Väsby sköt 37 skott, motståndarna Nyköping Gripen 13. Trots det vann gästerna från Sörmland matchen med 1-2 mycket på grund av att Väsby under hela matchen hade erbarmligt svårt att hitta tajmingen men framförallt skärpan i spelet framför mål.

 Vi skapar tillräckligt för att kunna vinna matchen men tyvärr gör vi det alldeles för lätt för Nyköpings målvakt säger tränare Markus Odén. Det finns inga lediga matchdagar och ingen kommer att ge oss poäng. Vi tror på det vi gör och nu börjar förberedelserna inför Valbo borta.

 

Det blev poängmässigt en erbarmlig helg för Väsby Hockey. Nära mot Visby-Roma i fredags och i afton mot Nyköping Gripen parkerades spelet alltsom oftast i gästernas zon men avsluten från Väsbys sida var tyvärr allt annat än bra.

 

Gästerna från Nyköping hade inför matchen hoppats på ett trött Väsby efter holmgången i Visby i fredags. Deras förhoppningar besannades men det var inte på grund av fysisk trötthet utan snarare fanns en mental trötthet från Väsbys sida.

 

Koncentrationen saknades, tajmingen fanns inte men fumligheten, ja den fanns med laget stora delar under matchens fyrtio första minuter.

 

Framförallt saknades tajmingen i passningsspelet och om det var något som hade påverkan från båtresan hem till fastlandet, så var det att krutet måste ha legat ute på däck under hela resan. Det var nämligen vått och dessutom fanns inget sikte i bössorna.

 

Nykomligen kom till Vilundahallen med en spelplan om att hålla tätt, ha mycket folk hemåt och snabbt ställa om till kontringar. Den sistnämnda varan blev det inte så mycket av under den första perioden men däremot lyckades laget bra med att hålla Väsby undan från sin egen kasse.

 

Första perioden slutade mållöst om än med en övervikt i spelet för Väsbys del.

 

Andra perioden försökte Väsby öka tempot något och det blev också inledningsvis bättre men oskärpan i avslutningslägena, ja de hängde tyvärr med spelarna under hela matchen.

 

När ett lag ligger på brukar det till slut skapas kontringslägen bakåt och dagens match blev inget undantag. Ett Väsbyskott från offensiva blå träffade en Gripenspelare på benen och sedan vändes spelet och avslutades med en kanonträff från John Moberg som tog gästerna till ledningen.

 

Efter målet tappade Väsby konceptet helt samtidigt som sörmlänningarna chockade med att anfalla på bred front.

 

Puckarna ven omkring Måns Johansson under några minuter där en projektil träffade ribban medan en annan hamnade precis utanför i ett friläge.

 

Väsby var helt vilse ute på isen ett tag vilket 0-2 pucken blev ett bra bevis på. Väsby gick bort sig å det grövsta i egen zon och tappade helt bort markeringen på en släpande back som vid bortre stolpen fick en passning och sedan hittade en liten lucka förbi en maktlös Måns.

 

Blödningen forsade i Väsby och minuten senare var gästerna en stolpträff från 0-3. Men det stannade där. Väsby hittade plåstret och täppte till och sedan hittades gasen framåt.

 

Framförallt trycktes den rejält nedåt i den sista perioden. Väsby blev alltmer desperata i spelet och lyckades till slut hitta flytet i passningsspelet. Problemet var att det var för sent. Målvakten hos gästerna hade även han hittat sitt flyt och när puckarna dessutom hamnade rakt på honom blev det inte direkt svårare för honom att mota puckarna.

 

Det krävdes ett avslut från skarpskytten Linus Pellfolk för att överlista honom. Linus kom med fart in i zonen och hittade luckan vid sidan och sedan var reduceringen till 1-2 ett faktum.

 

Men tyvärr satt reduceringen för sent. Väsby gav allt man hade mot slutet men flytet vägrade infinna sig. Nyköping Gripen parkerade bussen på rätt plats och till slut rann tiden ut för Väsby som därmed fick konstatera att lagets första förlust i Vilundahallen var ett faktum.

 

Sammanfattningsvis så kan man inte annat än att se matchen som en stor besvikelse. Spelet från i fredags fanns inte alls på plats och det var inte många i Väsbys lag som var bekväma med pucken. Men den största anledningen till förlusten var att laget var alltför uddlöst för skjuter man trettiosju skott måste mer än ett mål skottas in.

 

Grisligan

 

Linus Pellfolk var den enda med bra avslut i afton och därför blev han följaktligen också enda målskytt för Väsby. Det i kombination med hårt arbete gör att han plockar hem tre grisar från insatsen.

 

Två grisar tilldelas Rasmus Sörgardt som var en av få som var pigg matchen igenom och även fast det fanns några skönhetsfläckar i egen zon idag så försökte han bryta mönster och sätta tempo vilket han var en av få att göra idag.

 

Sista grisen ges till Joel Östman som kanske var den enda idag som inte hade någon felmarginal i sitt spel.

 

Omnämnande skänks även till målvakt Måns Johansson som fick en svår match men som verkligen gjorde så gott han kunde med de få avslut han fick emot sig.  Men i övrigt fanns inte speciellt många fler glädjeämnen bland spelarna som nu istället på onsdag får försöka ta en stor revansch på sig själva och försöka knäppa Valbo HC på nästan, det för övrigt mest formstarka laget som just nu finns i serien.

 

Foto: Arne Rundlöf