Vi fortsätter rundvandringen bland våra motståndare i höst. Vi går från en derbymotståndare i söder till en i öster, nämligen Vallentuna Hockey. Klubben representeras här av tränare Johan Klint som berättar följande om läget hos dem.

 

Hej Johan Klint, en av två tränare för VBK Hockey. Hur är läget med dig så här mitt i sommaren? I år kommer du att kampera ihop med Charlie Thermaenius. På vilket sätt tror du det kommer att påverka ert spel eller sätt att träna och agera på?

Hej! Det är bara bra, tack! Charlie ställer höga krav på sig själv och sin omgivning vilket jag tror är väldigt lämpligt nu när vi har en trupp där spelarna känner varandra väl och det kan finnas en risk för att man kan bli lite bekväm. Taktiskt blir det nog inga större förändringar men det finns såklart detaljer i spelet Charlie vill fokusera mer på än fallet varit tidigare.

 

Första delen av försäsongsträningen är över och nu väntar sommarvila innan den mer allsvarssamma försäsongsträningen tar vid. Hur har er försäsong innan sommaren sett ut och när kliver ni på is?

Vi har tränat på 4 gemensamma pass i veckan från maj fram till midsommar. Vi går på is 7 augusti.

 

Ni har lyckats behålla i princip samtliga spelare från fjolårssäsongen men har än så länge inget nyförvärv. Hur skulle du vilja beskriva ert arbete med lagbygget och vad har ni för pusselbitar kvar innan ni är redo för seriestarten?

Spelarna vill stanna i Vallentuna vilket är väldigt positivt, det har snarare varit ett par tuffa beslut att inte förlänga med ett par spelare som gärna varit kvar. Sen har vi svårt att konkurrera med övriga norrortslag när det gäller nyförvärv så det finns några platser kvar att fylla.

 

Den gångna säsongen gjorde ni en okej grundserie men höjde er i Fortsättningsserien och var sånär att knipa playoffplatsen. Hur skulle du vilja summera er fjolårssäsong?

Vi var lite tunna när säsongen började men när vi väl lyckades knyta till oss lite spelare under hösten kunde vi konkurrera mer och mer. Efter jul tycker jag vi gjorde det riktigt bra.

 

Vad ska ni nu göra för att ta er hack till uppåt i tabellen?

Vår nyckel är hårt jobb och disciplin, vill vi ta mer poäng än tidigare får vi helt enkelt jobba hårdare och vara mer disciplinerade.

 

Hur tycker du att intresset är för VBK i Vallentuna och vad kan ni göra för att höja det ytterligare?

Det finns en liten skara väldigt trogna fans som stöttar oss i vått och torrt. Sen tror jag det finns mycket att göra för att skapa intresse inom föreningen för att få ungdomsspelare och föräldrar intresserade av A-lagsverksamheten.

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Ett lag som ni pressade förra hösten i grundserien men som ni ändå gick bet i att besegra. Vad tycker du kännetecknade Väsby den gångna säsongen?

Inget snack om att Tom gjorde ett kanonjobb med lagbygget inför förra säsongen. Vassa forwards och bra drag är väl den känslan jag fick med mig från våra möten förra året.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Jag var grymt imponerad av Huddinge förra säsongen, de var nästan tyngre att möta än SSK året innan. De lär vara med i topp i år igen. Hudiksvall, Visby och Väsby ligger nog bra till sedan är det ett gäng lag som slåss om sista allettan-platsen.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Valbo var ett annat lag efter jul än innan förra säsongen, kan de starta som de avslutade så kan de hänga på i toppen i år.

 

Förra säsongen gick fem lag vidare till Allettan. Tycker du att det var ett bra upplägg och vad skulle du vilja genomföra för att göra Fortsättningsserien mer intressant?

Tycker snarare att man ska göra fortsättningsserien mindre intressant genom att låta alla poäng intjänade innan jul hänga med. Upplägget med att serien i princip börjar om efter jul är inte speciellt sportslig. Alternativet är att ta med poäng enligt nuvarande modell men spela tre rundor snarare än två på bekostnad av någon playoff-omgång.

 

Slutligen, vad kommer att känneteckna VBK i höst/vinter och vad kommer att göra er svårslagna?

Som jag var inne på tidigare så är vår eventuella framgång helt avhängigt av hårt jobb och disciplin.

 

// Johan Klint