista halvan bombarderade Wings målvakt Alexander Jirhage riktigt rejält.

 

Likt Ryttar hade Jirhage då turen med sig av sina stolpar som träffades två gånger men han lyckades även rädda friläge från Nicklas Sjölund och ett öppet mål av Martin Lundberg som köksvägen mot en liggande Jirhage tyvärr träffade plockhandsken istället för att lyfta upp pucken i nättaket.

 

Väsby hade behövt göra mål under dessa egentligen enda fina minuter som laget visade upp under matchen. För trots goda förhoppningar inför sista perioden återgick laget där till ett långsamt och pucktransporterade spel och trots ett ynka mål upp så kändes aldrig laget desperat nog för att lösa upp knutarna hos ett tajt spelandes hemmalag.

 

Bästa kvitteringschansen fick Christoffer Gozzi när Väsby spelade i numerärt överläge. Men han kom tyvärr för nära och lyckades aldrig trä in kvitteringen.

 

Istället avgjordes matchen när ett offensivt spelandes Väsby tappade i markeringsspelet och gav Wings vassa Christian Blomqvist ett friläge som han avslutade med ackuratess då han drog Linus Ryttar och vispade upp pucken i nättaket.

 

I slutet när Väsby tagit ut målvakten och gick för en reducering avslutades matchen med att forna Väsbyspelaren Pontus Andersson med en sekund kvar av tillställningen prickade in 3-0 i den tomma kassen.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att inte speciellt mycket kuggade i idag för Väsbys del. Laget var helt enkelt väldigt passiva under större delen av matchen och stod och tittade på i alldeles för hög utsträckning. Få tog för sig och det gjorde att tempot förutom sista tio minuterna i andra perioden, var alldeles för lågt för att kunna straffa ett väl kämpandes hemmalag.

 

Grisligan

 

Det var som nämnts ovan få som tog för sig men en som ändå gjorde det var Nicklas Sjölund. Han var väldigt initiativrik i afton och kunde med lite mer flyt i avslutningarna blivit tvåmålsskytt i matchen. Bäst i Väsby idag och tre grisar därmed till Sjölund.

 

Två grisar tilldelas Linus Ryttar som trots två insläppta mål ändå kändes säker och som inte alls kunde göra något åt Wings gjorda mål.

 

Sista grisen ges till Albin Karlsson som tillbaka på sin forna hemmarink tog för sig, slet och även var nära att sätta en kvitteringspuck i andra perioden när han sprintade förbi sin bevakare.

 

Men i övrigt var det få som höjde sig ur mängden. Nu väntar en vardagsvecka av endast träningar innan laget på lördag får se till att knyta näven riktigt ordentligt och komma tillbaka riktigt rejält taggade på bortaisen i Sätra mot Hammarby Hockey.

 

Foto: Arne Rundlöf