Hej Arkaitx och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

– Jag ville främst komma tillbaka till Sthlm, sen utifrån vad jag hört från Tom så verkar ni ha en väldigt bra grupp där alla är utvecklingsinriktade och träningsvilliga, vilket jag tycker är väldigt viktigt i ett lag.

 

Vad känner du till om Väsby Hockey och vad förknippar du oss med?

– Inte så mycket faktiskt.! Minns att jag har mött Väsby ett antal gånger men inte mycket mer, haha… sedan har ju farsan berättat om “Vilda Väsbys” framfart förr i tiden, så det är en klubb med bra hockeykultur som nu verkar vara inne på rätt spår.

 

Du kommer närmast från Rögle men spelade säsongen där innan i Hockeyettan Östra med Hammarby. Vad har du tagit med dig för erfarenheter från dina senaste spelade säsonger?

– Känner att jag har mognat som person och spelare. Spelar generellt sett säkrare och mer stabilt än tidigare år samt med lite mera tyngd, det har ju blivit något mer kilo.

 

För den som inte sett dig spela, hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare och vem är Arkaitx Edgren utanför isen?

– Bra förstapass med en bra blick för spelet och härligt skott, fokuserar på tekniken. Utanför isen är jag en glad och social person.

 

Vad tycker du skiljer hockeyn i Superelit i Rögle mot det du var van med när du spelade för Hammarby?

– Skulle säga att spelet i J20 är mindre organiserat. Vi fick skapa vår egen spelstrategi i Rögle och i Hammarby var det mer strikt vad som skulle göras på isen. Självklart ska man ha fria händer men jag tycker att ett spel där alla vet vad som gäller är bättre och enklare!

 

Blev det stor omställning från spelet där mot hur det var i seniorhockeyn och vad hade du för roll i laget i Rögle?

– Ja det blev en viss skillnad, som jag sa tidigare så kändes spelet i Rögle mer ostrukturerat vilket jag inte är så stort fan av. Hade önskat få en mer ledande roll i laget och få spela med mer ansvar under matcherna.

 

Vad skulle du säga att dina styrkor är som spelare och vad behöver du arbeta hårdare på att förbättra?

– Min styrka är bra blick för spelet och min teknik plus skridskoåkning. Jag behöver främst bli lite explosivare men jag siktar självklart bli bättre på allt annat också!

 

Vad har du för målsättning med ditt hockeyspelande och vad är dina förväntningar på den kommande säsongen?

– Självklart siktar man mot stjärnorna och chansen att spela i världen bästa liga. Jag skulle säga att jag hoppas att kommande säsong gör så att jag tar mig vidare till nästa steg i min karriär. Vad det är exakt kan jag inte säga. Sedan vore det extra roligt om Väsby tog ytterligare ett steg och verkligen kan konkurrera om en plats till Hockeyallsvenskan. Jag har tidigare spelat både med och mot några av de andra nyförvärven, Väsby får ett bra lag så det ska bli riktigt skoj i vinter. Men först: hård fysträning.

 

Slutligen Arkaitx, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2017/2018?

– Enkla och snabba förstapass och en vilja att vara offensiv och hjälpa till att producera framåt samtidigt som jag tar ett starkt ansvar för defensiven.

 

// Arkaitx Edgren