Hej Daniel och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Tack så mycket! Anledningen till att jag valde Väsby var att jag fick ett väldigt bra intryck av klubben när jag pratade med Tom. Jag vill satsa på min ishockey och Väsby erbjuder bra förutsättningar.

 

Vad känner du till om Väsby Hockey och vad förknippar du oss med?

Jag förknippar Väsby med en utvecklande och fartfylld hockey.

 

Du har efter en uppväxt i Stockholm nu spelat tre säsonger ute i landet. En säsong i Oskarshamn och två i Kumla. På vilket sätt har det format dig som person och hockeyspelare?

Som person så har jag mognat och lärt mig ta ett större ansvar för mig själv. Som hockeyspelare vet jag inte om det format mig särskilt mycket men jag har utvecklats på alla plan de senaste tre säsongerna och känner mig nu som en etablerad div1-spelare.

 

De två säsongerna på seniornivå har du spelat i ett lag som gått till Allettan vilket inneburit att du fått rikligt med goda erfarenheter. Vad har det främst lärt dig ute på isen och i spelet?

Spelet i Allettan har varit väldigt nyttig. Det har lärt mig att fatta beslut snabbare eftersom utrymmet för misstag blir mindre.

 

För den som inte sett dig spela, hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare och vem är Daniel Thelin utanför isen?

Jag ser mig själv som en spelande back med bra positionering över hela banan. Utanför isen är jag en öppen och social kille.

 

Din far Mats är ju en ikon i AIK och spelade minst sagt en tuff hockey. Är du lik din far ute på isen till någon del tror du?

Vi har lite olika spelstil men vi delar samma vinnarskalle!

 

Vad har du för målsättning med ditt hockeyspelande vad kan du göra för att ta ytterligare kliv med hockeyn?

Jag vill spela på en sån hög nivå som möjligt och Väsby erbjuder som sagt väldigt bra förutsättningar så får min del gäller det bara att ge 100 % hela säsongen.

 

Med det sagt, vad skulle du säga att dina styrkor är som spelare och vad behöver du arbeta hårdare på att förbättra?

Mina styrkor är min speluppfattning och snabba passningar i egen zon. Det jag behöver jobba mest på är mitt skott.

 

Slutligen Daniel, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2017/2018?

Det som kommer känneteckna mig nästa säsong är ett stabilt backspel!

 

// # 4 – Daniel Thelin