Efter tio matchlediga dagar startar på söndag den andra och sista halvan av grundserien igång igen. Nu gäller det att skruva upp tempot, visa noggrannhet i spelet och se till att bibehålla positionen i tabellen för Väsby Hockey som inför omstarten tar laget till Allettan.

 

Söndagens motståndare Tyresö-Hanviken är ett lag som vi har revansch att utkräva mot. Sist vi möttes, vilket var nykomlingarnas seriepremiär, gick det väldigt dåligt för Väsby som helt välförtjänt förlorade med 1-5. Nykomlingarna spelade då en väldigt härlig ishockey vilket de sedan fortsatte med och hux flux var laget helt plötsligt en het kandidat till en plats bland de fem i toppen.

 

Men efter straff förlusten hemma mot Huddinge i omgång fem har det därefter gått riktigt tungt för Hanviken. Det har faktiskt inte spelats in en enda poäng till vilket innebär att laget inför omstarten har sex raka förluster.

 

Varför det gått så tungt för laget på sistone har jag försökt bena ut med en av lagets mest tongivande spelare, nämligen den meriterade backen William Garpenlöv.

 

Hej William! Efter en minst sagt sensationsartad inledning av seriespelet för er del har det nu gått en hel del grus i maskineriet. Vad är det som hänt i ert spel under den senaste tiden?

– Hej! De fyra första matcherna var vi riktigt bra, vi kom ihop och kämpa för varandra. De senaste matcherna har vi kommit lite ifrån det spelet och vi måste tillbaka till grunderna för att kunna vända och komma in på rätt spår igen.

 

Senaste matchen mot Nacka hämtade ni upp 2-5 till 5-5 i den sista perioden, tryckte på för 6-5 men så åkte ni ändå på en ny förlust. Vad hände där i slutet egentligen?

-Ja, vi kom ikapp och spela stundtals bra hockey. Pressa på väldigt bra men det defensiva spelet föll vi på.

 

I början av serien var ni oerhört täta i egen zon och släppte till väldigt få målchanser. Vad är det som gått galet i det defensiva spelet på sistone?

-Vi har kommit lite ifrån grunderna där men vi har en vecka nu med bara träningar så det kommer sitta i god tid till matchen på söndag.

 

Du är tillbaka i din moderklubb efter några svängar ute i landet. Hur känns det att vara ”hemma” igen?

-Det känns bra, det är en riktigt skön grupp. Några spelare man kände sen innan så det är riktigt kul att få spela med dem igen.

 

Tretton poäng har ni hitintills spelat ihop. Om du fått frågan inför seriestarten, hade du varit nöjd med den poängskörden och vad säger du nu med facit i hand?

-Vi går ju såklart ut för att vinna varje match, och är vi nöjda med dom poäng vi har nu med facit i hand? Nej, men vi kommer att fortsätta jobba mot att ta fler poäng andra halvan av serien.

 

Nu väntar Väsby Hockey för er del igen. Senast vi möttes gjorde ni en väldigt bra match och vann välförtjänt. Vad kommer du ihåg från den matchen?

-Det var första matchen i serien vi kom ut som underdogs mot ett topptippat Väsby. Jag tyckte att vi gjorde en väldigt bra insats och det var en viktig seger för oss att få i starten på den här säsongen.

 

Hur uppfattade du oss då och vad tror du väntar er nu i returen i Vilundahallen?

-Ni var ett lag som jobbade hårt och skapade mycket chanser. Jag tror vi kommer möta ett likadant spel men det kommer bli lite tuffare nu när Väsby har hemmaplan.

 

Vad blir viktigast att fokusera på för er då tror du?

-Vi måste ha ett tight försvarsspel och sen utgå därifrån för att skapa chanser.

 

Hur är läget i er trupp inför söndagen och vilka i ert lag tycker du att vi på läktarna ska kika in lite extra på?

-Det finns ett flertal spelare, men Nr 54 Felix Liljegren som gjorde hattrick senast är vass.

 

Slutligen William, hur går det på söndag och vad tror du fäller avgörandet?

-Vi vinner för att vi har ett övertag på Väsby i och med vinsten senast.

 

// # 9 – William Garpenlöv – Tyresö-Hanviken

 

Vi kontrar direkt med en annan riktigt meriterad backklippa i form av Joel Östman. Så här tycker Joel om vårt spel hitintills och hans tankar inför omstarten är så här.

 

Hej Joel! Halva serien är spelad och vi har under dessa samlat ihop 20 poäng. Vad tycker du om det, är det ett godkänt facit?

Hej Krister! Vi ligger på en Allettan plats vilket är målet. Sedan finns det mycket inspelat som inte varit godkänt.

 

Vad tycker du vi gjort bra under första halvan och vad kan vi fortfarande bli bättre på?

– Vi har stunder då vi spelar med en hög fart och ställer om snabbt och då kan vi nog vara ganska jobbiga att möta, men det gäller att vi gör det mer konsekvent matcherna igenom.

 

Efter en tung helg studsade vi tillbaka i senaste matchen mot Valbo efter en kanoninsats. Varför vann vi där uppe anser du?

– Stor revanschlusta, vi kommer ut hårt från första bytet och håller en ganska hög nivå hela matchen.

 

Det är fem tippade lag i toppen av serien i skrivande stund. Tror du att det är denna kvintett som kommer att vara överst även efter att grundserien är avslutad?

– Det kommer troligtvis vara ganska liknande som det ser ut nu något lag kanske byts ut.

 

Hur känns det annars själv i kroppen efter de första elva matcherna och är du nöjd med din insats så här långt?

– Det känns helt okej, men det finns ännu mer att hämta!

 

Du var ju med under fjolårets minst sagt succéfyllda säsong. Vad tycker du skiljer denna upplaga mot fjolårets?

– Tror vi har lite mer djup i laget i år sett över fyra femmor och så har vi ännu mer fart i laget.

 

I omstarten på söndag väntar Tyresö-Hanviken. Ett lag som vi förlorade mot i omgång 2. Vad kommer du ihåg från den matchen?

– Då gjorde vi en riktig plattmatch som absolut inte ska upprepas.

 

Vad tror du väntar oss nu då och på vilket sätt ska vi tackla motståndet annorlunda denna gång?

– De kommer självklart vara taggade och komma ut hårt. Vi måste matcha det och vara redo från start.

 

Slutligen Joel, hur går det på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

– Vi vinner och jag bidrar med ett stabilt backspel!

 

// # 6 – Joel Östman

 

Truppmässigt är de flesta tillbaka i speldugligt igen och Pontus Karlssons intåg i laget har även bidragit till än mer fart och konkurrens om startplatserna vilket så klart bara är sporrande för alla inblandade parter.

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!