Om devisen håller att ett dåligt genrep ger en bra premiär bör Väsby kunna se fram emot något riktigt roligt på söndag i premiären mot Nacka HK. Men om Väsby då spelar som de stundtals gjorde ikväll i Vallentuna Ishall, ja då är fara och färde bra nära.

 

För onsdagskvällen i vår östra grannort blev det en förlust som det är bra länge sedan som ett Väsby fick uppleva på den marken. Siffrorna skrevs till slut till hela 7-1 efter att Väsby i princip endast bjudit upp till kamp i femton minuters spel sett till hela matchen.

 

Vallentuna var betydligt mer taggade till uppgiften. De var rappare, hungrigare och starkare. I en ändå ganska jämn men slafsig och hafsig första period tog de snabbt en ledning som de ökade på till 2-0 innan periodvilan.

 

Andra perioden fortsatte hemmalaget att dominera händelserna och det tog i princip åtta minuter innan Väsby skaffade sig sin första målchans i perioden. Under den tiden hade Vallentuna hunnit med att göra två mål till vilket gav en fyramålsledning i ryggen.

 

Men sedan hände något i Väsbys spel. Helt plötsligt, nästan utan förvarning såg det bra ut. Nu kände man igen laget och de sista tolv minuterna av perioden blev bra. Problemet var bara att målvakt Filip Algeman i VBK:s kasse spelade ännu bättre.

 

Vid endast ett tillfälle lyckades Väsby passera honom och det var efter att Christoffer Gozzi med en väldigt smart styrpassning frispelade Johannes Sandberg som i friläget satte pucken lågt nere vid stolproten.

 

Sista perioden inledde Väsby även piggt. Laget låg på för ytterligare reduceringar men spelet rämnade tyvärr återigen efter att laget alldeles för lätt släppte in 5-1.

 

Därefter blev det åter krampaktigt med mycket pucktittande och alldeles för lite kamp över isen. Det gjorde att hemmalaget utan att förta sig alltför mycket fick avsluta matchen med att sätta ytterligare två mål och ge Väsby en riktigt rejäl näsbränna.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att det bästa med kvällens förlust är att ödmjukheten bör vara tillbaka. Att vara ödmjuk inför uppgifterna är inte att underskatta och efter kvällens målmässiga överkörning tror jag nog att en del inser att man måste jobba riktigt ordentligt i matcherna för att resultaten ska bli som man önskar.

 

Spelarkritiken lämnar vi därhän. Jag tror nog att de flesta inser att matchen inte var bra. Förhoppningsvis drar samtliga även lärdom efter denna läxa och ser till att lösa uppgifterna bättre från och med söndag då poängen börjar spelas om.

 

Foto: Arne Rundlöf