Söndag eftermiddag väntar en tuff derbykamp för Väsby Hockey när de tar sig an Wings HC, Arlanda i Pinbackshallen. I den hallen blir det alltid tuffa matcher som i princip uteslutande är jämna in i det sista.

 

Wings som inför säsongen nämndes som en dark horse för att ta en plats till Allettan underpresterade ju å det grövsta under första halvan av grundserien men har nu på sistone faktiskt spottat upp sig riktigt rejält. Laget slog först överraskande Valbo på bortais och sedan slog laget tillbaka Tyresö-Hanviken hemma vilket innebär att laget på dessa två matcher tog två gånger så mycket poäng som laget mäktade med under säsongens elva första matcher.

 

Men i onsdags borta mot Nacka HK gick laget på pumpen igen. Det trots ännu en vinst i skottstatistiken och där Wings pressade tillbaka Nacka ordentligt i den sista perioden. Men det gäller att vara med från start i matcherna och det fick laget erfara i onsdags eftersom Nacka redan tidigt in i den första perioden hade en 3-0 ledning att gå på.

 

Utifrån det kan nog Väsby Hockey vara beredda på att man kommer att få möta ett minst sagt taggat motstånd redan efter nedsläpp på söndag. Laget leds till stor del av gamla radarparet Mattias Johansson och Pontus Andersson som nu när de fått en till lekkamrat i den unga ryssen, Anton Rubtsov, lett laget riktigt framgångsrikt på sistone.

 

Vi i Väsby Hockey känner till förstanämnda duon väl och speciellt Pontus Andersson som de minnesgoda säkert kommer ihåg, spelade två raka säsonger för oss mellan åren 2013-2015. Jag har tagit några ord med Pontus inför matchen och hans tankar är enligt följande.

 

Hej Pontus! Efter några vinster för er del blev det ett bakslag borta mot Nacka i onsdags. Varför förlorade ni den matchen anser du?

– Tjena krilleh! Ja det blev ett litet bakslag. Vi förlorar matchen för att vi gör tre misstag och nacka utnyttjar dem och gör tre mål precis i början utav matchen. Efter det så blev uppförsbacken lite för stor och vi lyckas inte hämta ikapp.

 

Den här säsongen var ju tänkt att ni skulle ta ett kliv framåt och uppåt men istället har det åtminstone fram till nu varit en ganska tung säsong. Vad är det enligt dig som inte riktigt kuggat i?

– Ja, så var det tänkt. Spelmässigt så har vi tagit kliv framåt mot förra sängen men resultaten har inte varit bra. Tror vi kom fel in i det i början av säsongen och efter det satte det sig lite i huvudena. Största orsaken till de dåliga resultaten har varit att vi har haft svårt att få in pucken, vi har spelat bra många matcher men inte fått in pucken.

 

Ni sköt återigen många skott mot mål i onsdags men gjorde bara tre mål. Vad är det som ni måste göra bättre för att skotta in fler av alla möjliga försök till mål?

– Det är alla klyschor som gäller. Trafik på mål, skärpa i avsluten osv.

 

Trots ert tuffa läge i tabellen så känns det som att ni hittat något i ert spel nu. Håller du med och är det något specifikt som ni ändrat i ert spel?

Ja, vi har börjat vinna lite matcher på slutet. Nej vi har inte ändrat speciellt mycket i spelet utan det är mer att vi hittat ett sätt att vinna matcher. Vi har i egentligen spelat bra i dem flesta matcherna så det handlar om att tro på spelet och tillslut så kommer resultaten att komma.

 

Du är tillbaka med din radarpartner från Väsbytiden i Mattias Johansson. Vad är det som gör att just ni två passar så bra ihop?

– Svårt att säga men vi tänker hockey lika. Sen så har vi spelat tillsammans till och från sedan juniortiden i Almtuna och även en kort tid i Väsby. Sen är han riktigt bra hockeyspelare och bra spelare är lätta att spela med.

 

På söndag väntar ännu ett derby för er när vi kommer på besök. Vad har du för förväntningar på den matchen?

– Tror det kommer bli en riktigt rolig match att spela och titta på. Hoppas det blir mycket känslor, då är det roligare att spela.

 

Senast vi möttes vann vi hemma i en tät match där matchen i stora delar stod och vägde. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Kommer ihåg att det var en jämn match men att vi inte riktigt kom upp i full nivå. Men jag tror och hoppas att vi kan göra det på söndag.

