Den tredje träningsmatchen för säsongen blev också den tredje raka segern efter att Väsby slagit tillbaka seriekollegan Tyresö-Hanviken med 5-2.

 

Det var siffror som kändes i underkant åtminstone om man ska berätta om hur det såg ut på isen efter att den första perioden var färdigspelad. Då var Väsby i ledningen med 3-0 efter en skottstatistik som talade sitt tydliga språk, nämligen 19-3.

 

Ledningsmålet gjorde glädjande nog vår egen junior Adrian Hedberg som redan i matchens andra minut fick iväg en dragare från blå som tog raka vägen förbi Marcus Due-Boije i Tyresös mål. En gladare målskytt än vad som framgick från Adrians ansiktsuttryck är det svårt att finna. Kul och grattis Adrian!

 

Väsbys andra målskytt för kvällen är en mer van målskytt för det var Linus Pellfolk. Men att han gjorde målet i numerärt underläge tillhör nog mer ovanligheterna. Men så gick det till och det var för kvällen stekheta Felix Fjällkeborn som bäddade för det tack vare att hans skott studsade i plexit och sedan tillbaka mot mål där Linus sedermera stötte till och sköt in 2-0 pucken.

 

När trean satt var vi återigen tillbaka till epitet doldismålgörare för det var nämligen Nicklas Lindholm-Schmidt som satte det efter något som såg ut som en biljardstöt. Han lade helt enkelt sonika fram sin klubba som lyckades stöta till pucken från en Tyresöback som nära mål försökte vända bort ”NLS” och det gick bevisligen inte speciellt bra.

 

Andra perioden kom Tyresö-Hanviken ut något piggare men Väsby fortsatte att styra händelserna och när gästerna drog på sig en utvisning sköt Johannes Sandberg in 4-0 med en dragare som såg ut att vara skjuten ur en kanon. Avslutet var nämligen av modell hård och Due-Boije hann nog knappt se pucken innan den flög rakt upp i hans vänstra kryss.

 

Efter målet dog tyvärr matchen något. Väsby tyckte det var så kul att spela att alla helt plötsligt ville göra så mycket som möjligt på egen hand. Det brukar inte vara en så speciellt bra melodi i ett lagspel och det blev heller ingen bra refräng utav det hela.

 

Väsbys spel blev helt enkelt plottrigt och tempot sänktes och då kom Tyresö-Hanviken in i matchen igen. Laget satte en reducering till 4-1 i den åttonde minuten efter att gästernas Erik Frendelius utnyttjat ett friläge till fullo och med vackert med en backhand svepte in pucken högt upp bakom Linus Ryttar.

 

Väsby svarade med att höja tempot något och då satt också 5-1 efter att Linus Pellfolk och Jacob Eriksson jobbat sig fram till ett 2 mot 1 läge och där sistnämnde styrde in pucken.

 

Sista perioden blev väldigt mycket av träningsmatch. Faktiskt mer träning än match stundtals och det hände inte speciellt mycket av värde i perioden. Det mesta och bästa stod bortalaget för och därför var det heller inte ologiskt att det enda målet som inspelades i perioden var från Tyresö-Hanviken som i en snabb kontring spikade slutresultatet till 5-2.

 

Sammanfattningsvis så var väl matchen förutom en pigg förstaperiod från Väsbys sida, inte speciellt mycket att skriva hem om. Nästan det mest positiva från kvällen var beskedet efteråt att Andreas Maiers befarade knäskada inte var något annat än en lårkaka. Det är riktigt sköna besked för när Andreas väl spelade så firade hans samarbete med Felix Fjällkeborn oerhört stora triumfer.

 

Andra spelare som var pigga ikväll var Johannes Sandberg, Johan Sellerstrand, Filip Schultz samt Rasmus Sörgardt.

 

Nästa tillfälle för Väsby att träna in form på blir på söndag när Enköpings SK gästar Vilundahallen. Då startar tillställningen något tidigare än brukligt vilket är 15.30.

 

Matchfakta

Väsby IK – THH 5-2 (3-0, 2-1, 0-1) Skott Väsby: 40 Skott THH: 20 Utvisningar Väsby: 2×2 Utvisningar THH: 5×2

 

Första perioden

01.48 1-0 Adrian Hedberg (Fjällkeborn) EQ 10.26 2-0 Linus Pellfolk (Fjällkeborn) SH 17.06 3-0 Nicklas Lindholm Schmidt EQ

 

Andra perioden

22.35 4-0 Johannes Sandberg (R.Karlsson) PP 27.53 4-1 Erik Frendelius (Liljegren) EQ 30.29 5-1 Jakob Eriksson (Pellfolk, Lundberg) EQ

 

Tredje perioden

48.33 5-2 Calle Hallberg (Danielsson) EQ