Väsby Hockey tog tredje raka segern efter 4-2 hemma mot Wings HC, Arlanda. Det var en match där Väsbys spets i numerära överlägen i kombination med bra defensivt spel avgjorde tillställningen.

 

Överlag en bra match säger tränare Markus Odén. Vi visade styrka i special teams idag och grabbarna tävlade bra och vi tog tre viktiga poäng. Vi blir bättre varje dag och imorgon börjar förberedelserna inför nästa derby mot Sollentuna.

 

Precis som i de senaste segermatcherna, tre till antalet, gjorde Väsby sin bästa period i den första. Laget tog direkt tillvara på taktpinnen och släppte den egentligen inte förrän de första tjugo minuterna var spelade.

 

Framförallt blev dominansen total när Väsby fick spela i numerärt överläge och möjligtvis har en ny dynamisk duo hittats i den spelformen eftersom Christian Holmblad och Christoffer Gozzi åtminstone i afton hittade ett fantastiskt bra samspel.

 

Förstnämnda Holmblad var dirigenten och Gozzi var påpassligt framme vid mål och slog först in en retur på Jacob Lundins avslut och sedan styrde han in 2-0 efter en smörpassning av Christian.

 

Faktum var att duon var nära att ligga bakom även 3-0 i lagets tredje raka överläge i den första perioden men denna gång räddade målvakt Jirhage, Christoffer Gozzis direktavslut.

 

Andra perioden blev slarvigare från Väsbys sida samtidigt som de desperata gästerna spelade upp sig. Väsby skapade visserligen en del fina lägen men Wings hade även sin beskärda del av varan efter bland annat två frilägen efter att Väsby inte gjort läxan ordentligt utan låtit fiskande Wingsspelare få fritt åkfält.

 

Linus Ryttar var dock säkerheten själv i lägena även fast han nästan inte behövde rädda då bägge avsluten knappt ens träffade mål.

 

I slutet av den andra perioden drog Väsby på sig en utvisning och när tredje perioden inleddes tog det inte mer än trettionio sekunder innan reduceringen till 2-1 var ett faktum. Den forna Väsbyspelare, Mattias Johansson – vem annars, satte Wings mål efter att Väsby tappat helt i markeringen framför mål.

 

Målet gav än mer nerv till matchen men ett grymt byte av Albin Karlsson, den forna Wingsspelaren, några minuter senare satte Väsby återigen tillbaka i ett ganska tryggt förarsäte eftersom bytet avslutades med ett snyggt 3-1 mål.

 

Albin fick pucken av Felix Fjällkeborn, som vände upp och inåt och med en backhand hittade fram till en framåkandes Albin som drog Jirhage innan han delikat med en backhand sprätte in pucken i nättaket.

 

Målet drog ned spelhumöret på Wings och som trots att laget någon minut efter Albins mål, fick spela i numerärt överläge i fem hela minuter efter ett matchstraff på Gabriel Munck, knappt ens skapade ett läge under dessa minuter.

 

Väsby jobbade hårt och väldigt bra i defensiven och gav aldrig Wings någon enkel biljett in i matchen igen – trodde man.

 

Men från nästan ingenstans kom ändå ytterligare en reducering från Wings sida efter att en styrning från Mattias Johansson hittat vägen förbi Ryttar.

 

Nerven var tillbaka men egentligen behövde inte Väsby oroa sig speciellt mycket trots det. Laget var helt enkelt starkare mot slutet av matchen och Wings fick aldrig någon reell möjlighet till en kvittering.

 

Istället störde Väsbyspelarna Wings möjlighet till uppspel så bra att Martin Lundberg till slut fick läget där han tio sekunder före slutsignalen kunde skjuta in 4-2 pucken i den tomma kassen.

 

Sammanfattningsvis så vinner Väsby rättvist tack vare den större spetsen och tack vare att laget jobbade hårdare än Wings. Försvarsspelet imponerade mest där samtliga spelare gjorde sitt till för att hålla det desperata Wings stången.

 

Grisligan

 

Trots det goda försvarsspelet så går grisarna till den så dynamiska duon som ju tog Väsby till det goda läge som man sedan förvaltade matchen igenom.

 

Flest grisar, tre stycken ges till slitvargen Christoffer Gozzi. Förutom det sedvanliga slitet så slog han in två mål och sådana matchavgörande detaljer ger ofta höga betyg från matcherna.

 

Två grisar tilldelas passningsgeniet Christian Holmblad som verkligen tillfört finess till laget efter sina två spelade matcher med laget.

 

Sista grisen ges till målvakt Linus Ryttar som var riktigt tät matchen igenom och som inte alls kan lastas för något av de två målen som Wings till slut sköt in.

 

Omnämnande vill jag slutligen skänka till samtliga backar som verkligen gjorde det bra i afton. Offensivt sett ges även en guldstjärna till Albin Karlsson vars byte i början av den tredje perioden som till slut gav 3-1, verkligen var något i hästväg. Sedan tycker jag att det även var kul att Andreas Maier och Linus Pellfolk återigen såg vassa ut för det är ju två potenta poängmakare som kan spela stora roller framöver för Väsby Hockey.

 

Foto: Arne Rundlöf