Vi säger hjärtligt välkommen till Väsby Hockey till Christoffer Gozzi som närmast anländer från Huddinge Hockey. Där har den AIK-fostrade och nyligen fyllda tjugofyraåringen spelat de två senaste säsongerna där han varit en viktig balansspelare, främst inriktad mot defensiva uppgifter.

 

Christoffer som en gång i tiden fick känna på 8 SHL matcher med AIK var dock under hela sin juniortid en duktig poängplockare vilket han även visade under sina två första seniorsäsonger hos våra grannar Vallentuna Hockey. Gozzi kan med andra ord ses som en bra balansspelare, en klassisk tvåvägscenter som dessutom har den goda smaken att vara en duktig tekare. En nog så viktig egenskap när tekningar måste vinnas i viktiga lägen.

 

Sportchef Tom Tärnström om övergången.

 

-Christoffer är en smart centertyp som blir en perfekt pusselbit i forwardsbygget. Han besitter en god speluppfattning, bra positionsspel och fin teknik. I Huddinge har framförallt hans defensiva egenskaper använts, dock har Christoffer en historia som en bra poängspelare också. Vår förhoppning är att han ska blomma ut till den skickliga tvåvägscenter han kan vara. Vi har gjort den resan förr med Calle Åsell och Fredrik Forsberg exempelvis, så jag ser inga hinder för att även Christoffer ska hitta rätt i vår utvecklande miljö.