En riktig streckmatch kommer att utspela sig i Nacka Ishall onsdag kväll. Seriesexan Nacka HK tar sig nämligen då an seriefemman Väsby och det skiljer endast två poäng mellan placeringarna så nog kan man med eftertryck säga att det står viktiga poäng på spel i mötet.

 

Sensationslaget Nacka väntar då Väsby och det är egentligen helt otroligt vilket spel som nykomlingen visat upp i match efter match. Den på förhand chanslösa nykomlingen skulle ju inte ha skuggan av en chans trodde alla, undertecknad inkluderad men de har verkligen ställt alla tips på skam.

 

Laget leds av en amerikan vid namn Duane Smith och han har verkligen lyckats sätta sin prägel på laget. De spelar nämligen väldigt transatlantiskt med snabbt och rakt spel och där många puckar skjuts mot mål. Kortaste vägen fram är parollen och det är faktiskt ett spel som påminner lite om vårt. Med andra ord lär det bli en väldigt tempostark match där laget som lyckas boxa ut bäst framför bägge kassarna säkerligen kommer att lyckas bäst med slutresultatet.

 

Nacka har egentligen ett ganska orutinerat lag och har en hel del att tacka till de spelarna från Haninge Anchors som anlände till laget strax innan seriestarten. Alla de fyra har haft tongivande roller och där framförallt vassa trion Christoffer Usov, Victor Colton och Elliot Lorraine fullkomligen exploderat i poängmakandet. Jag har inför matchen vänt mig till Elliot som för övrigt har två Väsbymatcher för några säsonger sedan på sin meritlista, om vad han tror och tänker inför matchen. Så här säger han på mina frågor.

 

Hej Elliot! Er säsong bara fortsätter att vara sensationsartad. Ny seger i omstarten i söndags mot Vallentuna med 2-4 efter att ni vänt 2-0 underläge till seger. Vad har du för summering att lämna från matchen?

– Det är ofta tufft att komma till Vallentuna och ta med sig 3 poäng hem. Vi är inte riktigt vakna i början av matchen är min känsla. Sen jobbar vi oss in i matchen och tar över mer och mer ju längre matchen går.

 

Du kom ju sent till Nacka från Haninge och hade kanske inte trott att du skulle hamna i ett lag som skulle kampera om en plats till Allettan. Eller vad hade du för förväntningar när du hoppade på Nacka-tåget?

– Vi alla som skulle spela i Haninge hamnade i en väldigt speciell situation. Det jag förväntade mig var att vi skulle behöva kriga för våra poäng precis som alla andra.

 

Vad är det enligt din mening som gör Nacka så bra för närvarande?

– Vi är ett bra gäng som följer samma spelidé och jobbar hårt för varandra.

 

För din del har ju även poängen tickat in i en stor mängd. Du och din kedjekollega Victor Colton ligger fyra respektive ett i hela poängligan för Hockeyettan Östra. Vad gör er så bra ihop anser du?

– Vi har fått det att stämma tillsammans helt enkelt. Hårt jobb varje dag och i samband med ett stort förtroende från Coach har vi vuxit.

 

Har du utvecklat något i ditt eget spel under säsongen eller är det istället det större förtroendet från ledarhåll som gjort att du exploderat rent poängmässigt?

– Jag känner att jag blivit rejälare i mitt spel. Men sen är det även som du säger, förtroende och istid bidrar även till att öka möjligheterna till att göra mycket poäng.

 

Nu väntar Väsby Hockey för er del igen. Senast vi möttes vann vi vår premiär med 5-2 efter att ni haft en match i benen mot Visby-Roma från två dagar där innan. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Om jag inte minns helt fel så öppnade vi med en dålig första period som gav oss en för stor uppförsbacke att ta igen.

 

Hur uppfattade du oss då och vad tror du väntar er nu i returen i er egen ishall?

– Väsby har alltid varit ett lag som spelar i hög fart och som gärna sätter hög press och smäller på. Tror att vi får se samma sak på onsdag.

 

Vad blir viktigast att fokusera på för er då tror du?

– Att vara med från start helt enkelt.

 

Hur är läget i er trupp inför onsdagen och vilka i ert lag tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra på?

– Vi har haft lite sjukdomar men nu är alla tillbaka tror jag! Vi har ett antal sköna lirare så det är bara att hålla ögonen öppna :).

 

Slutligen Elliot, hur går det på onsdag och vad tror du fäller avgörandet?

– Vi vinner med 5-3 eftersom vi är starka på hemmaplan!

 

// # 9 – Elliot Lorraine – Nacka HK

 

Elliot är verkligen en spelare som Väsby behöver se upp för på den lilla rinken av NHL mått. Det gör ofta så att spelet blir något annorlunda och om det samt en del annat tänker vår formstarka back Robin Karlsson så här.

 

Hej Robin! Första matchen i andra halvan av grundserien är spelad och det blev en lyckad sådan. Hur skulle du vilja vår seger mot Tyresö-Hanviken?

– Tja Krister, jag tycker vi var de klart bättre laget i söndags och de var skönt att vi fick göra många mål.

 

Vad tycker du framförallt lägger grunden för segern och vad ska vi ta med oss från matchen?

– Jag tycker att vi hade bra fart hela matchen, och vi körde på även fast vi ledde med några puckar. Så inför matchen mot Nacka så tycker jag vi ska ta med farten och målskyttet vi hade.

 

På onsdag väntar en tuff match borta mot sensationslaget Nacka HK. Där väntar ett transatlantiskt spelandes hemmalag på en rink med NHL mått. Känslorna inför det?

– Jag tycker de ska bli kul att spela på en lite mindre rink, spelet brukar oftast gå fortare så de ser jag fram emot. Jag tror de kan passa oss bra.

 

Nacka är idag ett helt annat lag än det som vi vann mot i premiären. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Jag kommer ihåg att vi hade otroligt mycket skott på mål och det tycker jag vi ska fortsätta med. Ju mer vi skjuter desto fler mål kommer vi att göra!

 

Nacka har som sagt tagit de flesta lagen med storm efter en rak och intensiv ishockey. Hur ska vi hantera det tycker du?

Jag tycker inte vi ska fokusera så mycket på dem, utan vi ska spela vårat spel och göra det vi är bra på, så får Nacka anpassa sig efter det.

 

Hur känns det annars själv i kroppen efter de första tolv matcherna och är du nöjd med din insats så här långt?

– För mig har de gått sådär, tycker jag har mycket mer i mig än vad jag visat under första halvan, så det är dags att höja sig nu och börja leverera.

 

Slutligen Robin, hur går det på onsdag och på vilket sätt är du bidragande till det?

– Vi kommer att vinna! För mig att det dags att kliva in och hänga en kasse.

 

// # 29 – Robin Karlsson

 

I truppen är det fortsatt glatt och positivt och samtliga som var med senast kommer att kunna vara med igen.

 

Nu kör vi – Vilda Väsby!!