Så kom den då till slut, den första förlusten i träningsmatcherna för Väsbys del. Segersviten tog slut på bortaisen i Borlänge där dalmasarna vann med 7-4 efter ett riktigt målkalas där hemmalaget laget vände 3-4 till 6-4 på två ynka minuter i slutet av den andra perioden.

 

Det var ändå två relativt jämna lag som mötte sina krafter mot varandra. Borlänge började perioderna bäst och sedan jobbade sig Väsby in i matchen.

 

Redan i matchens tredje minut tog hemmalaget ledningen efter att nästan två Borlängespelare fått friläge. I den åttonde minuten hängde ånyo Väsby inte med i markeringen vilket fick till följd att laget släppte till ännu ett friläge som Borlänge utnyttjade utan pardon.

 

Borlänge är ett högkvalitativt offensivt lag vilket Väsby verkligen fick känna på i afton. Omställningsspelet från hemmalagets sida hade Väsby problem med hela matchen och det är absolut något som laget måste jobba vidare på inför seriespelet.

 

Väsby repade dock mod efter den tunga starten och när laget fick ett numerärt överläge satt till slut en reducering inskjuten av Linus Pellfolk. Men i sanningens namn hann hela överläget ticka iväg innan pucken var inspelad.

 

När hemmalaget sedan fick spela numerärt överläge snuvade Väsby dem på mål och istället kvitterera när Ludvig Wiita-Adamsson påpassligt utnyttjade ett misstag och trädde in pucken till 2-2.

 

Mittakten blev en period då väldigt mycket hände, åtminstone målmässigt. Men det tog hela tretton minuten innan målstormen haglade fram. Hemmalaget tog då ledningen med 3-2 efter att Väsbys backar ännu en gång hamnat på efterkälken.

 

Väsby vände dock snabbt på skutan via mål av Robin Karlsson samt Jacob Lundin. Robins mål kom efter en retur på ett stolpskott medan Jacobs mål satt efter att Borlänge inte hängde med i spelvändningen.

 

Mot slutet av perioden kom sedan två ytterst ödesdigra minuter då Väsbys koncentration och noggrannhet ställdes på skam. Under dessa minuter gjorde hemmalaget nämligen inte mindre än tre raka mål, 3-4 till 6-4 vilket satte hemmalaget ordentligt i förarsätet inför den sista perioden.

 

En period som Väsby ändå inledde aggressivt. Möjligtvis var laget förbannade över den svaga avslutningen på mittakten. Närmare än ett stolpskott i ett friläge av Andreas Maier kom man dock inte en reducering. Istället kunde Borlänge några minuter därefter i numerärt överläge punktera matchen och spika slutresultatet till 7-4.

 

Sammanfattningsvis så gav matchen ett bra bevis på att det gäller att hålla uppe koncentrationen i minst sextio minuter om man ska ta poäng av ett lag i Borlänges kaliber. Väsby gjorde det endast sporadiskt i matchen och vid dessa tillfällen mätte sig laget väl med hemmalaget. Men i det stora hela var det lite för lojt och ofokuserat vid för många tillfällen och det räckte för att ett skickligt Borlänge skulle ta hem segern.

 

Efter denna smäll väntar nu ett genrep på bortais mot Vallentuna på onsdag. Då är det bara att koppla på skallarna igen och se till så att laget kommer väl förberedda inför premiären som går av stapeln nästa söndag den 17 september då Nacka HK kommer på besök. Ett Nacka som ju tog platsen av Haninge Anchors som under lördagen definitivt blev tvångsförflyttade ned till division 2.

 

Foto: Arne Rundlöf