Onsdag kväll blir det ett riktigt kraftprov för Väsby Hockey. Då kommer nämligen det hitintills obesegrade Hudiksvalls HC på besök. Ett lag som om de vinner sin hängmatch även kliver upp i serieledning.

 

Att laget är med i absoluta toppen är knappast någon överraskning. Inför serien värvade föreningen nämligen riktigt rejält på spelarfronten och etablerad efter etablerad spelare kom in till lagbygget. Framförallt har laget förstärkts i defensiven där den kanske mest imponerande värvningen är toppmålvakten Magnus Åkerlund. Den NHL-draftade, SHL och allsvenskt meriterade målvakten har givit den stadga längst bak som hälsingarna saknat de senaste säsongerna. Väsby kommer att behöva avsluta riktigt duktigt för att kunna hitta mål och hål på honom.

 

Hittade målet gjorde för övrigt en relativt nykomponerad kedja i söndags i matchen mot Nacka för onsdagens gäster. Det var den med Oskar Bergkvist, Jonas Lindström samt Martin Naenfeldt. Det gör att laget nu har tre linor som är riktigt farliga i offensiven och jag har tagit några ord med Martin som inför matchen tycker och tänker så här.

 

Hej Martin! Ni fortsätter att visa framfötterna i Hockeyettan och är nu en hängmatch från serieledning. Vad är din sammanfattning om er säsong så här långt?

– Hej! Jag tycker att vi har börjat säsongen riktigt bra, även fast vi kanske inte har vår bästa dag så hittar vi alltid ett sätt att vinna matcherna. Sedan har vi ett riktigt bra försvarsspel och målvakts spel så vi släpper inte in så många mål.

 

I söndags mötte ni Nacka och där tog det en tid innan ni spräckte nollan men sedan verkade det rulla på. Hur skulle du vilja summera den matchen?

– Nacka lyckades hålla oss på utsidan första halvan av matchen och vi hade det svårt att få dem riktigt farliga lägena. Men när första kom så fick lite energi och jobbade på bra resten av matchen.

 

I den matchen verkade du och dina kamrater i kedjan ha det riktigt trevligt med tre av fyra gjorda mål för er del. Vad gör just er så bra för närvarande? Aa vi har inte hunnit spela så många matcher tillsammans men de senaste matcherna har vi hittat rollerna i kedjan och gör det enkelt försöker inte krångla till det så mycket och bara ha bra fart.

 

Hur ser det annars ut i truppen hos er, är alla hela och rena?

– Alla i truppen är hela vad jag vet!

 

På onsdag väntar nu ännu en match mot Väsby Hockey för er del. Vad kännetecknar du Väsby Hockey med?

– Väsby kännetecknar hårt jobb åker mycket skridskor och är allmänt tunga att möta.

 

Utifrån det, vad tror du väntar er på onsdag?

– Kommer bli en tuff match på onsdag en match som kommer avgöras i tredje perioden. Det kommer bli riktigt tajt!

 

Vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

– Ni kan hålla ett extra öga på Nr 32 Bergkvist som är riktigt het nu men även Nr 9 Lander som är en general från back positionen.

 

Slutligen Martin, hur går det på onsdag och vad tror du fäller avgörandet?

– Jag tror det blir en udda målsvinst för oss kommer bli tufft och hårt avgörandet blir i specialteams.

 

// # 88 – Martin Naenfeldt – Hudiksvalls HC

 

För Väsbys del gäller det att hitta koncentrationen och farten som endast stundtals fanns på plats i Vallentuna Ishall i söndags. En i Väsby som dock var het matchen igenom då var den sevärda Andreas Maier. En spelare som när han trampar på är oerhört svårstoppad ute på isen. Andreas tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Andreas! Det blev en snöplig förlust mot Vallentuna i söndags. Hur skulle du vilja summera drabbningen?

– Tjena Krister! Det var en ganska svängig match med bra fart och jag tycker vi var det bättre laget.

 

När du gör 0-2 i matchen känns det som att vi har matchen under kontroll. Vad är det som händer sedan anser du?

– Känns som att vi börjar slappna av lite och när Vallentuna får in sitt mål får de energi. Den energin måste vi besvara som lag och ta tillbaka kommandot i matchen.

 

Vad kan vi dra för lärdom av tillställningen och kan vi ta med oss något till matchen mot Hudik på onsdag?

– Vi hade behövt varit noggrannare med pucken och passningar för att ta 3 poäng. Vi måste vara mycket noggrannare med våra beslut ute på isen. Vinna duellerna är också en viktig nyckel och det behöver vi ta med oss till matchen mot Hudiksvall.

 

Och där väntar alltså ett riktigt starkt motstånd. Vad blir viktigast att fokusera på när man möter sådant bra lag anser du?

– Hudiksvall är ett skickligt lag och det gäller att inte ge dom någonting gratis. Vi måste verkligen vara på tårna och fokuserade på allt vi gör ute på isen. Vi är ett skridskostarkt lag, så det gäller att vi rör på fötterna på onsdag.

 

När vi mötte dem borta gjorde vi en ganska bra insats men föll med 4-2. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Det jag kommer ihåg ifrån matchen är en match med högt tempo med bra spel.

 

Var det något speciellt i deras spel som du kom ihåg var särskilt att tas med?

– Det som utmärker Hudiksvall är framför allt att det är ett skickligt lag framåt.

 

Hur känns det annars själv i kroppen efter din tid i Väsby Hockey så här långt?

– Det känns bra såhär långt, finns alltid saker att förbättra i spelet så det är bara att köra på!

 

Slutligen Andreas, hur går det på onsdag och på vilket sätt är du bidragande till det?

– Självklart tror jag på vinst! Själv ska jag försöka bidra med mycket fart.

 

// # 19 – Andreas Maier

 

Till matchen är allt tillbaka och även de som i söndags var borta på grund av sjukdom. Sedan kommer vi även att få en härlig comeback i form av Fredrik Falk.

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!