Hudiksvalls HC har spänt musklerna riktigt rejält inför den kommande säsongen med mängder av kvalificerade nyförvärv. För att pejla in läget med hälsingeklubben har jag vänt mig till tränaren Lars Lövblom. Så här säger han om läget hos HHC.

 

Hej Lars Lövblom, huvudtränare i Hudiksvalls HC. Du kliver in på din andra säsong med HHC och vad gjorde att du valde att köra vidare i föreningen?

Hej Krister! Snart är vi igång igen, kul. Jag trivs bra i Hudik en klubb med hög ambition. Det var turbulent efter säsongen, men det har vänts till något positivt.

 

Ni gjorde en fjolårssäsong som blev lite liknande mot tidigare säsongers med ett i stora delar bra spel men där det tog slut i playoff 2. Hur skulle du vilja summera den säsongen?

Föra året var både vin och vatten, upp och ner. Vi ändrade spelsätt och kravbild. Tycker ändå att det blev ett viktigt steg framåt.

 

Till i år har föreningen verkligen laddat ordentligt och sett till nyförvärven känns ni jättespännande. Håller du med och har bågen spänts avseende era mål kommande säsong?

Vi är redo att ta nästa steg i klubbens utveckling och vi har framförallt organiserat upp oss på ledarsidan.

 

Hur tycker du klivet blev från att coacha lag i juniorserierna kontra seniorer med tanke på att du inte hade gjort det på några år?

Det var en annorlunda värld att komma tillbaka till A-lags hockeyn men väldigt roligt.

Jag är imponerad av Hockeyettan, många bra spelare och lag.

 

Har ni några pusselbitar kvar till truppen innan ni är redo för seriestarten?

Vi är nöjd med den trupp vi har och många bra karaktärer har tillkommit. Vi är i dagsläget inte klar med truppen. Vi saknar en forward och en back men vi hoppas bli klar snart.

 

Hur tycker du att intresset är för HHC i Hudiksvall och vad kan ni göra för att höja det ytterligare?

Jag tycker intresset för hockeyn i Hudik är stort. Staden längtar efter framgång.

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Ett lag som du mötte fyra gånger den gångna säsongen. Hur tycker du att dessa möten var och vad tyckte du då kännetecknade oss?

Jag var väldigt imponerad av Väsby förra säsongen. Tror att man blir tuffa att möta i år igen.

Bra lag med hög arbetsmoral!

 

Har du någon koll på oss i år och vilka lag tror du kniper de fem första platserna till Allettan?

Jag tror Väsby blir en av 5 lag till Allettan. De andra blir som förra året.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Det blir alltid något lag som floppar och några som överraskar. Svårt att tippa!

 

Förra säsongen gick fem lag vidare till Allettan. Tycker du att det var ett bra upplägg och vad skulle du vilja genomföra för att göra Fortsättningsserien mer intressant?

Jag tycker att det är bra att fem lag går till Allettan är bra och även att hela upplägget är bra.

 

Slutligen, var placerar sig Hudiksvalls HC när grundserien är färdigspelad tror du?

Vår placering är svår att tippa. Vi vill vara ett topplag men det krävs bättre spel på bortaplan.

För att bli ett topplag krävs det att man uppträder som ett varje kväll. Förra året var det bara Huddinge som orkade det. Vill man vinna serien är Huddinge att slå.

 

// Lars Lövblom