Den första perioden var helt klart Väsbys. Hemmalaget tog också ledningen efter bara två minuter efter det att Albin Karlsson bakom mål hittat en framstormande Rasmus Sörgardt som satte pucken i nättaket. Det var helt klart ett av kvällens snyggaste mål. Efter det hade Vallentuna ett par bra minuter där de tvingade Linus Ryttar i målet till 2-3 bra räddningar. Men Väsby kom snart att ta över perioden igen och då främst genom kedjan med Felix Fjällkeborn, Christoffer Gozzi och Andreas Maier. Innan perioden var slut hade kedjetrion gjort ytterligare två mål och fört upp Väsby till en 3-0-ledning.

 

Om inledningsperioden var Väsbys så var de inledande minuterna av den andra perioden Vallentunas. Redan efter ett fåtal sekunder var det reducerat till 3-1 i ett två mot nollläge då Väsby varit alldeles för offensiva i spel 4-4 och helt glömt bort den från utvisningsbåset instormande Vallentunaspelaren. Vallentuna radade nu upp chanser och till slut kunde inte heller en duktigt spelande Ryttar i hemmamålet stå emot längre och det var reducerat ytterligare en gång. Men efter målet skärpte hemmaspelarna till sig och spelet jämnade ut sig under resterande del av perioden.

 

Den tredje perioden var också ganska jämn. Men ju längre perioden led, desto mer vägde matchen över till Väsbys fördel. Det var därför inte helt ologiskt att hemmalaget kunde gå ifrån i målprotokollet i slutet. Samtliga mål i perioden kom från Fjällkeborns kedja. Slutresultatet blev 5-2.

 

Om vi ska gå in på spelarkritik så såg det bra ut för att vara den första träningsmatchen. Alla gjorde ett bra jobb och hade bra intentioner, men ska jag framhålla några så får det bli kedjan med Felix Fjällkeborn, Christoffer Gozzi och Andreas Maier. Inte bara för de fyra målen som de gjorde, utan också för att de alltsomoftast skapade ett bastant tryck mot Vallentunamålet.

 

Sedan måste jag framhålla Linus Ryttar, som gjorde en stabil insats och inte kunde lastas för något av baklängesmålen, samt backen Daniel Thelin, som med sina fina uppåkningar låg bakom minst ett mål framåt.

 

//Lars Reuterhagen