Väsby tog en riktigt skön och viktig seger när man vann en tät match mot grannarna Vallentuna Hockey. Matchen var spännande ända in i det sista men två sena mål gjorde att Väsby kunde gå ifrån och vinna matchen med 4-1.

  Viktigt vinst där vi gör tillräckligt för att ta tre poäng säger tränare Markus Odén. Det är en styrka att vinna utan att genomföra en perfekt match. Vi tror på det vi gör och blir bättre varje dag. Nu förbereder vi oss mot Hammarby på lördag.

 

Tillbaka i Vilundahallen var Väsby ordentligt påfyllda med energi igen. Den släpptes lös direkt när domare Selgusson, för övrigt utmärkt, släppte pucken.

 

Men trots det var det ändå gästerna som var närmast mål i inledningen där en VBK spelare fick pucken mitt i slottet i den tredje minuten. Linus Ryttar fick där visa sig på styva linan vilket det skulle visa sig, var något som han gjorde under hela matchen.

 

Men chansen från Vallentunas sida var en av få under den första perioden. Detta var nämligen Väsbys bästa period i matchen och laget fick till slut in en ledningspuck även fast den satt som en skänk från ovan när Christoffer Gozzis inspel mot mål styrdes in av målvakt Filip Algeman som där stod för en tavla av modell större.

 

Ledningen kunde även varit större efter de första tjugo minuterna även fast VBK även de hade en riktigt fin chans till där Väsbyikonen och den ständige kämpen, Andreas ”Pålle” Paulsson för ovanlighetens skull missade ett avslut från nära håll när gästerna kom i ett flygande tre mot ett läge.

 

Andra perioden fortsatte Väsby på det fina spåret och laget fick även utdelning tämligen per omgående när Joel Östman vann en skridskoduell med nestor Paulsson innan hans inlägg nådde Andreas Maier som i öppen kasse kunde sopa in 2-0.

 

Så långt var matchen Väsbys och övertaget fortsatte även under den första halvan av den andra perioden ända till dess att matchen blev mer fysisk och grinig. Tempot drogs ned och det passade Vallentuna som nu fick mer att säga till om.

 

Pressen framhävdes tydligt när Väsby i den fjortonde och femtonde minuten drog på sig två snabba utvisningar. Pressen mot Väsbykassen blev enorm och det enda som skiljde reduceringspucken från Vallentuna var Linus Ryttars gigantiska målvaktsspel.

 

Man kan nog nästan säga att han stod i vägen för två i princip givna mål och räddningarna var där i absolut hästväg.

 

Väntan inför den sista perioden blev sedan lång eller till och med väldigt lång. I samband med periodvilan gick nämligen brandlarmet i Vilundahallen och isen kunde inte spolas förrän brandkåren hade inspekterat klart hallen och konstaterat att larmet var falskt.

 

Den långa vilan var visserligen lika för bägge lagen men den verkade sett till spelet i den sista perioden, definitivt passat gästerna bäst.

 

Laget fick också en smakstart på perioden när ytterst farlige Marcus Andersson sköt in reduceringen till 2-1 efter en mäktig handledare som tog vägen in i mål via innerribban.

 

Därefter var den stora jakten på en kvittering från Vallentunas sida igång. Laget kämpade och slet och gav verkligen allt. Men problemet från deras sida var att Väsby gjorde detsamma. Visserligen slarvades det mer än en gång vid linjerna från Väsbys sida vilket gjorde att VBK stundtals fick längre anfall än vad som borde varit fallet.

 

Men de där riktigt farliga chanserna uppenbarade sig aldrig från gästerna sida även fast en puck satt i stolpen. Men det var på yttersidan av den och Linus Ryttar var därtill bra med på skottet.

 

Mitt i pressen kom sedan det stora avgörandet och när det kom, ja då var det av det mer granna slaget. Johannes Sandbergs mål som innebar 3-1 i den femtonde minuten bar nämligen frukten av en delikatess. I ett en mot en läge med sista Vallentunaspelaren tunnlade han densamma innan han med ett nätt avslut hittade målvaktskrysset förbi Filip Algeman.

 

Stort jubel drogs ned från läktarna och matchen var därefter Väsbys. Vallentuna orkade aldrig mobilisera kraft nog för att ta igen ännu ett tvåmålsunderläge och när laget mot slutet tog ut målvakten innebar det bara att Väsby kunde spika slutresultatet till 4-1 när Ludvig Wiita-Adamsson prickade in pucken i den tomma kassen.

 

Sammanfattningsvis så får man väl beteckna vinsten som en riktig krigarseger. När Väsby tappade farten efter halva matchen tog man igen den via kraft och bra målvaktsspel. Segern var otroligt viktig och ger så klart andrum inför fortsättningen.

 

Grisligan

 

Att ta ut kvällens bästa Väsbyspelare är inget svårt val. Linus Ryttar var helt enkelt outstanding i Väsby med ett oerhört fint målvaktsspel. Tre grisar är helt givna!

 

Två grisar tilldelas Ludvig Wiita-Adamsson som slet enormt bra under hel matchen och som därtill fick äran att sätta sitt första mål för säsongen och samtidigt spika slutresultatet.

 

Sista grisen ges till Felix Fjällkeborn vars urkraft gjorde så att han nästan på egen hand åkte till sig tre frilägen. Det enda som saknades ikväll var pricken över i:et men fortsätter ”Fjällkis” att jobba så här hårt kommer det nog snart att lossna även målmässigt.

 

I övrigt vill jag inte nämna några fler. Det blev till slut en lagseger och förhoppningsvis ger det än mer råg i ryggen inför lördagsfesten då Hammarby Hockey klockan 19.00 gästar Vilundahallen.

 

Foto: Arne Rundlöf