Efter tre raka hemmamatcher med lika många segrar som facit väntar nu en marig bortamatch för Väsby när laget onsdag kväll åker till Sollentuna och SVEAB-Arena. Matchen är marig på det sättet att Väsby nästan aldrig åker ifrån just denna is glada i hågen för segrar kan lätt räknas på ena handen de två senaste decennierna.

 

Varför det blivit så är svårt att svara på men helt klart har Sollentuna krigat bäst i mötena med oss. En orsak till det är säkerligen på grund av att så många i Sollentuna någon gång har representerat Väsby och av olika orsaker har tänt till det där sista lilla extra som oftast krävs för att vinna matcher. Med tanke på det känns det rätt skönt att de flesta med Väsbybakgrund faktiskt lämnat laget inför denna säsong. Men en rackare finns kvar och han är definitivt en kille som vet var målet är beläget. Carl Graf talar jag då om och hans tankar inför matchen är enligt följande.

 

Hej Carl! Ni har fått en tung start på säsongen med fem förluster på sex matcher. Hur har det påverkat humöret i er trupp?

– Tjena Krilleh! Det är klart man går igenom vart det brustit men jag tycker ändå att vi håller humöret uppe och kör på under träningar och i omklädningsrummet.

 

Siktet var inställt på spel i Allettan efter jul. Har ni reviderat den målsättningen med tanke på den tunga starten eller är det fortfarande dit ni siktar?

– Vägen dit är såklart krokigare nu än inledningsvis men det är många matcher kvar att spela så målsättningen står kvar.

 

Du har ju ett förflutet i Väsby och känns det då speciellt för dig att möta oss tycker du?

– Det är alltid kul att möta Väsby och såklart extra kul när man har ett förflutet i klubben. Det brukar bli bra fart och mycket känslor i dessa derbyn.

 

Du är ju numera en av få forna Väsbyspelare i truppen så de där riktigt heta känslorna från fjolåret kanske inte finns där på samma sätt som då. Hur mycket ser ni i Sollentuna fram mot matchen på onsdag?

– Klassiskt E4 derby på hemmaplan slår alltid lika högt och det genomsyrar hela laget. Alla vet vad som står på spel mot Väsby.

 

Väsby var ju annars ett lag som passade er som händerna i hockeyhandskarna under fjolåret. Varför tror du att det var så?

– Jag tycker vi utnyttjade Väsbys svagheter på ett effektivt sätt samtidigt som en del viktiga rollspelare presterade i absolut toppform.

 

Vad vet ni i Sollentuna om oss i år och hur tror ni att vi spelar?

– Jag har ingen jättekoll på årets Väsby men dem ställer alltid ett hårt jobbande lag på isen. Vi ska gå igenom vår gameplan innan tisdagens träning men den låter jag vara osagd.

 

Hur skulle du annars vilja beskriva årets SHC kontra fjolårets? Vad är det som skiljer årgångarna åt tycker du?

– I år har vi ett yngre lag med mer fart och intensitet. Det har tagit lite tid att komma in i seniorhockeyn för en del yngre spelare men det börjar lossna nu. Fjolårets upplaga är inget jag tänker på men det är klart att vi tappat en del väldigt bra hockeyspelare.

 

Om du skulle vilja ta fram några spelare i ert lag som stuckit ut lite extra så här in ledningen av säsongen. Vilka skulle du vilja lyfta fram då?

– Jag tycker Zane Jones, Lucas Lagerstedt och våra två målvakter inlett säsongen bra och kommer fortsätta vara viktiga under fortsättningen.

 

Slutligen Carl, hur går det nu på onsdag och varför tror du just det?

– Jag tror vi vinner med 4-2 efter en jämn match för att vi jobbar hårdare och utnyttjar Väsbys svagheter.

