Hej Leo och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Hej! Jag valde att komma till Väsby för att jag vet att det är en bra verksamhet med en bra organisation. Väsby tränar bra, ganska likt i mängd som jag tränat innan i AIK

 

Vad känner du till om Väsby Hockey och vad förknippar du oss med?

Jag förknippar Väsby med att de spelat i Elitserien och att dom har höga ambitioner.

 

Känner du många i laget redan och vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?

Jag känner ganska många i laget då flera stycken spelat i AIK tidigare. Mina förväntningar är att spela kval till allsvenskan och med det krävs bra disciplin och hårt genom arbete hela säsongen.

 

Du har ju Vallentuna som moderklubb där du också bor för närvarande. Kommer det då att kännas lite extra speciellt när vi möter VBK i vinter?

Det kommer vara roligt att spela mot Vallentuna. Självklart lite speciellt att möta sin moderklubb som jag spelade upp till U12.

 

För den som inte sett dig spela, hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare?

Som hockeyspelare skulle jag beskriva mig som en hårt jobbande tvåvägsspelare med mycket finess. Powerforward med ett bra skott och sätter alltid laget i första hand.

 

Du kommer närmast från en lyckad säsong med AIK som kröntes med ett brons och där du absolut var med och bidrog till prestationen. Vad kan du ta med dig för erfarenheter från det lyckosamma slutspelet?

Förra säsongen i AIK var väldigt upp och ner. Serien fram till jul så kom vi sist och hade en otroligt tung period. Till nästa serie blev det som en nytändning och vi fick en helt annan lagsammanhållning och ödmjukhet i gruppen vilket skapade framgångarna. Från föregående säsong kan jag ta med mig att aldrig ge upp och ta nått för givet.

 

De två säsongerna i Superelit har du främst utmärkt dig på isen genom hårt arbete men sedan i slutspelet klev du verkligen fram som den poängspelare du bland annat var under J18 tiden. Hur kommer det sig tror du?

Under min J20 tid har jag drabbats jag av mycket skador som påverkat min prestation. Varit väldigt tufft men med förutsättningarna ändå producerade. Fick känna på A-lagshockey vilket stärkt självförtroendet som är en viktig del för att man ska kunna prestera.

 

Vad har du för målsättning med ditt hockeyspelande vad kan du göra för att ta ytterligare kliv med hockeyn?

Målet med min hockey är att spela på högsta nivå och göra det som krävs för att nå dit.

 

Med det sagt, vad skulle du säga att dina styrkor är som spelare och vad behöver du arbeta hårdare på att förbättra?

Mina styrkor som spelare framförallt är speluppfattning och disciplin. Allt går självklart att förbättra.

 

Slutligen Leo, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2017/2018?

Poänggörare och att leverera varje dag!

 

// # 16 – Leo Stolpe