Rivjärnet, grovjobbaren samt poängmakaren Leo Stolpe är nästa förvärv till Väsby Hockey. Leo kommer som så många andra i Väsbys trupp från AIK där han under våren var med och i högsta grad var delaktig till att laget något överraskande plockade hem en bronspeng från JSM-slutspelet.

 

Norrortsbon Leo med Vallentuna som moderklubb har tillbringat såväl J18 som J20 tiden i AIK och fick även under denna tid känna på allsvenskt spel med seniorerna. Under tiden i J18 var Leo poängkung medan han den gångna säsongen mer gick till att bli en viktig grovjobbare. Väl under slutspelet förvandlades han dock återigen till en poängmaskin vilket inte minst 9 poäng på 7 slutspelsmatcher är ett bra bevis på.

 

Sportchef Tom Tärnström om Leo Stolpe.

 

-Leo är en skridskostark tvåvägsspelare som också har en spännande uppsida i sitt offensiva spel. Det visade han inte minst i SM-slutspelet där han spelade en stor roll i att AIK till slut bärgade bronspengen. Han är precis som resterande del av truppen väldigt målmedveten och har stora planer för sitt ishockeyspelande. Vi är väldigt glada att Leo väljer Väsby Hockey för sin fortsatta utveckling.

 

Vi hälsar Leo Stolpe varmt välkommen till Väsby Hockey!