Hej Johannes och välkommen tillbaka till oss! Vad gjorde att du valde att skriva på för Väsby Hockey?

Jag valde Väsby för att jag var här tidigare under förra säsongen och trivdes verkligen. Både spelare och ledare tog väl hand om mig.

 

Det blev tre matcher för dig i Väsbydressen den nyss avslutade säsongen. Vad gav dig dessa matcher?

Det som matcherna gav mig förra säsongen var väl att testa på ett mer moget seniorspel där det kanske var lite mer viktigt att vara disciplinerad.

 

Är den erfarenheten något som du tog med dig till Djurgården efter det och vad tyckte du skiljde spel i Hockeyettan kontra spel i Superelit?

Det som skiljde sig mellan Superelit och Hockeyettan var väl att det var ett mer moget spel i div1 än J20 samt att spelarna var lite starkare.

 

Om du summera din egen säsong i DIF-dressen, hur lyder den då?

Jag är nöjd med min förra säsong i DIF tröjan. Jag tog ett större ansvar än året innan då jag hade lite mer rutin än de flesta i laget då vi hade ett väldigt ungt lag förra året.

 

För den som inte sett dig spela. Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare?

Jag skulle beskriva mig som en spelare som är väldigt offensiv, alltid jobbar hårt, gillar att skjuta och tar stort ansvar över min kedja på isen.

 

Vad är dina styrkor och vad kan du förbättra för att ta ännu större kliv med din hockey?

Mina styrkor i hockeyn är framförallt mitt skott, men även att jag är stark i närkamper och vinner ofta puck. Det jag skulle vilja förbättra är väll att bli lite snabbare på skridskorna.

 

Vad har du för målsättning med ditt hockeyspelande?

Min målsättning med hockeyn är att jag ska kunna livnära mig på den då det är det bästa jag vet.

 

Slutligen Johannes, vad kommer att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 2017/2018?

Det som kommer känneteckna mig i Väsbytröjan är en hårt jobbande forward som kommer skjuta mycket och sprida energi i laget.

 

// Johannes Sandberg