Hej Nicklas och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Hej! Det kändes helt rätt från början och ett klockrent alternativ för mig och jag är övertygad om att Väsby är en bra klubb att utvecklas i.

 

Du var ju redan med och tränade med oss under våren. Hur var det och vad förknippar du Väsby Hockey med?

Kändes bra på träningarna förra säsongen och det intryck jag fick direkt är att Väsby är en klubb som vill framåt. Man har ju även sett lite gamla bilder och hört om tiden då ”vilda Väsby” spelade i Elitserien och Europé var heta i högtalarna.

 

För den som inte sett dig spela, hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare och vem är Nicklas Lindholm-Schmidt utanför isen?

Jag är en hårt jobbande forward som verkligen älskar hockey och gillar att vara där det händer framförallt runt båda kassarna. Utanför är jag en lugn kille som idag arbetar på Better hockey och jag tycker om fjällen, resor, sport och Musik.

 

Vad är dina styrkor som hockeyspelare och vad behöver du arbeta hårdare på för att kunna ta ytterligare kliv?

Mina styrkor är att alltid ge allt och vinna/skydda puck och göra mina medspelare bättre. Tekniken och rörelsen är något jag vill förbättra för att kunna ta nästa steg i min utveckling.

 

Du hamnade lite på sidan i AIK den avslutade säsongen men har ändå varit med och bidragit under två raka SM-slutspel i JSM. Berätta lite om de två slutspelen och hur det har format dig som spelare?

JSM är en rolig tid och är väldigt glad att man fick vara med i två Junior SM. Det har varit stimulerande att få möta de allra bästa lagen i landet. Även om detta år blev sönderhackat för egen del.

 

Efter några säsongers spel i Superelit väntar nu nästa steg i din hockeykarriär där spel i Hockeyettan väntar. Hur tror du att seniorspel kommer att passa dig?

Jag hoppas och tror att min spelstil kommer tas till vara på ett bättre sätt i seniorhockeyn och jag har uppfattningen att i seniorhockeyn blir de olika rollerna i ett lag mycket viktigare. Alla måste bidra på det som de är bra på. Kommer bli tufft och utvecklande att få möta många erfarna, skickliga seniorspelare.

 

Jag har hört att du imponerar under alla försäsongsövningar. Finns det ens någon som slår dig i de fysiska grenarna? 🙂

Ha ha.. Jag tycker alla i Väsby är grymt seriösa och riktigt bra tränade, finns många saker som jag vill utveckla i min fysträning.

 

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande?

Mitt mål är att komma in i seniorhockeyn och anpassa mig till den med allt vad det innebär. Jag vill alltid ge 100 % på träning och match och hela tiden utvecklas och ta nästa kliv i min hockey och försöka bli så bra jag bara kan.

 

Slutligen Nicklas, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2017/2018?

Det som kommer känneteckna mig i Väsby dressen under säsongen 17/18 är en hårt jobbande forward som alltid kommer ge allt för laget och offra mig så vi tar så många poäng som det bara går.

 

// # 3 – Nicklas Lindholm-Schmidt