Pappa Mats Thelin är en ikon i AIK och har fått tröjan upphissad i taket. Han kallades för ”mördarn” på grund av sin stenhårda spelstil ute på isen.

 

Nu är ”lill-mördarn” Daniel Thelin klar för Väsby. Han är precis som sin far, back och även han relativt kortväxt, 1,79 meter och 75 kilo. Daniel anländer närmast från Kumla där han spelat de två senaste säsongerna och fått välbehövlig seniorrutin och dessutom med två säsongers spelande i Allettan.

 

Daniel Thelin är 21 år, uppväxt i Stockholm och började som 4-åring i hockeyskola i AIK. Därefter tillbringades juniortiden i SDE, Nacka och Oskarshamn där Daniel i sistnämnda klubb även fick känna på allsvenskt spel under två matcher.

 

Seniortiden har därefter som nämnts tidigare tillbringats i Kumla där Daniel gjort det bra tack vare sin rörlighet och sitt säkra passnings spel.

 

Sportchef Tom Tärnström om Daniels påskrift.

 

-Daniel är ett mycket välkommet tillskott i vår backbesättning till kommande säsong. Han är en rörlig back med fin blick för spelet och förmågan att lösa pressade situationer på ett bra sätt. Han besitter även värdefull rutin från två spelade Allettor där han nästintill alltid varit högst upp i hierarkin på backpositionerna. Jag är glad att Daniel valt oss framför en del andra klubbar som varit intresserade. Det ska bli väldigt intressant att följa Daniels framfart i Vildas färger!”

 

Foto: www.sydnarkesnytt.se