Väsby Hockey är väldigt glada över att kunna presentera nästa namn in i truppen vilken är inte mindre än den allsvenska backen Nicklas Sjölund. Nicklas kommer närmast från AIK där han gjorde 21 allsvenska matcher den gångna säsongen. Under våren var han även en av förgrundsfigurerna då klubbens J-20 lag bärgade bronspengen i JSM slutspelet.

 

Den 190 centimeter långa och 86 kilo tunga Nicklas Sjölund är dock inte speciellt obekant för oss i Väsby eftersom han under fjolåret representerade oss under tre matcher i inledningen av Allettan. Där stod den defensivt starke högerfattade backen för ett gediget arbete vilket även kryddades med ett läckert backskott i krysset i matchen hemma mot Huddinge. Nicklas har såväl styrkan, spelsinnet som viljan att alltid tävla och det kommer att känns tryggt att ha Sjölund i vårt bakre led när de tuffa matcherna avlöser varandra under säsongen.

 

Sportchef Tom Tärnström om det häftiga backtillskottet.

 

– Jag har haft en löpande dialog med Nicklas ända sedan april månad och nu går detta äntligen i lås. Det är en spelare som således stått väldigt högt upp på min lista över backar jag vill se i lagbygget. Han är en stor, skridskoskicklig back som kommer ge oss både stabilitet och offensiv spets. Sedan kan vi också meddela att backen Arkaitx Edgren lämnar truppen. Han kommer söka sig mot nya äventyr i utlandet och vi önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär.