Väsby Hockey behövde inte mer än tjugoen minuter innan matchen var punkterad hemma i premiären mot Nacka Hockey. Väsby gick på knock redan i den första perioden och trots en viss sparlåge hockey i sista akten vann Väsby komfortabelt med 5-2 i en seger som faktiskt blev med några mål för lite.

 

Skönt med seger i hemmapremiären säger tränare Markus Odén! Vi hade en gameplan och som vi genomförde på ett bra sätt. Första 35 minuterna var tävlingsnivån hög och vi spelade med bra press över hela isen. I det stora hela en bra start och något att bygga vidare på!

 

Den första perioden hamnade väldigt mycket om tre, precis som speaker Bosse Hagman mycket riktigt konstaterade efter den första perioden. Väsby hade 3-0. Nacka drog på sig tre utvisningar och skotten var hiskeliga 33-3.

 

Utifrån det sistnämnda kan nog de flesta förstå att det inte var många skridskoskär som behövde tas i Väsbys zon, åtminstone inte från Nackaskridskor.

 

Väsby inledde matchen väldigt fokuserat. Laddat, tydligt och med bestämdhet. Det var liksom inget snack. Pang på och det mestadels av tiden. Väsby var väldigt skottvilliga och krånglade till det så lite som det bara gick. Man läten pucken jobba och skotten tala för sig.

 

När laget fick sina två första numerära överlägen i matchen smällde det bägge gångerna. Först var det backen Nicklas Sjölund som elegant tog sin in i banan, drog sin bevakare innan han prickade in 1-0 via stolpen bakom Filip Johansson i Nackas mål.

 

Vid utökningen till 2-0 var det Robin Karlsson som med lika bestämdhet styrde spelet från offensiva blå. Han knäppte iväg ett skott där Johan Sellerstrand framför mål var på pucken så att den styrdes in.

 

När Väsby gjorde 3-0 mot slutet av perioden var det pigga och irrationella Andreas Maier som äntligen efter många tidigare försök i matchen, fick sätta dit pucken via ett distinkt skott.

 

Mittakten inledde Väsby precis som laget avslutade den första, med att per omgående sätta Nackas försvar i arbete. Inte ens en minut hann ticka innan ledningen var uppe i 4-0 efter att Nicklas Sjölund snyggt hittat fram med en backhand till Jacob Lundin som mitt i slottet tryckte till direkt och hittade in till nätmaskorna.

 

Sedan tog målfyrverkeriet slut för en stund. Väsby fortsatte visserligen hela tiden att skapa men man gjorde det lite för svårt för sig själva och samtidigt spelade målvakt Filip Johansson därtill riktigt bra.

 

Det dröjde ända till mittperiodens näst sista minut innan han återigen fick kapitulera efter att lagkapten Martin Lundberg snyggt knackade ned ett skott av Joel Östman som tog vägen in strax intill den vänstra stolpen.

 

Sista perioden blev något avslagen. Väsby gjorde saker och ting lite för snyggt för att det skulle bli effektivt samtidigt som Nacka tog för sig lite mer när tempot i matchen gick ned.

 

När Väsby blev för offensiva och tappade en puck, stormade Nacka fram i ett tre mot en läge där Oskar Ahlholm till slut spräckte Linus Ryttars målnolla.

 

Ett mål till föll sedan innan slutsignalen hann ljuda och även det stod bortalaget Nacka för som utnyttjade ett numerärt överläge, fyra mot tre där den nyss från Haninge tillkomna spelare, Christoffer Usov avslutade utan pardon med ett hårt skott som tog vägen via stolpen och in.

 

Fler mål blev det inte i matchen vilket var något synd för Väsby hade sannerligen förtjänat att göra några mål till i matchen med tanke på alla de lägen laget spelade fram sig till.

 

Men seger blev det och tre poäng att sätta in på kontot. Det är alltid skönt att starta en säsong med glädje och Väsby gjorde precis det som alla förväntade sig att laget skulle göra.

 

Grisligan

 

Jacob Lundin avslutade förra säsongen med att väljas fram till supporternas MVP. Denna inledde han på absolut bästa sätt genom att förutom hårt arbete även leverera fram en 1 + 3 meny vilket sannerligen är en bra inledning på en säsong.

 

Två grisar ges till frejdiga och stabila backen Robin Karlsson som verkligen visade upp sig från sin bästa sida ikväll. Ett väldigt fint avtryck helt enkelt från Robins sida.

 

Sista grisen ges slutligen till irrationella och pigga forwarden Andreas Maier som var på härligt premiärhumör och som tillsammans med sina kedjekamrater Fjällkeborn samt Gozzi bjöd på mängder av hockeygodis.

 

I övrigt var det jämt skägg bland Väsbys spelare. Alla gav och tog och såg tillsammans till att säkra säsongens första tre poäng.

 

Foto: Arne Rundlöf