Väsby Hockey är klart tydligt helt borta på bortais. För tredje gången på lika många gånga försök förlorade laget utanför Vilundahallen i en insats som saknade den rätta glöden.

  

Jag och Viktor vet vad våra Väsbyspelare går för men ikväll kommer vi inte upp i nivå säger tränare Markus Odén. Man måste förstå att varje match är viktig och det finns inga lätta matcher i Hockeyettan. Vi tror på det vi gör och blickar framåt mot nästa match.

  

Ishockey är en sport där laget med mest energi ofta vinner matcherna. Ibland kan dock spelare med spetsegenskaper vinna matcher åt sitt lag men det är inte lika vanligt som det förstnämnda.

 

Ikväll i Tyresö Ishall var det hemmalaget som hade det mesta av bägge varorna och vann följaktligen helt rättvist mot ett Väsby som påfallande ofta kändes alldeles för entaktade i sina anfallsförsök.

 

Första perioden inledde ändå Väsby bäst. Sett till hela perioden var laget något bättre än hemmalaget men ändå förmådde man aldrig riktigt att rulla upp ett kompakt hemmaförsvar som tätade ihop och hjälpte sin målvakt Marcus Due-Boije på ett förnämligt sett.

 

Väsbys skott hamnade ofta på något ben och när väl dessa var ur vägen hamnade pucken antingen utanför eller så mitt i målvaktsmunderingen.

 

Tyresö skapade inte mycket i den första perioden utan det var mest någon kontring där kvällens stora hemmabehållning, Christoffer Odljung var den som var det stora hotet för Väsbys backar.

 

Andra perioden blev det värre, betydligt värre ur en Väsbysynvinkel. Tyresö/Hanviken kom ut hungriga, taggade och Väsby fick omedelbart svårt att freda sig i den egna zonen.

 

Målvakt Måns Johansson fick agera riktigt alert i målet för att hålla hemmalaget stången och framåt sett hände inte mycket alls. Väsby kom inte upp i några samlade anfall överhuvudtaget och laget hade inte ens skapat en chans värd namnet efter sju spelade minuter.

 

Men då som en blixt från en klarblå himmel kom ändå ologiskt nog ett ledningsmål från Väsbys sida. Linus Pellfolk åkte längs högerkanten och från en dålig vinkel långt från sidan hittade han en lucka som ingen såg fanns, och pucken smet in mellan benen på Marcus Due-Boije.

 

Målet gav matchen välbehövlig energi. Tyresö svarade direkt men efter några heta minuter såg det ändå ut som att matchen mer och mer började falla över i Väsbys favör.

 

Laget började vinna puckar i offensiv och fick en del längre anfall. Men det visade sig vara en falsk illusion. Tyresö avslutade nämligen urstarkt och till slut kunde inte ens en fram till dess, storspelandes Måns Johansson stå emot.

 

Endast sexton sekunder före pausvilan kom hemmalagets klart rättvisa kvitteringspuck. Store, starka Felix Liljegren höll undan två Väsbyspelare bakom Väsbys mål och sedan hittade pucken vägen upp till en back som slog till direkt och framför mål kunde en ensamt ståendes Charlie Ahlberg styra in pucken som tog vägen mellan Måns ben och in i mål.

 

Den energin som det målet gav hemmalaget, den energin tog laget även med sig in i den avslutande akten.

 

Laget öste på och Väsby stod då mest och tittade på. Framförallt tappades markeringen framför mål helt bort och bägge målen alldeles i inledningen av sista perioden inom loppet av tjugosju sekunder, bar precis samma adelsmärke.

 

Pucken spelades in från kanten till helt friståendes Tyresöspelare som framför Måns Johansson inte gjorde några som helst misstag.

 

Väsby tog en timeout men lyckades aldrig riktigt resa sig förrän mot mitten av slutakten. Då kom viljan äntligen fram och fötterna på spelarna började röra på sig.

 

Men det var så dags då. Trots kraftansträngningen gavs ingen väg in i matchen igen. Marcus Due-Boije spikade igen och i anfallsivern tappades återigen en markering bort och tidigare nämnda Christoffer Odljung bjöds på en ocean av yta mitt i offensiv zon och kunde i den sjuttonde minuten sätta 4-1 och därmed spiken i Väsbykistan.

 

Ett sista Väsbyförsök med utplockad Väsbymålvakt innebar till slut endast att Odljung med sekunder kvar av matchen kunde skrinna iväg och sätta sitt tredje mål och Tyresös femte, i öppen kasse.

 

Sammanfattningsvis så vann hemmalaget för att de helt enkelt ville mer än Väsby ikväll. De kämpade hårdare, åkte mer skridskor och ett alldeles för andefattigt Väsby hade inte idéer eller kraft nog att stå emot.

 

Tyvärr är det inte lätt att plocka ut spelare som kan titta sig själv i spegeln och gilla vad de ser. Men Måns Johansson, Robin Karlsson, Rasmus Sörgardt, Joel Östman och Albin Karlsson är åtminstone spelare som kan ges godkända betyg.

 

Men mer intensitet måste fram. Krigarviljan och förmågan att vända spelet snabbt vilket brukar känneteckna Väsby, fanns helt enkelt inte där i Tyresö Ishall ikväll.

 

Beklagligt i sig men det är bara att gräva ner sig ikväll och från och imorgon ta nya tag och försöka göra en betydligt bättre insats på söndag vilket nog måste till eftersom favorittippade Hudiksvalls HC då står för motståndet.

 

Foto: Arne Rundlöf