Haninge Anchors gjorde en väldigt fin fjolårssäsong som kröntes med spel i Allettan. I år vill jag laget gärna återupprepa framgången och om möjligheterna till det tror tränare Niklas Flodin enligt följande.

 

Hej Niklas Flodin, tränare för Haninge Anchors. Det blir femte raka säsongen för dig i Haninge den kommande säsongen. Du verkar minst sagt trivas där. Vad är det som gör det så intressant att vara tränare där tycker du?

Det som gör jobbet i Haninge intressant är att klubben är under utveckling. Jag själv och laget utvecklas helt enkelt.

 

Den gångna säsongen var också din mest framgångsrika hittills med tanke på att ni för första gången lyckades ta er till Allettan. Hur skulle du vilja summera er gångna säsong?

Den gångna säsongen var väldigt bra. Laget gjorde bra sportsliga resultat och det var många spelare som blev bättre och bättre under säsongen.

 

Vad ska ni nu göra för att kunna toppa den prestationen?

Vi ska fortsätta att ha en utvecklande miljö för våra spelare. Ska vi toppa förra årets prestation måste våra spelare bli bättre.

 

Hur har er försäsong innan sommaren sett ut och när kliver ni på is?

Sommaren har varit bra! Tre gemensamma pass och utöver det även individuell träning. Vi startar upp igen den 1a augusti.

 

Hur skulle du vilja beskriva ert arbete med lagbygget och vad har ni för pusselbitar kvar innan ni är redo för seriestarten?

Lagbygget har rullat på bra. Många nyckelspelare finns kvar vilket känns väldigt inspirerande. Sen är det alltid spännande att se vad våra nya spelare kommer att bidra med. Vi kommer att ta in ytterligare en back, hoppas att det blir klart inom kort.

 

Vem eller vilka ser du som era tyngsta spelartapp och vilka nya kuggar ser du som era främsta förvärv?

Vi tappar en del äldre spelare som gjort ett riktigt bra jobb i Haninge, ingen nämnd ingen glömd. När det gäller nyförvärv har vi en bra mix! Gemensamt för våra nyförvärv är att alla känns hungriga och vill vara med och driva Haninge framåt.

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Ett lag som ni den gångna säsongen hade fasligt svårt för eftersom ni vid samtliga fyra tillfällen gick bet i att plocka poäng. Varför tror du att det blev så?

Den största orsaken var att Väsby spelade väldigt bra under förra säsongen, det var många lag som gick bet mot Väsby.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Jag har spenderat ett par år i Hockeyettan nu så ganska bra koll har jag. Topp fem blir nog en repris från förra säsongen. Huddinge känns som favoriter. Hudiksvall ser väldigt intressanta ut.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Svårt att säga. Hudiksvall är såklart ingen outsider men jag tror att de kan vara med riktigt högt upp i serien.

 

Förra säsongen gick fem lag vidare till Allettan. Tycker du att det var ett bra upplägg och vad skulle du vilja genomföra för att göra Fortsättningsserien mer intressant?

Fem lag till Allettan kändes bra. Fortsättningsserien är alltid en liten snackis. Jag tror att alla vill ha många viktiga matcher, hur man löser det är en klurig fråga.

 

Slutligen, på vilken placering tror du att Haninge Anchors hamnar när tjugotvå omgångar har spelats av Hockeyettan Östra?

Vi ska göra allt för att bli bättre, så mitt svar blir fyra!

 

// Niklas Flodin