Väsby Hockey studsade tillbaka rejält spelmässigt från bottennappet i onsdags och pressade det hajpade Hudiksvalls HC ända in på målsnöret. Väsby låg på hårt för en kvittering mot slutet men istället för en solklar utvisning på hemmalaget kunde Hudiksvall sätta 4-2 i tom kasse med fyrtiotvå sekunder kvar av matchen.

  

Idag gör vi en mycket bättre insats än i onsdags säger tränare Markus Odén. Tävlingsnivån var hög men det räckte inte hela vägen. Vi tror på processen och har börjat förberedelserna inför nästa vecka.

 

Det blev alltså spelmässigt ett rejält kliv för Väsby Hockey när laget på bortaisen i erkänt svårspelade Glysishallen tog sig an storsatsandes Hudiksvalls HC. Det var också hemmalaget som dagen till ära gjorde hemmadebut, som startade matchen bäst. De satte press på Väsby som inledningsvis mest fick ägna tiden åt att hålla tätt och försöka hålla hemmalaget på utsidan i försvarsarbetet.

 

Något som laget klarade av bra. Mot mitten av perioden kunde Väsby även få med sig en del snabba spelvändningar och i just en sådan höll duon Christoffer Gozzi och Johan Sellerstrand på att ta ledningen till Väsby. Men precis när Gozzi skulle vispa in ledningspucken blev han upphakad och Väsby fick istället spela matchens första numerära överläge.

 

Något som dock inte fungerade alls utan det var istället i spelet med lika många spelare på isen som Väsby hotade mest och till slut hotade laget så bra att Martin Lundberg i nittonde minuten tog Väsby till ledningen. Martin snodde åt sig pucken i mittzon och stormade fram i ett friläge. Dragningen var kall och pucken satt mellan benen på Magnus Åkerlund men istället var stolpen i vägen. Turligt nog för Väsbys del så stormade en hemmaback fram för returen men i ivern råkade han få pucken på egen skridsko och tillbaka in i mål.

 

Andra perioden inleddes med jämnt spel där Väsby fortsatte att vara noggranna i det defensiva arbetet. När laget var det såg man till att hålla Hudik på utsidan men så fort koncentrationen tröt blev det farligt.

 

Just precis det hände i periodens sjunde minut och kvitteringsmålet får tecknas på kontot väldigt onödigt även fast hemmalagets back Markus Västilä gjorde en väldigt fin individuell prestation. Men han var ensam mot fyra Väsbyspelare och lyckades ändå snirkla sig fram till mål innan han med en backhand slog in 1-1 mellan benen på Linus Ryttar. Svagt agerande där samspelet i egen zon lämnade en del i övrigt att önska från Väsbys sida.

 

Målet gav hemmalaget vind i seglen. Nu anföll laget på bred front och lyckades med en del fina kombinationer som sånär gav utökningen i målprotokollet.

 

När Väsby sedan gick djupt med tre man i offensiv zon utnyttjade Hudiksvall det tappet när man lyckades ställa om och kom med fyra man mot Väsbys två försvarare. Pucken hamnade till slut hos den släpandes Johan Nilsson som vid bortre stolpen sköt in 2-1.

 

Men efter målet mojnade hemmavinden. Väsby kom tillbaka starkt mot slutet av perioden och frestade målvakt Magnus Åkerlund med några halvhyfsade försök.

 

Sista perioden fortsatte Väsby att pressa hemmalaget. Men den stora pressen startade först efter att ett olyckligt misstag från en Väsbyspelare gav Hudiksvall ett två mot ett läge. I det läget var man skoningslösa när Martin Naenfeldt ökade på hemmaledningen till 3-1.

 

Väsby gav dock aldrig hoppet förlorat. Laget kom igenom mittzonen med fart och fortsatte att pressa hemmalaget. Hudiksvall tog efter några minuter en timeout med en säkerligen förhoppning om att lugna ner spelet.

 

Men det gav mindre effekt för Väsby fortsatte komma allt närmare ett mål och i den fjortonde minuten kom till slut reduceringspucken till 3-2. Det hela startade med en fin uppåkning från Nicklas Sjölund som via sargkanten tog sig förbi sin bevakare. Han spelade sedan in pucken mot mål där den framstörtandes Felix Fjällkeborn lyckades styra pucken. Målvakt Magnus Åkerlund räddade dock Felix styrning men i andra vågen dök Jacob Lundin upp och tryckte in trissan rakt upp i det högra krysset.

 

Men tyvärr för Väsbys del blev det enda belöningen på slitet. När laget mot slutet tog ut målvakt Linus Ryttar till förmån för en extra utespelare blev laget bestulna på en given utvisning när laget desperat tryckte på för en kvittering. Istället för att få spela sex mot fyra efter att Ludvig Wiita-Adamsson blivit crosscheckad framför mål kunde hemmalaget sekunder senare spika slutresultatet när man satte 4-2 i den tomma kassen.

 

Sammanfattningsvis så kan man inte annat än att säga att Väsby spelmässigt gjorde en klart godkänd insats som sånär gav laget poäng. Hudiksvall hade dock lite mer spets i sitt lag och det var till slut det som skiljde lagen åt i afton.

 

Grisligan

 

Försvaret fick kämpa hårdast i Glysishallen och hårdast ut av dem alla kämpade Rasmus Sörgardt. Han gjorde rakt igenom en solid insats och var bra såväl bakåt som framåt. Tre grisar tilldelas därmed Rasmus!

 

Två grisar tilldelas Christoffer Gozzi som var inblandad i mycket av Väsbys spel. Han rörde sig bra och tog stort ansvar över hela isen.

 

Sista grisen ges till Johan Sellerstrand som var tillbaka spelsugen till tusen. Försökte vara överallt och var framme och störde hemmalaget vid ett flertal tillfällen.

 

Slutliga omnämnden vill jag även skänka till Jacob Lundin, Nicklas Sjölund samt till Ludvig Wiita-Adamsson som alla höjde sig lite över mängden i ett annars väl kämpandes kollektiv.

 

Foto: Arne Rundlöf