Hej Jacob och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

Hej! Jag fick en väldigt bra bild av klubben när jag pratade med Tom och det känns verkligen som att Väsby har något spännande på gång! Min ambition är att utvecklas som hockeyspelare och ta ”nästa steg” och det känns som att det finns alla förutsättningar att göra det här. Dessutom känns det skönt att kunna bo hemma i Stockholm igen, jag har tidigare saknat lite av det social när jag bott i Kallinge/Kiruna och jag vet hur viktigt det är att få livet utanför hockeyn att fungera för att kunna prestera på planen.

 

Vad känner du till om Väsby Hockey och känner du redan många i laget?

Väsby har jag mött många gånger under min juniortid, så hyfsad koll har jag nog på klubben. Jag har tidigare spelat med Sellerstrand i J18 SDE samt även Lundin och Foppa i Djurgården, så det ska bli kul att träffa dem igen!

 

Du hade ju en väldigt lyckosam juniortid i DIF och belönades med ett kontrakt nere i KRIF. Därefter gick resan norrut och upp till Kiruna. Berätta lite om dessa två säsonger i Hockeyettan?

Min första a-lagssäsong i KRIF blev inte riktigt som jag hade tänkt mig – jag hade svårt att få speltid vilket såklart även påverkade mitt självförtroende som spelare. Däremot lärde jag mig mycket av seniorhockeyn och jag tror alltid det finns bitar att plocka med sig trots att det inte alltid går som man planerat.

 

I Superelit var du ett stort offensivt hot och säsongen i Kiruna verkar det som att du hittade tillbaka till ditt offensiva spel igen. Vad hade du där för roll i laget?

I Kiruna fick jag en större roll och mer speltid, vilket även gjorde att självförtroende successivt kom tillbaka. Med förtroende växer man och det är inget snack om att min senast säsong blev klart mer ”lyckad” jämfört med året innan. Nu hoppas jag att kunna bygga vidare på det i Väsby och förhoppningsvis göra en riktigt bra säsong!

 

Vad skulle du säga att dina styrkor är som spelare och vad behöver du arbeta hårdare på att förbättra?

Jag är en ganska stor forward som är duktig på att täcka puck och har även lite näsa för att göra mål. Mitt fokus ligger alltid på att ta det hårda arbetet först, spela fysiskt, gå på mål etc, då brukar även poängen ramla in. Framförallt vill jag jobba på min snabbhet – kunna kombinera min storlek med bättre fart under rören.

 

Slutligen Jacob, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2017/2018?

Alltid hårt jobb, visa rätt inställning och vara en spelare som vågar ”gå först” och visa vägen. Sen så hoppas jag såklart på att kunna bjuda på lite poäng!

 

// Jacob Eriksson