 

// # 14 – Carl Graf – Sollentuna HC

 

Carl kommer att vara laddad och jag tror vi kommer att få sett ett heltänt hemmalag som kommer att åka mycket skridskor och tacklas en hel del där framförallt kanadensaren Zane Jones kommer att lägga an tonen med sin stora och tunga kropp. Det gäller för Väsby att man tar kampen lika bra som man inledningsvis gjorde mot Wings i derbyt i söndags och hjälper varandra när Sollentuna kommer farandes på bred front.

 

En som gillar att fara omkring som ett yrväder på isen är Albin Karlsson. Han är en riktigt vass skridskoåkare och visade det om inte annat i söndags mot Wings då han även kryddade insatsen med ett härligt och dessutom matchvinnande mål. Hans tankar inför derbyt är enligt följande.

 

Hej Albin! Det blev ännu ett lyckat derby för oss i söndags efter segern mot Wings. Hur skulle du vilja summera matchen?

– Tycker vi kom ut starkt och visade att vi ville vinna mer än motståndarna. Två PP mål i första gav oss lite arbetsro och en bra grund att bygga vidare på. Wings spelade fysiskt och organiserat som väntat men i slutändan blev vår effektivitet i sista tredjedelen avgörande.

 

För din del måste matchen känts lite mer speciell än övriga och så fick du även kröna insatsen med ett härligt och viktigt mål. Berätta lite om känslorna i matchen för din del och även om målet!

– Det var första gången jag spelade mot Wings så det är klart att man är otroligt motiverad att gå ut att göra en bra match. Jag vet att Arlanda ville göra allt för att stänga ner mig också men det gjorde mötet bara roligare. Så när jag fick en bra passning i slottet av Fjällkeborn efter en kontring var det bara att damma upp den.

 

Sollentuna var ett ”boogeyteam” för Väsby under fjolåret men för dig som då spelade i Wings vann ni istället de flesta matcherna mot SHC. Vad tror du blir viktigast för oss att fokusera på då?

– Att komma ut och spela fysiskt och med mycket fart. Oavsett om vi spelar mot Sollentuna eller något annat lag så är det samma saker som kommer vinna oss matcher. Det gäller bara att fortsätta bygga vidare på våra fina insatser den senaste tiden.

 

Hemma i Vilundahallen har vi vunnit allt medan vi på bortais å andra sidan förlorat allt. Vad ska vi göra för att vända trenden där?

 – Tycker det har varit lite avslaget från vår del på bortais av någon anledning. Vi har inte spelat med samma intensitet som vi gjort hemma i Vilunda. Vi måste komma ut fokuserade som vi gjort de senaste matcherna och visa vilken kvalitet vi faktiskt besitter.

 

Hur känns det annars för egen del. Är formen på topp?

– Jag tycker det finns mycket mer att hämta för egen del. Jag känner inte att jag kommit upp i nivå än. Offensivt har jag åkt mycket men inte riktigt kommit till farliga lägen, men det kommer i takt med att jag hittar kemin med mina lagkamrater.

 

Vad tycker du att du gjort bra hitintills och finns det något som du tycker att du kan slipa vidare på?

Det finns mycket att jobba på, framförallt vill jag hitta bättre timing utan puck och på så sätt vara ett bra alternativ mer ofta, samt hitta min touch framför buren.

 

Slutligen Albin, hur går det nu på onsdag och på vilket sätt är du bidragande till det?

– Vi kommer att ro hem 3 poäng till Väsby, det är allt jag vet!

 

// # 10 – Albin Karlsson

 

Truppmässigt så blir det lite förändringar från i söndags. Christian Holmblad får inte spela mot sitt gamla lag vilket var en del av dealen mellan klubbarna då han blev klar för oss. I gengäld kommer istället en trio tillbaka i spel igen vilka är Johan Sellerstrand, Johannes Sandberg samt Nicklas Lindholm-Schmidt som ju alla missade derbyt mot Wings på grund av sjukdomar och skador.

 

Ni som inte kan bege er till SVEAB-Arena onsdag kväll så finns en möjlighet att se matchen live via stream. Länken till matchen finner ni här:

https://play.staylive.se/sollentunahockey/l/4125

 

Kriga hårt nu – Vilda Väsby!!