 

Hur uppfattade du oss då och vad tror du väntar er nu i returen i er egen ishall?

– Väsby är ett spelande lag vilket är jobbigt att möta. Tror att vi kommer kunna föra matchen lite mer i pinbacken.

 

Vad blir viktigast att fokusera på för er då tror du?

– Det viktigaste blir väl att hålla oss till vår gameplan och inte ta några onödiga utvisningar.

 

Vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

– Tycker man ska ha lite extra koll på mina kedjekamrater, Matte Johansson och Anton Rubtsov. Dem har varit riktigt heta dem senaste matcherna. Anton är en riktigt sevärd spelare att kolla på också.

 

Slutligen Pontus, hur går det på söndag och vad tror du fäller avgörandet?

– Jag tror på en 4-2 vinst för oss. Ni gjorde två av era mål i PP förra matchen så special teams kommer bli väldigt avgörande.

 

// # 26 – Pontus Andersson – Wings HC, Arlanda

 

Pontus Andersson i Wings är en målglad spelare som alltid är ett hot i den offensiva zonen. En spelare i vårt lag som kanske inte är motsvarande offensiva hot men som å andra sidan alltid jobbar hårt för laget är NicklasLSLindholm-Schmidt. Han fick i onsdags förutom att slita hårt, äran att göra sitt första mål för Väsby Hockey och hans kommentar kring det samt hans tankar inför derby kan ni läsa här.

 

Hej Nicklas! Det blev ännu en snöplig förlust mot ett topplag och nu i form av Hudiksvall. Hur skulle du vilja summera drabbningen?

– Att vi kommer ut med rätt inställning och tycker att vi är det bättre laget. Vi hade lika gärna kunnat stå som vinnare efter slutsignalen, men i hockey är det ofta små marginaler som avgör och så var även fallet för oss i denna match.

 

Du spräckte nollan i matchen och gjorde samtidigt ditt första mål i Väsbytröjan när du slog in 1-0. Hur kändes det och berätta lite om målet?

– Såg att pucken kom upp på backen så jag sökte mig in mot målet. Jag fångade upp en studspuck och lyckas få in den i nätet. Självklart jättekul att få göra första målet i Väsbytröjan i seriespelet!

 

Jag tycker i det stora hela som att vi gör en riktigt bra match. Vad kan vi ta med oss från denna inför söndagens derby?

– Tycker vi måste vara hetare framför målen och sätta våra chanser! Vi tar med oss inställningen och det hårda jobbet.

 

På söndag väntar alltså ett pånyttfödd Wings. Vad är dina tankar inför den matchen?

– Ska bli kul att spela ett derby igen och det kommer garanterat bli en underhållande fight. Vi åker dit för att ta tre pinnar! Vi måste fokusera på oss själva och vi ska vara fokuserade till 110 % i alla matcher annars vinner vi inte!

 

Senast vi möttes vann vi en tät tillställning. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Såg matchen från läktaren för jag var skadad. Vi vann en tät match så Wings kommer komma revanschsugna!

 

Kommer du ihåg om det var något speciellt i Wings spel som vi nu behöver se upp för inför söndagen?

– Något speciellt vi måste vara förberedda på är att det är ett nytt Wings på söndag och de kommer att komma ut hårt.

 

Hur känns det annars själv i kroppen efter din tid i Väsby Hockey så här långt?

– Jag tycker det känns bättre ju mer tiden går. Jag har en bra känsla!

 

Du har varit utlånad till Järfälla HC i två matcher och gjort poäng i båda dessa matcher. Känner du att det gjort gott för ditt självförtroende väl tillbaka i Väsbytröjan?

– Självklart har det gjort det, jag tycker det varit bra för mig att få den möjligheten. Jag tar med mig de positiva bitarna tillbaka in i Väsbytröjan.

 

Slutligen Nicklas, hur går det på söndag och varför tror du det?

– Seger ! Ser fram emot matchen och vi kopplar på redan imorgon (lördag) på träningen!

 

// # 3 – Nicklas Lindholm-Schmidt

 

Förhoppningsvis kan vi ställa fullt lag på isen och laget tas som vanligt ut efter lördagens ispass.

 

Kör så det ryker – Vilda Väsby!