Väsby Hockey är väldigt glada över att kunna presentera nästa namn in i truppen vilken är den unga egna Väsbyprodukten Pontus Karlsson. Nittonårige Pontus kommer närmast från Karlskrona där han alltsedan i våras spelat för blekingarna i Superelit.

 

Men Pontus är en Väsbykille som startade hockeyspelandet i Väsby och med klubbens 98:or. Med dem spelade han ända till fram till säsong 2011/2012 varefter han som fjortonåring tog klivet över till IFK Täby. Där spelade Pontus så bra att AIK därefter lockade över honom. Utvecklingskurvan gick sedan brant uppåt och det gick till och med så bra att Pontus spelade tio pojklandslagskamper med U16 landslaget. Säsongen efter bytte Pontus från AIK till Djurgårdens IF och där blev det spel i J18, Superelit och även nya landskamper, men nu med U17 landslaget. Tiden i Djurgårdens IF kröntes med SM-guld innan resan sedermera gick vidare ner till Blekinge och Karlskrona.

 

Sportchef Tom Tärnström om den roliga hemkomsten.

 

– Pontus är en stark, skridskoskicklig forward med ett bra skott som kommer passa in i vårt spelsystem som handen i handsken. Att det är en Väsbyprodukt gör det hela än roligare och vi är både stolta och glada att han åter bär Vilda Väsbys tröja.

 

Foto: Jonathan Persson