Med en vecka kvar till seriestarten drar Väsby Hockey under söndagen de dryga tjugo milen norrut för att ta sig an Borlänge Hockeyförening. Det är ett Borlänge som verkligen gasat upp på sistone vilket inte minst deras två senaste matcher skvallrar om. För vad sägs om smällen hemma mot Huddinge med hela 8-0 för en dryg vecka sedan och därefter en straffseger i fredags på bortaisen i Jämtland mot Östersund Hockey. Det är segrar som inger respekt och med andra ord lär Väsby få det betydligt tuffare än vad laget fick mot Borlänge när lagen möttes i Vilundahallen för några veckor sedan.

 

Då blev det en minst sagt svängig match där Väsby tappade 3-1 till 3-5 men sedan gick upp till 5-5 innan Johannes Sandberg blev enda straffläggaren som lyckades göra mål. Den matchen är faktiskt den enda av fyra som Väsby inte vunnit efter ordinarie tid. Det är starkt gjort av Väsby som verkligen gjort bra ifrån sig hitintills under försäsongen.

 

Med på bussen upp till Dalarna får Väsby några spelare som inte spelat på sistone. Det är dels slitvargen Jacob Lundin som äntligen är tillbaka i matchspel efter att han fick kliva av i den första träningsmatchen mot VBK. Vidare är Andreas Maier tillbaka igen vilket säkerligen inte minst gläder Felix Fjällkeborn och Christoffer Gozzi eftersom deras samarbete har varit riktigt grant när de spelat tillsammans. Hemma stannar dock fortsatt backduon Kevin Hermansson samt Gabriel Munck och vidare finns frågetecken för Daniel Thelin som varit sjuk under veckan.

 

Hela laguppställningen ser ut enligt följande:

 

Målvakter

Linus Ryttar (Måns Johansson)

 

Backpar

Rasmus Sörgardt – Robin Karlsson

Sebastian Cederbrant – Nicklas Sjölund

Joel Östman

 

Forwards

Martin Lundberg – Jacob Lundin – Leo Stolpe

Felix Fjälkeborn – Christoffer Gozzi – Andreas Maier

Nicklas Lindholm-Schmidt – Ludvig Wiita-Adamasson – Albin Karlsson

Jacob Eriksson – Linus Pellfolk – Johannes Sandberg

Johan Sellerstrand

 

Frånvarande:

Gabriel Munck

Kevin Hermansson

Daniel Thelin

 

Foto: Arne Rundlöf