Hej Andreas och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Hej! Tack så mycket! Jag har hört bra saker om Väsby tidigare och fick en väldigt bra uppfattning av hur Väsby arbetar. Jag vill ta ett kliv i min karriär och Väsby kändes rätt för mig och min utveckling.

 

Vad känner du till om Väsby Hockey och vad förknippar du oss med?

Jag har hört mycket gott om Väsby och att det är en seriös klubb som satsar med bra träning.

 

För den som inte sett dig spela, hur skulle du själv vilja beskriva dig som spelare och vem är Andreas Maier utanför isen?

Jag skulle beskriva mig själv som en skridskostark spelare med bra blick för spelet. Utanför isen är jag en lugn och sansad kille.

 

Du kommer närmast från en lyckad säsong med AIK som kröntes med ett brons även fast du missade de sista matcherna av säsongen. Vad kan du ta med dig för erfarenheter från det lyckosamma slutspelet?

Det jag tar med mig från AIK är vikten av att ha en stark lagmoral och lagkänsla där hela laget jobbat för varandra. Det var fantastiskt roligt att vi kom så långt som vi gjorde.

  

Du har ju en del pojklandslagskamper på din meritlista. Längtar du tillbaka till det finrummet och vad kan du göra för att ta ytterligare kliv med ditt hockeyspelande?

Ja, det var otroligt roligt att få representera pojklandslaget. Jag strävar hela tiden efter att utvecklas som hockeyspelare och bli så duktig som möjligt. Nästa steg handlar om att ta klivet upp till seniorhockeyn i Väsby och utvecklas som hockeyspelare.

 

Med det sagt, vad skulle du säga att dina styrkor är som spelare och vad behöver du arbeta hårdare på att förbättra?

Mina styrkor är min skridskoåkning och teknik. Det jag behöver arbeta hårdare med är främst det fysiska spelet.

 

Du har ju gjort en hel del poäng under dina juniorsäsonger i såväl SSK som AIK. Är det främst som en poängspelare du ser dig eller trivs du även i mindre glamourösa roller ute på isen?

Jag har förväntningar på mig själv att vara en spelare som producerar framåt, men det är viktigt för mig att också vara en spelare som jobbar hårt både offensivt och defensivt och vara en duktig tvåvägsspelare.

 

Vad har du för målsättning med ditt hockeyspelande?

Min målsättning är att komma så långt som jag kan med min karriär och kunna livnära mig på hockeyn.

 

Slutligen Andreas, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2017/2018?

Det som kommer känneteckna mig på isen är en spelare som åker mycket skridskor med mycket energi.

 

// Andreas Maier

 

Foto: Bild&IT