I dessa ljumma sommartider är det kanske inte i första hand som man tänker på hockey. Men faktum är att det är mindre än tre månader kvar till seriestart och endast dryga månaden kvar innan de flesta lagen är fullt igång igen med sin barmarksträning eller till och med kanske kliver in på isen för första gången.

 

Under sommaren kommer hemsidan att försöka få en genomgång med samtliga lag och höra vad deras tankar är inför den snart förestående säsongen. Först ut i intervjuserien är Sollentuna HC och där laget representeras av tränare Mikael Erdtman.

 

Hej Mikael Erdtman! Du och Pelle Eklund kör vidare i Sollentuna för fjärde året i rad. Varför fungerar ni så bra ihop enligt dig och berätta lite om era olika roller som tränare i SHC?

Hej Krilleh, kul att få vara först ut, är det för att vi slog Väsby i bägge matcherna ifjol som ger oss den äran? 🙂

Prestigelöshet skulle jag säga är en egenskap, en förkärlek till hårt jobb och detaljer en annan. Fysen är ett annat positivt förtecken. Pelle är mer aktiv på träningarna och är nog mer analytikern som noterar detaljer som vi sedan jobbar med. Jag har väl varit lite mer ansvarig i hur vi byggt laget men i det stora så är det ett teamwork som är det viktiga, vi tar sällan fram fönen och skäller utan det gäller att istället ge instruktiva direktiv.

 

Ni har sommarvila precis som i princip alla andra i vår serie. Hur har er försäsong innan sommaren sett ut och när kliver ni på is?

Försäsongen har följt de sista årens spår och det är ett än mer vältränat SHC som ni får möta i vinter, vi går på is v.32.

 

Hur skulle du vilja beskriva ert arbete med lagbygget och vad har ni för pusselbitar kvar innan ni är redo för seriestarten?

Lagbygget är ok, vi har landat några spelare som jag följt ifjol och hoppas nu på att de tar ett kliv i seniorlivet. Pusselbitar som kan tillkomma är kanske en i varje lagdel.

 

Vem eller vilka ser du som era tyngsta spelartapp och vilka nya kuggar ser du som era främsta förvärv?

Är ovillig att tala om spelare som lämnat men Ehlers hade jag gärna velat ha haft kvar. När det gäller nyförvärven så kan jag inte svara dig förrän efter 5-6 träningskamper, det kan vara svårt för en del spelare att komma in i vårt sätt att spela med struktur och roller så jag ber att få passa på den och sedan kanske få återkomma senare innan seriestart med kompletteringen. Vi har kvar 17(!) spelare från ifjol och det är viktigt för oss – kontinuitet.

 

Ni hade en dynamisk duo i Holmblad och Holmgren den gångna säsongen som i många matcher bar er framåt rent offensivt sett. Holmblad fortsätter hos er men vad händer egentligen med Holmgren?

Holmgren intresserar många så låt mig säga som så att den som lever får se…

 

Ni hade som målsättning den gångna säsongen att komma topp sex och till slut blev det ju precis så eftersom ni gick och vann Fortsättningsserien men där Övik för er blev för svåra. Vad ska ni göra för att kunna toppa den prestationen?

Jobba vidare precis som vi gjort nu och vi tycker att vi på de flesta positionerna har stärkt oss med de nya som kommit in i SHC till skillnad från en del experter som ser oss som svagare.

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Ett Väsby som trots en kanonsäsong gick och förlorade två matcher mot er. Vad har du för kommentar till det och hur ska ni göra för att försöka upprepa den bedriften kommande säsong?

Ja vi slog VIK i bägge matcherna vilket alltid är trevligt, jag anser att vi kontrollerade 5 utav 6 perioder precis som vi ville. Upprepa det iår? Vi vet inte hur VIK spelar i vinter men om de lirar på samma sätt som ifjol så har vi gameplanen klar.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Det är för tidigt att sia om det men jag tror att Hudiksvall går långt iår, Huddinge är givna i toppen, förövrigt ett det enda laget vi inte slagit sedan återkomsten i hockeyettan, nykomlingarna undantaget.
Hudik Huddinge Visby Väsby Sollentuna Där har du topp 5, lite med hjärtat men för både Er och oss så beror allt på hur dom unga spelarna acklimatiserar sig till seniorspelet.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Nej inte för topp 5 men jag tror att det blir ett getingbo placering 4-12,!årets nykomlingar ser intressanta ut och kommer höja publikintresset i östra. Tror de flesta lagen kan slå varandra i vinter.

 

Förra säsongen gick fem lag vidare till Allettan. Tycker du att det var ett bra upplägg och vad skulle du vilja genomföra för att göra Fortsättningsserien mer intressant?

Ja det var väl ok med 5 lag, kanske slå ihop Fortsättningsserierna med? Ska man spela i ettan så ska man ha ekonomi för det, sedan är det alltid kul med nya lag, vi lärde oss mycket av Ö-vik matcherna.

 

Slutligen, på vilken placering tror du att Sollentuna HC hamnar när tjugotvå omgångar har spelats av Hockeyettan Östra?

Sämst femma!

 

// Mikael Erdtman