Det blev en riktigt öppen och sevärd match mellan Väsby och Borlänge i Vilundahallen under söndagseftermiddagen. Målen östes in och redan efter tjugo minuter hade fem mål inskottats på endast totalt arton avlossade skott. Effektivitet på hög nivå!

 

Det var Väsby som inledde målskyttet och det redan i den tredje minuten då Jacob Eriksson fick äran att göra sitt första mål i Väsbytröjan. Han befann sig på rätt ställe och Rasmus Sörgardt hittade honom med en perfekt passning strax bakom Borlänges mål.

 

Borlänge kvitterade i den nionde minuten efter att Väsby blivit något avvaktande i försvarsarbetet.

 

Men därefter gick det undan. Väsby replikerade mindre än minuten efter via mål av Linus Pellfolk via en riktig dräpare som nära mål gick rakt upp i krysset.

 

Minuten senare var Väsbys ledning uppe i två mål efter att Väsby kombinerat sig fram och där Ludvig Wiita-Adamsson vek in och sköt 3-1 från högra kanten.

 

Sista ordet i perioden fick dock gästerna från Dalarna som under en avvaktande utvisning tog sig fram från kanten och där gästernas nyförvärv från Piteå, Isak Pantzare fri med Måns Johansson satte reduceringen till 3-2.

 

Andra perioden blev spelet än mer böljande. Dessutom kantades den av en del utvisningar och där Väsby åkte på den första. Det blev ett överläge som Borlänge utnyttjade till fullo via ett riktigt snyggt mål där ett alldeles för aggressivt spelandes Väsby blev överspelade och där Sebastian Bengtsson i Borlänge kunde sätta kvitteringspucken till 3-3 i princip tom kasse.

 

Väsby ökade därefter trycket vilket fick till följd att Borlänge fick svårt att hänga och drog därav på sig tre raka utvisningar. Till en början av dessa numerära överlägen skapade Väsby en del fina chanser men en fint spelandes målvakt i form av Lucas Johansson lyckades avvärja samtliga försök.

 

Istället utnyttjade gästerna ett misstag från Väsby alldeles precis när laget blivit fulltaliga och en flygande kontring avslutades med ett distinkt skott som Måns än en gång hade väldigt lite att göra på.

 

När det sedan blev Väsbys tur att sätta sig i botbåset visade Borlänge än en gång upp ett fint spel i numerärt överläge och när Väsby dessutom hade lite oreda i försvarsarbetet tog det inte speciellt lång tid innan ställningen på resultattavlan var uppe i 3-5.

 

Fyra raka Borlängemål gav den trista ställningen men i andra periodens näst sista minut lyckades till slut Väsby hitta förbi med en puck bakom Lucas Johansson och det blev Andreas Maier som med sitt tredje mål på två matcher hyfsade till resultatet.

 

Den tredje perioden blev sedan den bästa från Väsbys sida. Fortsatt var man laget som höll taktpinnen på isen och nu blev även det defensiva arbetet bättre. Borlänge fick jobba hårt för att hålla Väsby stången men till slut gick det inte när Leo Stolpe i sin första match i Väsbytröjan fick äran att spika resultatet till 5-5 efter full tid.

 

Efter sextio minuters spel gick sedan matchen direkt till straffläggning och där blev enda målskytten Johannes Sandberg som därmed tog Väsby till en straffseger.

 

Sammanfattningsvis så blev det en jämn match där anfallsspelet gladde mer än det defensiva. Väsby visade upp stor vilja som ibland blev på bekostnad av noggrannheten. Men det är ju oftast så det ser ut i tidiga träningsmatcher och i det stora hela var det ändå en positiv insats från Väsbys sida mot en motståndare som lär hålla till i toppen av Hockeyettan Västra.

 

Spelarmässigt var det en jämn insats från samtliga spelare. Det var få som stack ut men ej heller några som direkt föll ur ramen. Två spelare ska dock höjas över mängden och det dels backen Rasmus Sörgardt som var stark och företagssam matchen igenom samt slutligen till Leo Stolpe som imponerade stort i sin första match i Väsbyskruden via ett mål och därtill två målgivande passningar.

 

Nästa vecka fortsätter träningsspelandet och först ut är nykomlingarna Tyresö-Hanviken som på onsdag gästar Vilundahallen innan Väsby i samma sköna arena på söndag får ta sig an Enköpings SK.

 

Väsby IK HK – Borlänge HF 6-5 e. str (3-2, 1-3, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (2.20) Jacob Eriksson (Rasmus Sörgardt, Leo Stolpe), 1-1 (8.27) Kalle Östman (Oliver Erixon), 2-1 (9.19) Linus Pellfolk (Daniel Thelin, Johannes Sandberg), 3-1 (10.16) Ludvig Wiita-Adamsson (Robin Karlsson, Leo Stolpe), 3-2 (14.23) Isak Pantzare (Oliver Erixon, Zebastian Bodini).

Andra perioden: 3-3 (2.24) Sebastian Bengtsson (Lucas Venuto, Johan Malmborg) i spel fem mot fyra, 3-4 (8.34) Isak Pantzare (Zebastian Bodini, Oliver Erixon) i spel fyra mot fyra, 3-5 (12.46) Kalle Östman (Jacob Thor, Hampus Berg) i spel fem mot fyra, 4-5 (18.53) Andreas Maier (Ludvig Wiita, Nicklas Sjölund).

Tredje perioden: 5-5 (12.29) Leo Stolpe (Albin Karlsson, Johannes Sandberg).

Straffar: 6-5 (60.00) Johannes Sandberg

 

Skott: 41-23 (10-8, 15-7, 15-8, 1-0)

Utvisningar: VIK: 9×2 min BHF: 6×2 min, 1×5+20 min

 

//krilleh