Utvisningar fällde Väsby i matchen mot Visby-Roma där hemmalaget tog tillvara på två numerära överlägen mot Väsbys noll vilket i princip blev skillnaden mellan lagen och där Väsby än en gång får finna sig att åka hem till fastlandet tomhänta på poäng.

 – Tycker vi gör en bra match säger tränare Markus Odén. Vi har hög tävlingsnivå och kommer in bra i Visbys femtio procents område. När vi tappar disciplinen tappar vi matchen. Detta är något vi måste förbättra om vi ska vinna tajta matcher som den här. Vi tror på processen och det vi gör. Nu väntar Nyköping på söndag.

 

Suckarnas klagosång. Det är vad spelarna, ledarna och supporterna till Väsby Hockey allt som oftast vemodigt frustar ur sig efter matcherna på Gotland. Det är påfallande ofta nära men lik förbannat blir det förluster och inte sällan är de tunga efter sena avgöranden från hemmalagets sida.

 

Fredagskvällen den 20 oktober blev dessvärre inget undantag från den inte så gyllene regeln. Ändå gör Väsby Hockey på det stora hela en bra match men där de små detaljerna återigen föll avgörande.

 

Första perioden sades från vissa håll var fartfylld, från andra ett ställningskrig. Sanningen var väl någonstans mitt emellan och det var Visby-Roma som avgick från de första tjugo minuterna med en 1-0 ledning i bagaget. Målet satte hemmalaget i matchens åttonde minut när Jonathan Johansson fick slå in sin egen retur.

 

Andra perioden blev Väsbys, klart och tydligt. Laget spelade med fart och dessutom med flärd och såg till att vända på skutan genom mål av Linus Pellfolk samt Nicklas Sjölund.

 

Linus Pellfolk var på rätt ställe och slog in kvitteringen till 1-1 och vid 1-2 var det backen Nicklas Sjölund som var framme och fick två chanser på sig innan han till slut kunde sätta Väsby i förarsätet.

 

Men ett mål är ingen ledning i ishockey och sett till spelet och chanserna som Väsby skapade så borde laget haft en större ledning än så efter fyrtio spelade minuter.

 

Men en sen Väsbyutvisning gjorde istället så att ställningen var lika efter två perioder när hemmalagets kapten Mikael Adamsson snyggt styrde in 2-2 med dryga två minuter kvar av perioden.

 

Målet drog dock inte ned humöret på Väsby som även i den sista perioden åtminstone till en början kändes som det vassare av de två. Visst skapade sig hemmalaget en del halvchanser men Väsby kändes ändå farligare i sina snabba omställningar.

 

Något som också betalade sig i den sjunde minuten när Johannes Sandberg avslutade ett anfall med att återigen ta Väsby till ledningen.

 

Möjligen slappnade Väsby av aningen efter målet för redan minuten senare var ledningen uppäten. Målet såg också lite slapphänt ut eftersom en hemmaback tilläts transportera in pucken och nästan helt utan bevakning få prickskjuta in kvitteringen.

 

Ställningskrig väntade därefter och det var ett krig som hemmalaget gick segrandes ur. Väsby orkade inte mentalt stå emot och en sen utvisning efter snack drabbade laget hårt. Tretton sekunder efter utvisning krigade nämligen Visby-Roma in 4-3 och det var en smäll som Väsby aldrig repade sig efter.

 

Trots en sista kraftansträngning kom laget aldrig ikapp. När Linus Ryttar lämnade målet till förmån för en extra utespelare tog det inte lång tid innan backen Erik Palm från egen zon kunde prickskjuta in 5-3 i den tomma kassen och samtidigt spika slutresultatet.

 

Grisligan

 

Joel Östman får tre grisar ikväll efter en återigen stabil insats. Han är en försvarsrese som betyder väldigt mycket för stadgan i laget.

 

Två grisar tilldelas Felix Fjällkeborn som var pigg och som skapade en hel del oreda i Visby-Romas försvar och som därtill var inblandad i Väsby två första mål.

 

Sista grisen ges till Nicklas Sjölund som fortsätter sin positiva formkurva och som även fick äran att bli målskytt när han tog Väsby till ledningen i den andra perioden.

 

Omnämnanden skänks även till forwardsduon Martin Lundberg och Johan Sellerstrand samt till stabila backparet Robin Karlsson och Rasmus Sörgardt som sällan gör en dålig insats.

 

Nu får vi hoppas att förlusten blir en bra tändvätska inför matchen mot Nyköping Gripen i Vilundahallen på söndag. Tålamod är en dygd och det måste Väsby då i kombination med vilja och ork mobilisera under minst sextio minuter för att gå vinnande ur striden.

 

Foto: Arne Rundlöf