Tyresö-Hanviken Hockey är andra nykomlingen i Hockeyettan Östra. Ett lag som där gör sin första säsong på denna nivå vilket innebär att det för många i klubben blir gott om nyheter säsongen som kommer. Tränaren i laget är ny för året och det är en för Väsbypubliken en minst sagt välbekant herre i form av Michael Carlsson. Micke vet vad som krävs på denna nivå och kommer säkerligen bli guld värd för laget när de nu ska försöka etablera sig på denna nivå. Så här säger han om läget i sitt nya lag.

 

Hej Micke och varmt välkommen tillbaka till Hockeyettan igen! Både till dig men även för Tyresö/Hanviken som ju gör sin första säsong på denna nivå. Rent personligen, hur känns det att vara tillbaka i ”hetluften” igen?

Hej Krilleh och tack! Det känns mycket inspirerande för mig. Jag har haft några småförfrågningar, men man har genom åren och de erfarenheter som man samlat på sig blivit mer noga till vad man tackar ja till.

 

Att vara tillbaka i hockeyettan känns riktigt kul. ”Hockey för hockeyälskare” var det någon som summerade på årsmötet att som spelare och ledare vara med på denna nivå. När frågan kom från Tyresö Hanviken så visste jag innerst inne att detta var ett tåg som jag ville kliva på. Efter samtal med Öset (sportchefen) blev jag ännu mer säker på att THH är något för mig. Så nu är jag här och temperaturen är väl som sommaren generellt, stigande i föreningen.

 

Hur känns annars temperaturen i Tyresö och tror du att föreningen är mogen och redo för ettan med tanke på hur stor skillnad det är mellan lagen i ettan och tvåan?

Om man är redo? Organisatoriskt otvivelaktigt. Föreningen i stort andas tillförsikt och med Tony Zabel som ansvarig att säkerställa så att föreningens ungdomar och juniorer tillsammans med övriga ledare får den utbildning som krävs att bli hockeyspelare oavsett vilka vägar framtiden bär så kommer man att vara skolade och redo för framtiden.

 

Självklart är det ett stort steg att gå från tvåan till ettan. Det är betydligt större att etablera sig i seriespelet än det är i mars/april månad och ta sig vinnande ur en kvalserie. Men det är en utmaning som ledare och spelare verkligen vill ta sig an.

 

Vad har du framförallt bidragit med under försäsongen och hur mycket koll hade du på laget innan du valde att hoppa på tåget?

Ingen koll alls! Min målsättning är att bidra med att vinna är viktigt! Få till en grupp som ställer upp för varandra och aldrig viker ner sig. Försäsongen var redan planerad och det är inget som jag varit bortskämd med, inte ens i Väsby var det så här väl förspänt organisatoriskt för mig som tränare. Det är verkligen bara för mig att vara tränare och koncentrera mig på att tillsammans med de andra göra det bästa för killarna i laget.

 

Hur har er försäsong innan sommaren sett ut och vilket fokus har ni haft och när kliver ni på is?

Startmotorn är väl något som killarna fått bekanta sig med och att vi förlängde träningsperioden med en vecka innan vi tog ledigt från varandra. Det har varit en stor glädje att komma till träningarna då det är en bra uppslutning från killarna som kör.

 

Hur skulle du vilja beskriva lagbygget hos er och vilka pjäser är kvar innan ni kan stänga igen butiken?

Vi kommer att stänga truppen 1 september ungefär, men sen är det som det är, lagen förändras alltid på resans gång fram till att transferfönstret stängs. Öset har koll på vilka pjäser vi saknar, min uppgift är att med den trupp som finns, spela för att vinna varje match och på så sätt etablera oss på den här nivån.

 

Nu får du möta Väsby igen vilket blir första gången sedan du lämnade oss. Hur kommer det kännas tror du att så på ”fel sida” i Vilundahallen?

Skitkul! Jag har många bra minnen från Väsby tiden och med Honta och Ola i spetsen på materialsidan, så var det världsklass för mig och Tjorven att komma till varje träning. Såg Väsby några matcher förra året och blev riktigt imponerad över er säsong. All cred till Tom och de ledare som gav laget förutsättningar att prestera.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Givna topp fem är Hudik, Huddinge och Visby. Inte säkert att de ståtar topp tre när 22 omgångar gått, men de är utom allt tvivel med till Allettan. Sedan är det de etablerade lagen som Väsby, Bajen, Haninge och Sollentuna som alla har kvalitéer att ta sig dit.

 

Hur högt kan ni i Tyresö spänna bågen och vad kan vara en realistisk målsättning för er?

Om det nu finns två platser att fightas om och vi vill etablera oss på den här nivån så ska vi givetvis vara med i racet om dessa. Det händer mycket och vissa lag floppar andra överraskar… så vi får se!

 

Förra säsongen gick fem lag vidare till Allettan. Trots att du inte var och basade i något lag där, tycker du att det var ett bra upplägg och vad skulle du vilja genomföra för att göra Fortsättningsserien mer intressant?

Kul med fem lag till Allettan och östra lagen visade med eftertryck att man hade fem lag som kunde vara med och leka. Ser man till avslutningen så gjorde även Haninge det riktigt bra. Fortsättningsserien är alltid intressant då ingen vill hamna i negativt kval och att det finns två platser som har möjlighet att kvala uppåt, vilket inte dödar ambitionen om man missar topp fem.

 

Slutligen, vad kommer att känneteckna Tyresö/Hanviken i höst/vinter?

Jag menar att vi måste vara ett lag som jobbar hårdare än våra motståndare och vinner ”kamperna” på isen. Skapar möjligheterna att vårt målvaktspar Due-Boje och Johansson kan spela sitt spel och sen att vi har matchvinnare som kliver fram. Svårare än så är det nog inte i teorin, eller hur? Skämt åsido, vi har en utmaning framför oss som verkligen inspirerar oss.

 

// Michael Carlsson

 

Foto: Anna Brandt