Väsby Hockey är fortsatt obesegrade hemma och tog även femte raka segern efter ett riktigt straffdrama hemma mot serieledaren Huddinge Hockey. Det krävdes tjugofyra straffar innan avgörandet kom och då var det Johannes Sandberg som satte avgörandet vilket gav Väsby extrapoängen.

  Innan matchen pratade vi om att ligga nära Huddingespelarna säger tränare Markus Odén. Efter första 20 minuterna kunde både jag och Viktor konstatera att det gjorde vi inte. Linus gör en jätteinsats i början av matchen och han ger oss möjligheten att vinna. Efter första perioden tycker jag att vi utför vår gameplan på ett bra sätt. Två viktiga poäng och ett steg i rätt riktning. Nu riktar vi fokus på en bra träningsvecka innan båten går till Gotland och Visby.

 

Förhoppningen som många hade på läktarna inför matchen var att Huddinge kanske hade segrat sig mätta och att Väsby möjligtvis kunde överraska den suveräna serieledaren. Beskedet som alla på läktarna fick efter den första perioden, var att så inte var fallet alls. Förhoppningen var till och med så långt ifrån verkligheten man kunde komma.

 

Väsby blev under den första perioden i princip sopade av banan av ett Huddinge som var på ett särdeles spelsuget humör. Väsby var inte dåliga men visade kanske för mycket respekt och lågt för långt ifrån Huddingespelarna som tack vare det trädde pucken mellan varandra så det stod härliga till.

 

Faktum är att jag nog aldrig sett Huddinge spela så bra och det var upprullningar till såväl höger till vänster. Skotten ven runt Linus Ryttar men som tur var kunde han matcha Huddinges spel och såg till att Väsby ”bara” låg under med ett ynka mål efter tjugo spelade minuter.

 

Andra perioden kom en scenförändring som hette duga. Väsbyspelarna hade fått klara direktiv om att ligga närmare Huddingespelarna och när laget fick ordning på gästernas anfall kunde Väsby även ställa om framåt.

 

Men det krävdes ett mål för spärrarna skulle släppas. Målet var ett riktigt konstmål signerat Christian Holmblad som där verkligen visade vilket fantastiskt bollsinne han besitter. Christoffer Gozzi skött ett skott som var på väg utanför men Holmblad lyckades ändå styra in pucken på tennis förbi en överrumplad Daniel Fahlström i Huddinges bur.

 

Det blev startskottet på ett väldigt fint anfallsspel från Väsbys sida där laget kom fram i många öppna lägen men där tyvärr den sista lilla skärpan saknades.

 

Samma skärpa leds även brist på i periodens sista sekunder då Väsby slarvade vid egen blå. Istället för att skicka ut pucken ur egen zon och säkra resultatet perioden ut, försökte laget en sista gång komma till anfall. Det lyckades man inte med utan istället kunde Huddinge bryta och själva skapa sig ett fint läge. Man gick bet för att Väsby använde bryska grepp och perioden fick avslutas med att Huddinge spelade i numerärt överläge.

 

Det är inget som man helst vill göra eftersom Huddinges numerära överlägen oftast är något i hästväg. Detta överläge blev inget undantag och retligt nog satte gästerna 1-2 pucken precis innan pausvilan tutades ut, tid 19.59.

 

Ett mål som kan knäcka de flesta men inte aftonens taggade Vilda Väsby som verkligen visade att spelet från mittakten inte var något undantag.

 

Matchen förblev jämn men ju längre den sista perioden led, desto bättre blev Väsby. Laget sköt till slut in kvitteringen till 2-2 via forna Huddingespelaren Christoffer Gozzi som tog tillvara på den perfekt tillrättalagda passningen som Christian Holmblad bjöd på i den offensiva zonen.

 

Det blev ett resultat som höll sig ända till ordinarie tiden var slut även fast Väsby var närmast ett ledningsmål då Christoffer Gozzi så när höll på att bli tvåmålsskytt men hans avslut träffade stolpen från nära håll.

 

Övertiden tog Huddinge över efter att laget fått spela i numerärt överläge i två minuter men närmast mål var ändock Väsby som där och då missade två frilägen.

 

Med tanke på alla missade frilägen i matchen från Väsbys sida kändes straffläggningen upplagd för gästerna att ta hem. Men de hade nog då inte räknat med att Linus Ryttar skulle fortsätta storspela för det var absolut något som han gjorde ända in i det sista. Av tolv lagda straffar tog Linus elva men som tur var satte lagkaptenen Martin Lundberg även en vilket gjorde att Johannes Sandberg till slut fick äran att avgöra med matchens sista straff.

 

En rysare hade fått ett lyckligt slut och poängen gör att Väsby bibehåller femteplatsen i tabellen och kan få ägna hela arbetsveckan med att med glädje ladda inför fredagens tuffa bortamöte på Gotland mot seriefyran Visby-Roma.

 

Grisligan

 

Linus Ryttar var magnifik i afton och är den absolut största orsaken till att Väsby kunde få med sig två poäng efter rysaren. Framförallt storspelade han under den första perioden där skotten verkligen ven i parti och i minut. Tre grisar till Ryttar!

 

Två grisar tilldelas stekheta Christian Holmblad som verkligen är en poänggörare av rang. Två nya poäng inkasserades från matchen och två poäng är faktiskt det fina snittet som ”Homer” haft per match under alla de matcher som han spelat för Väsby hitintills.

 

Sista grisen ges till Christoffer Gozzi som återigen stod för en oerhört fin insats och som absolut var bidragande till poängen som faktiskt hade kunnat bli tre om inte stolpen hade hamnat i vägen för Christoffer avslut inte långt ifrån matchens slut.

 

I övrigt var det idel goda insatser från Väsbys spelare där alla verkligen gav allt för att matcha en duktig serieledare.

 

Foto: Bror Rosenback