Väsby Hockey tog en riktigt skön skalp när laget på bortais slog tillbaka det så tidigare formstarka Valbo med 1-4 efter en väldigt bra insats. Laget var klart bättre än gästrikarna i den första och sista perioden medan hemmalaget hade sin bästa stund i mittakten.

Det är tufft att spela ishockey borta mot Valbo säger tränare Markus Odén. Vi gör det bra i försvarszon där vi litar på systemet och varandra. Sen tycker jag även att vi forecheckar bra genom hårt jobb med mycket skridskoåkning. Det är därför vi vinner ikväll. Nu är det spelledigt fram till den 5/11 och tio dagars hårt arbete innan vi möter Hanviken hemma.

 

Det krävdes alltså ett spelsuget Vilda Väsby för att spräcka hemmahjältarnas segersvit på sju raka matcher. Gästrikarna ville ha sin åttonde raka men det visade Väsby redan per omgående att man inte ville att Valbo skulle få.

 

Väsby dominerade den första perioden med eftertryck och vann bland annat skotten med hela 3-13. Statistiken ljög inte även fast Väsby endast avgick med en 0-1 ledning efter de första tjugo spelade minuterna.

 

Målet var dock en riktig delikatess signerad Ludvig Wiita-Adamsson som bjöd på ett solonummer av den högre skolan. Han åkte helt enkelt rakt igenom Valbolaget från egen zon och väl framme vid målvakt Otto Bäcklin lurade han brallorna av honom när han vek åt sidan och med en backhand slog in pucken i princip tom kasse.

 

Övertaget rent målmässigt borde dock ha varit större och när hemmalaget kom ut med en helt annan fart i sitt spel i den andra perioden darrade Väsby aningen på manschetten. Laget slarvade aningens i egen zon och stod vid några tillfällen på hälarna.

 

Valbo visade då dessutom upp prov på fint spel i numerärt överläge och när laget fick sitt första för matchen smällde det till hårt bakom Linus Ryttar. Exekutör hette Max Pålholm som slog till obarmhärtigt vilket gav matchen ett likaläge.

 

Väsby svarade dock upp drygt fem minuter senare. Den så glödheta Linus Pellfolk som nästan hade lovat mål inför matchen, gjorde ingen besviken och visade att hans målaptit fortfarande var stor.

 

När han fick passningen från Felix Fjällkeborn smällde han upp pucken i taket vilket gav Väsby en viktig ledning inför slutakten.

 

Det blev sedermera en period som Väsby egentligen kontrollerade till fullo. Inte ens när Valbo spelade i numerärt överläge vilket de fick en tidig chans till i perioden, så blev det speciellt farligt.

 

Väsby hade verkligen bestämt sig för att kriga hem segern till den norra förorten och när Nicklas Sjölund fick en smörpassning av Christian Holmblad i den åttonde minuten och utnyttjade den till fullo genom att slå in 1-3 mellan benen på hemmamålvakten, så kändes segern hemma.

 

Valbo orkade aldrig svara upp och istället kunde nästan Väsby defilera hem segern och där Linus Pellfolk till slut blev tvåmålsskytt. I Väsbys sista numerära överläge i matchen fick man till slut igång även det spelet och på Felix Fjällkeborns hårda och precis passning som skar igenom hela centrallinjen så fick Linus läget. Ett läge som han tackade, tog emot och sedan siktade in sig innan han placerade in 1-4 högt upp i nätmaskorna.

 

Sammanfattningsvis så kan man inte annat än att säga att Väsby gjorde en väldigt fin bortamatch mot ett duktigt Valbo som dock kanske inte riktigt kom upp i den standarden som de visat upp på sistone. Sedan om det berodde på dem själva eller om det var Väsby som gjorde att de aldrig fick upp farten, går att sia om. Säkert är i alla fall att Väsby gjorde sin bästa match utanför Vilundahallen för säsongen där laget var klart mycket bättre än hemmalaget i åtminstone i fyrtio av sextio spelade minuter.

 

Grisligan

 

Väsbys formstarkaste spelare för närvarande är helt tydligt Linus Pellfolk. Fyra mål på tre matcher och mål i tre matcher i följd är ett facit som skapar en matchvinnare. Tre grisar till glödheta Linus!

 

Två grisar tilldelas Linus Ryttar som återigen var klippan själv längst bak. Hans lugna spel sprider stadga i laget och dessutom klev han fram vid några tillfällen och förhindrade en väg in i matchen för Valbo.

 

Sista grisen ges till Albin Karlsson som kämpade och slet som aldrig förr. Han var ett riktigt rivjärn matchen igenom och är väl värd sin belöning.

 

Omnämnande skänks även till samtliga backar som gjorde det utomordentligt svårt för Valbos anfallare och offensivt ges även vitsord till Christoffer Gozzi, Andreas Maier samt Felix Fjällkeborn som utmärkte sig lite mer än övriga.

 

Efter att Väsby nu spelat halva grundserien väntar välförtjänta tio dagars matchledighet innan serien nästa söndag vänder och då Tyresö-Hanviken kommer på besök till Vilundahallen.

 

Foto: Arne Rundlöf