Lagkaptenen i bronsmedaljören AIK från SM-slutspelet i Superelit den gångna säsongen, Sebastian Cederbrant är sista backpjäsen in i Väsbys lagbygge.

 

Sebastian är en Huddingefostrad back som redan från J18 tiden spelat för AIK. Den skridskostarka och enkelt spelandes Sebastian är en ledarkaraktär med vinnarskalle som alltid försöker sätta det enkla före det svåra ute på isen. Under sista året i J18 blev Sebastian lagkapten vilket precis var fallet under hans denna sista säsong i J20. Sebastian är med andra ord en kille med ledaregenskaper som man sätter stor tilltro till.

 

Sebastian sätter laget för jaget och är duktig i den egna försvarszonen vilket inte minst hans plusminus statistik blev ett kvitto på under SM-slutspelet. Under sina sju matcher där var han endast inne på två mål bakåt och med tio framåt, totalt +8 blev han andra bäst av alla spelare i hela SM-slutspelet.

 

Sportchef Tom Tärnström om Sebastians påskrift.

 

-Sebastian är en rörlig back som spelar enkelt, ansvarsfullt och som har väldigt goda defensiva egenskaper. Han kommer också tillföra energi och vinnarmentalitet till gruppen genom sin starka personlighet. En mycket bra sista pusselbit in i backbesättningen!